Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет

От ГЕРБ го обявиха за противоконституционен
256
Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След два часа и половина разгорещен дебат и взаимни обвинения и нападки партиите в НС, без ГЕРБ, наложиха мораториум върху решенията на правителството в оставка до назначаването на нов кабинет.

Още по темата
Предложението за мораториум дойде от червената шефка  Корнелия Нинова и Мая Манолова от ИСМВ.

С решението на НС се налага мораториум върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дългна нов държавен дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация.

По време на дебата Тома Боков отсече, че решението е  противоконституционно, защото се отнемат правомощия от изпълнителната власт от страна на законодателната.

"Ако искате да спрете всички решения трябва да направите правителство, а не да занимавате хората с вашите неадекватни изказвания", отсече той.

"Страната се намира в здравна криза, имаме социални и икономически затруднения, намираме се на ръба на политическа криза, защото никой не е казал ще има ли правителство, предлагате ли някакви мерки освен неадекватните си изказвания, давате ли си сметка какво правите в този парламент в последните дни, защото имам чувството, че не си давате сметка", скочи още Биков.

Той предупреди депутатите от новите партии, че аргументът, че ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни за всичко, не върши работа, а хората очакват да кажат какви са намеренията им за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ и ВМРО като прецакват в момента Българската икономика, не разбират ли че прецакват и 800 000 Българи,които ги поткрепиха,за да са в парламента. И тези които можеби пак ще ги поткрепчт. Тези номера ще струват скъпо на държавата и на всеки един от нас.
148
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗащото повярва на лъжливите "специалисти" от сборището на жълтите павета, затова не можеш да разбереш какво става. А, става това, което е по Конституция. Факта, че "специалистите" от ИТН, ДБ и МВМВ те излъгаха говори, че си ***, но това е твой проблем, не обвинявай Герб-СДС и Борисов за това, че си глупендерос...
147
1
 
6
 
! Отговори
Мотото на новите преди 3 години
" Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция"Слави Трифонов
146
1
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"...предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства"===ХАхахахахаха, пълни неандерталци и неграмотници. Сега го играят популистки, точно както 80% от пр0стите и неграмотни *** искат. Наясно ли е някой, защо канадска фирма копа злато тук? Ами защото нямаме нито технологията, нито техниката за това. Да гледат малко National Geographic, за да видят колко е трудно добиването на злато от руда. Като си въшкар, даваш на тези дето могат да добиват и ти взимаш %
145
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента ГЕРБ и ВМРО правят унищожение на Българската икономика. Който не вярва да направи проверка. ТОва се прави с цел да се обвини в неспособнот всеки ,койот дойде на власт. Но не разбират ли от ВМРО и ГЕРБ, че съсипват всички и спират процеса на развитие на държавата. Не че имаше особенно развитие в последните 30 години.
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За добро или за лошо, България е Парламентарна Република,а не нещо в което беше превърната от един нарцистичен крадлив индивид-Бащиния!
143
5
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
До Сат Н"Аз преди всичко съм отговорен за партията".можеш ли да разясниш кое точно е противозаконно в това изречение? ----------Няма нищо противозаконно, какво да ти разяснявам, закърняло мозъче? Къде прочете, че има нещо противозаконно? Законът не забранява да поставяш Партията си над Държавата, на която си Премиер. Просто за такова изказване би трябвало да Суверенът да ти напълни Тиквения Гьс с шутове.
142
6
 
7
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Предсрочните избори ще бъдат на 4-ти или 11-ти юли, а ако Грипенов се забави, може да са по-късно!Баш в разгара на отпускарския сезон!Избирателите на Бойко Борисов ще бъдат по-мобилизирани и ще отложат отпуските си за да гласуват! Избирателите на Слави, Христо и Мая ще духнат по екзотични морета и чао!
141
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХОРА ЗАБРАВЕТЕ ЗА КОГО СТЕ ГЛАСУВАЛИ И КОЙ ВИ ПЛАЩА ЗА ТРОЛЕНЕ И ОТ КОЯ МЕДИЯ СТЕ.ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО ДНЕС ГЕРБ И ВМРО ПРАВЯТ САБОТАЖ НА ДЪРЖАВАТА.ОПИТВАТ СЕ ДА СЪСИПЯТ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА. ОБЕДИНЕТЕ СЕ ЗАЩОТО ЩЕ ИМА ПОСЛЕДСТВИЯ ,КОИТО ЩЕ ЗАСЕГНАТ ВСИЧКИ , А НАЙ-ВЕЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА. ВМРО И ГЕРБ ИЗТОЧИХА НЯКОЛКО МИЛЧРДА САМО ЗА ТРИ ДНИ..ТЕ СА ПО-ОПАСНИ И ОТ КОВИД
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом държавата губи от приватзицията или нопвите закони след 1989 г. и има финансови загуби за бюджета, съответните министри, банкери, директори на фирми и депутати отиват в затвора. А те се сиздигат още повече и краднат още повече.
139
12
 
5
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
Герб е продънил хазната. Очаква ни фалит. Герб е много наясно.
138
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все отнякъде трябваше да се почне,мораториумът върху решенията на правителството в оставка е именно първото нещо от което имаме нужда!
137
10
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
По конституция-не според чалгарска песничка-народното събрание няма право да се меси в работата на правителството.Няма правомощия да назначава и да уволнява, нито министри нито служители.------- Ами аз не виждам НС да уволнява министри и служители. Просто ограничава възможностите за злоупотреби от правителството в оставка. На което 2/3 от гласоподавателите са отнели доверието. Нещо не му е всно ли на Биков с тесните раменца?
136
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
закасняха с няколко дни. Видяха че ГЕРБ и ВМРО съсипаха страната за три дни. Източиха държавата с няколко милиярда. Всички останали трябва да се обединят и да осъдят ГЕРБ и ВМРО и да ги вкарат в затвора,за това че се опитват да унищожат България. ТОВА Е АНТИ-БЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА.ПО АНТИ-БЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА НЯМА ОТ ТОВА НА ГЕРБ И ВМРО.УНИЩОЖИТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ
135
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бисеров е депутат на СДС в 1994-2001 и ДПС в 2005-2013 и съден за пране на пари. Съда го пуска в 2015 г. и невинен.
134
1
 
3
 
! Отговори
До144 преди 3 години
Я пак? Кой одобрява(бюджета)харчовете на България-Народното събрание,правителството има право да предлага но в крайна сметка парламента взема решение!
133
0
 
8
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 147. А имаш ли така нар. ДОКАЗАТЕЛСТВА или само си правиш вятър на устата. Щото и 2013-2014 ровеха, ама така и не намериха нищо. И сега ще е така.
132
5
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Боко Идьо та имаше една изпусната фраза миналата година, когато го беха натиснали протестите :"Аз преди всичко съм отговорен за партията". Това нещо го покриха и потъна в историята, но в някой видеоархив може и да е останало. Тогава за тия думи можеше да го разкостят, но явно запушиха човките на мисирките....
131
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Постановката всички срещу ГЕРБ обикновено свършва скоро.... в полза на ГЕРБ. Справка 2013-2014.
130
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кражбите на ГЕРБ са толкова много, че няма да стане с временна комисия да се направи ревизия с такъв мащаб. Трябва да се направи министерство отделно на ревизията, което да работи с години докато успее да установи далаверите на Лойко за милиарди левове държавни пари и злоупотребата с власт. За 3 месеца ще излязат само 1% от кражбите и злоупотребите, даже и по-малко. 11 години крадене са това!