Проф. Герджиков за многото законопроекти: Настръхва ми косата

Вероятността 45-ото НС да изкара мандата си била твърде малка
24 апр 2021 12:31, Елка Василева
89
Проф. Герджиков за многото законопроекти: Настръхва ми косата
Снимка: архив, БГНЕС

Вероятността 45-ото Народно събрание да изкара мандата си е твърде малка, само теоретична и не съм много голям оптимист, заяви проф. Огнян Герджиков, бивш служебен премиер и някогашен председател на парламента, пред БНТ.

Настръхва ми косата и едва успях да се среша тази сутрин, така отговори той на въпроса на водещия Георги Любенов за вълната от внесени законопроекти в новия парламент.

Още по темата

Най-страшното нещо в една държава е активната законодателна дейност, многото закони един връз друг всъщност са най-големия бич, даже по-голям от лошия закон. Тази нестабилност при законите нанася жестоки удари не само в обществото, но и в икономиката, която се нуждае от стабилно законодателство. Затова ние нямаме инвеститори - те бягат, преди 15-20 години имаше повече инвестиции, сега са с пъти по-малко, поясни той.

Не мога да си обясня и страха на политиците от служебно правителство, нямам спомен да съм бил толкова страшен, добави проф. Герджиков. И обяви за волунтаризъм решението на парламента за мораториум върху решенията на все още действащия кабинет на Борисов.

Наскоро Конституционният съд отмени поредно безумие на нашия законодател за обратната сила на 10-годишната абсолютна давност за задължения на граждани - пълно безхаберие и безумие, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ти не ни ли продаде на царо бре,имащи само пари енича.и,да ни манипулират и ограбват...от кога изборите станаха нещо лошо...ще правим през три месеца ако е нужно...ние ги плащаме...и през изборите ще наказваме крадци,страхливци и национални предатели...като теб...и плеядата "златки"...Андрешко е положителният герой в Историята на Народа ни,бедни,алчни за пари...енича.и
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво може да се очаква от смахнатия лидер на мутрите! Изтърваха я!
71
2
 
1
 
! Отговори
Юрист преди 3 години
Ами г-н Барни Ръбъл си е проблем, повярвай ми!
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дани Кирилов беше уж големия проблем на стария парламент,а сега адвокатското лоби на Мутрите ще ви разкаже играта така,че не само косата ще настръхне,ами и кожата ще смъкнат..
69
2
 
6
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
Добре ще бъде Му-н-ч-о да прочете какво казва неговия предишен служебен Премиер Герджиков, за да не хвали своите мутри-дупетати, че много са се разработили и не искал да ги прекъсва.
68
2
 
10
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Бързат ,приемат, предлагат като бабите на пазара люти чушки уж за сладки защото не знаят до следващия пазарлък дали ще са живи.Все е имало парламент ,но такова чудо от такъв сбиротък не е било ,ако промяна е да си смениш мръсните *** с чисти по добре е без ***.Прав е Герджиков ,ако има извънредни избори половината от бабикянчета ,ванковчета1 ,скечисти и сценаристи ще гледат парламента през крив макарон.
67
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек като одъртее па оглупее.
66
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гержиков и ГЕРБ в затвора.
65
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герджика е свестен човек, аз го харесвам.
64
12
 
7
 
! Отговори
БРАВО преди 3 години
До АнонименБОКО ВЕЧЕ ТРЯБВА ДА Е ЗАТВОРА ЗАЕДНО С БАНДАТА СИ НАРЕЧЕНА ПАРТИЯ ГРОБ.МАФИЯ
63
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демутризация на България как да се направи бавно, а Герджиков?
62
16
 
9
 
! Отговори
Ами 10 години преди 3 години
не са правени закони, само се крадеше. Сега за кратко време Боко трябва да се нокаутира, иначе мутрата отново ще се изправи и ще ни довърши. Затова бой до дупка, а този професор явно е от лентяите, затова му се изправя косата!? Така се работи, със замах!
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маргиналите бързат да изпълнят заръките на Резидента!Унищожаването на ГЕРБ на всяка цена!
60
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един мъдър човек, живял и работил много.Би било добре онези депутати, които скачат и врякат, хубаво да го чуят и да осмислят какво им казва.Парламентът не работи по най-важните и не търпящи отлагане и забавяне задачи.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 61 И сега кой да хвалиме като прокурор , кой. Нека видиме прокурор с характер. Да подгони офшорни феодали, олигарси, крупни земеделци с имоти на частници а се големеят.
58
16
 
6
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Герджиков е безгръбначното,което хвалеше Гешев,че е много способен!
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един пише, че Русия спрела полета на Герджиков и той нетрябвало да се оплакеа. Та каква пък толкова е Русия. Сега я подпира Китай и се големее. Ако Китай се одтръпне е никоя. Целия сврт го вижда. Втората Световна Война САЩ застана зад нея да я подпита та стана велика.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората се променят променя се и политическата орентациясамо Червено старо зомби си умира в червен кофчег
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там където законите не вършат никаква дейност става хаос и анархия. Както е сега в България.
54
2
 
13
 
! Отговори
За 39 преди 3 години
Ей такива сте всичките-можете само да лъжете и да изопачавате фактите.Мая Манолова-БСП.Корнелия Нинова-Костово СДС.Пинокио-изгонен от ГЕРБ.И не знаеш кой е певеца на мутрите?А като лъжеш вярваш ли си?Слави моето момче стана известен докато възхваляваше мутрите.Стана известен с техните пари.