Христо Иванов: ДБ има потенциал да подкрепи управление на промяната

В сегашната ситуация обаче е трудно да се говори за промяна
24 апр 2021 10:17, Елка Василева
127
Христо Иванов: ДБ има потенциал да подкрепи управление на промяната
Снимка: архив, БГНЕС

"Демократична България" има много силен потенциал да подкрепи едно управление на промяната, да бъде сила за промяната. Реалността е, че ние се явихме на предишните избори с искане за мандат от гражданите, но те се произнесоха. Мнозинството от гражданите гласува за промяна, но възложи задачата за промяна на "Има такъв народ". Това заяви лидерът на "Демократична България" Христо Иванов пред БНТ.

„Ако ИТН тръгнат към реализиране на концепция за управление, т.е. това означава концепция и определени фигури, тези разговори биха станали много по-ясни и в този смисъл моят призив е да се направи такъв опит", каза Иванов.

По думите му шестте изминали парламентарни дни са показали, че "мнозинство на промяната не може да се очаква".

"Видяхме, когато стана дума за Иван Гешев, как системните партии си спомниха за своите ангажименти неясни към прокуратурата и се изправиха в една фаланга да го защитават", каза лидерът на "Демократична България".

Още по темата

По думите му "Демократична България" ще положи всички необходими усилия за съставяне на правителство. Според Христо Иванов важното е това правителство да е на промяната, защото по думите му мнозинството от българските граждани гласували за промяна.

"Мандатът отива при ИТН, колегите трябва да направят концепцията как трябва да се случи това от тяхна гледна точка", каза Иванов.

"Ние от "Демократична България" е важно да кажем, че сме готови с конструктивно усилие в това отношение, без да поставяме някакви ограничаващи условия, разбира се, това не означава, че ние при всяко условие ще сме съгласни да подкрепим всяко управление. Ние имаме ясна програма за промяна", продължи той.

По думите му в сегашната ситуация е трудно да се говори за промяна, защото "новите партии, тези партии, които се идентифицираха като тези партии на протеста, нямат мнозинство в този парламент и ще трябва да търсят подкрепа от някои от системните досегашни политически играчи, което върви с определени негативи".

"Ние много ясно сме завили с кого можем и с кого не можем и ще се придържаме към това, но парадоксът е, че в момента, ако се появи човекът с папчицата, нали знаете тези папчици, които ги дава президентът с мандата и подложи папчицата на гласуване в парламента, ще получи супер мнозинство, защото невидимата коалиция на оставащите, тези, които не искат да се върви на избори, е доста голяма към момента", каза Иванов.

 


127
Още от Политика
Цонев: Вървим с бърза скорост към предсрочни избори
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 2 седмици
Първо се виж в огледалото с тази брада приличаш на задника на
Курнелия ,не че съм го виждал ама си представям че той и муцуната
на този са си лика прилика
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ристо, не бягай като Слави и Тошко Африканския от съставяне на правителство. Нали се отказвате да подкрепяте и бламирате "старите" партии? Хванете се с "Мутрите вън" и вземете мандата за нов кабинет. От сценаристите,"мандолините" и кючекчиите ще имате подкрепа, от ДПС и БКП - също и изкарайте до края на годината поне, та да се разтурят структурите на ГЕ(Р)Б. Пък може и властта да ви хареса. Иначе за какво си мокри гащетата на Росенец?
105
0
 
2
 
! Отговори
Гласуваха преди 2 седмици
За Демокрация, получиха реставрация на режима на реститутките.
104
0
 
6
 
! Отговори
Влак GT преди 2 седмици
Този като гледам на снимката и му чета изказванията, имам два въпроса:
-този на колко ракии е;
-и дали изобщо изтрезнява.
103
0
 
6
 
! Отговори
Сл.Тр. е във фризера преди 2 седмици
Комедията за сформиране на нЕЕЕкакво правителство вече започна леко да омръзва и електоратът подготвя ЧЕРВЕНИТЕ КАРТОНИ!!!!
102
0
 
5
 
! Отговори
вечен оптимист преди 2 седмици
Алъйоууу...форумцитеее...изчакайте малце оти човеко си нема опит ,не е работил до този момент ,няма трудов стаж,а вие искате изведнъж да постигне ЧУДЕСАТА, които е наприказвал...!АРЕ по кротко бре ...влезте му в положението!ДЕБИЛИниедни...
101
0
 
7
 
! Отговори
пълни тъпотии преди 2 седмици
Това ли им е отношението към икономиката и пандемията на тия двамата люляци Христю и Атанаско...?СМЕХ...смех,...дрУгАрЕ и дрУгАркЕ...
100
0
 
4
 
! Отговори
бае Тоше -Правешки преди 2 седмици
Глупости от пожелателен характер не ми се четат!!!ДЕЛА,дела и пак дела!!!Работа,работа и пак работа!!!Всичко останало е БЛЯ...бля...БЛЯ...вятър и мъгла!
99
0
 
3
 
! Отговори
до Бойкикиев преди 2 седмици
Тази фразеология слушаме от не знам си кога...Аре нещо по конкретно за светлото бъдеще на "демокрацията"!
98
0
 
5
 
! Отговори
български избирател преди 2 седмици
Общи приказки и политически клишета...а икономическа програма...НА..НАЙ..!!!
97
0
 
7
 
! Отговори
Изводи: преди 2 седмици
Поредният еднодневен политик с гОООлеми претенции без покритие и користни цели за облагодетелстване на гърба на будалите!!!
96
0
 
6
 
! Отговори
Уно моменто... преди 2 седмици
Само Учиндолския славей,сестра Галева,Ристю-Бойкикиев,Танчето Дръдончева,хаджиГенчо и Бабикян-форум да напишат новите правила и пРЕЗИДЕНТА ще ги обяви за 10 божи заповеди!!! АМИН!!!
95
0
 
8
 
! Отговори
Синбад мореплавателя преди 2 седмици
Вземи ни лодкарю на своята ладия надувна...и ДУХАЙ...духай...ветреее...на промяната!
94
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Воят на герберастките тролове музика за ушите ми
93
0
 
7
 
! Отговори
програмаЗАпромяна преди 2 седмици
Пинокиооо...дръжте здраво кокала в този Парламент,че на извънредните избори, я камилата на Божков,я камиларите на Пеевски...кой до което се дореди/уреди!
92
0
 
6
 
! Отговори
до лумпенщрасе преди 2 седмици
Честита промяна!
91
0
 
3
 
! Отговори
Пинокио преди 2 седмици
Мнозинство за кабинет може да се намери,мнозинство за дълбока промяна трудно....ПУТИН е виновен!!!!
90
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 седмици
Политика на реалните възможности:НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЯЗАТ ОТ ШИШЕТО!!!!
89
0
 
7
 
! Отговори
Доко s цокъл преди 2 седмици
Огромен нагон за власт от страна на ,,другаря ,, бойкикев,,
88
0
 
5
 
! Отговори
Извод:Е ле па тия преди 2 седмици
Статуквото пак спечели изборите/ГЕРБ+БСП+ДПС=60% от дУпЕтАтИтЕ в Парламента. Жълтопаветниците от партийките на протеста пак са на опашката...