Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки

Отхвърлената програма - формален парламентарен абсурд
277
Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новите партии в парламента обвиниха ДПС, БСП и ГЕРБ в страх и позорни действия заради провала на пленарното заседание.

"Станахте свидетели на формален парламентарен абсурд“, коментира Арман Бабикян от ИМВ.

„Ето някои от тях не искат Комисия за "Росенец", други не искат Комисията за полицейското насилие. Всеки има своите мотиви, за да бъде против този дневен ред и станахте свидетели на този формален парламентарен абсурд“, коментира той.

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ коментира, че ако трябва ще отидат на нови избори, суверенът ще прецени.

Още по темата

„50 срещу 100 и кусур въздържали се не става“, коментира той провала на заседанието. От политическата сила излязоха и със специална позиция в социалните мрежи.

„Програмата за работа на народното събрание за 28-ми и 29 април беше отхвърлена от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е прецедент, случва се за първи път и е позор за българския парламентаризъм“, посочват от ИТН.

Според председателя на ПГ на ИМВ Мая Манолова желанието на партиите от статуквото е да покаже, че сегашният парламент е като предишния.

Тома Биков от ГЕРБ настоя, че една от разделителните линии в НС са промените в Изборния кодекс.

"Има генерално некомпетентни предложения и дори опасни за самата демокрация", предупреди той.

Според него изборното законодателство, в което има фундаментални промени, е гледано за една нощ с минимален срок между първо и второ четене, което значи, че се цели много бърза и радикална промяна на целия изборен кодекс, което поставя под риск изобщо протичането на нормални избори след около два месеца.

"С всеки изминал ден партиите, които са на второ, трето и четвърто място, разбират, че не са на първо. Уж бяха победители, но не могат да направят правителство, не могат да проведат заседание на народното събрание. Започва сблъсък на фантазията с действителността, той ще продължи известно време, докато се проведат нови избори“, коментира още Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави, Мая, Христо са едно ЛИЦЕ - лицето на Мафията !
133
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията, превзела България днес координирано нападна силите на промяната. Парламентарната коалиция на статуквото ГЕРБ+БСП+ДПС блокира промените в изборния кодекс, а извънпарламентарната им патерица ВМРО протестира на улицата против всякакви промени.
132
14
 
26
 
! Отговори
Ант преди 2 години
Гласувах за "протестърска" партия, но ще поправя грешката си след 3 месеца. Няма как да си нагласяш изборния закон както ти е удобно в навечерие на избори и да се подиграваш с бабите и дядовците, като ги караш да гласуват за машини, защото така ти е удобно на теб.
131
6
 
29
 
! Отговори
Слави лъжеца преди 2 години
40% от хората на Слави са от ДПС а още 40% са от квотата на Божков - шахматистката го доказва ! 20% са баламите, дето вярват на лъжите на Слави за мажоритарни избори и борба с корупцията !
130
4
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Изпратени са готови текстове по вайбърите. Мачкайте по Слави и ИСМВ. Сега се кове историята колеги. Искам много коментари
129
8
 
23
 
! Отговори
Слави=ДПС преди 2 години
40% от парламентарната група на Слави са хора на ДПС включително председателката на Парламента !
128
11
 
23
 
! Отговори
Край преди 2 години
Нови избори. Бате да си хваща кормилото на държавата с косматите лапи и да управлява.Като намерим по-добръ от него -ще го сменим. За сега не се намира. Антоанета с 5те езика да слага късата пола и да му ходи секретарка и преводачка.
127
2
 
13
 
! Отговори
Спас преди 2 години
А представяте ли си да направиш правителство и тези уж да са ти обещали да те подкрепят ?
126
7
 
19
 
! Отговори
до 110 преди 2 години
"не мога да проумея как този т.ъ.п. народ можа да избере тези уродливи партии".А пък над 1 млн. не успяха да проумеят вече 12 г. що за *** са тези,които доведаха и поддържат мутренското управление на милата ни родина-пожарникар-мутра(рекетьор)-охрана-премиер;физкултурник,син на шофьора на шефа на ДС;Лилито-внучка на най-големият партизанин и близък приятел на бай Тошо;бикОФФ-който щеше да арестува боко,сега най-близкият и ярък *** на гениталите му.Да продължавам ли,че картинката е жалка
125
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До баба маравидяхме новите лица Дончева, Манолова и Капон. А нови лица като Бабикян и Хаджигенов ич не ни и требват.
124
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави,Мая,Христо са едно ЛИЦЕЛице неспособно да извършва някаква дейност поради нежелание, липса на опит, непохватност или физически недъг. Има обиден смисъл - използва се основно, за да изрази пренебрежение.
123
7
 
21
 
! Отговори
Край преди 2 години
В конституцията е записано ТАЙНО гласуване. По пощата това е невъзможно.Така че къдравия шебек Тошко излишно се хаби.Проигра надеждата на хората за мажоритарни избори - да върви да си търси работа.
122
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До партията на Мутрите майче, Шоуто на Тошко,и хамстер със жабок ДАтук в Паламента се мерят силите на партиитеа НЕ с ДОМАТИ по ДЪржавни сгради
121
3
 
12
 
! Отговори
А преди 2 години
Нещо да кажат, че докато си играят на вземане и връщане на мандати протестите започнаха?
120
10
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
трябват нови партии с нови лица и идеи тези вече изтекоха в канала герб нетрябва повече да се връща във властта защото заради тях сме на това дередже
119
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези стари мутри в парламента,Не желаят да променят нищо!! И защо? Защото колкото повече се рушка,почва да мирише яко а?!
118
12
 
15
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Новите партии наистина са позор за българския парламентаризъм.
117
8
 
24
 
! Отговори
Сичко е ..ашак преди 2 години
За мен ИТН се провалиха тотално. Не е проблем, че върнаха мандата, а начина по който го направиха и поведението им дотук. Оказа се, че нямат нито готовност, нито желание да управляват; мълчанието им през цялото време беше оглушително и накрая стана ясно, че просто е нямало какво да кажат. Мушици мъррляви некви се събрали да изпълняват сценаристките въжделения... Намръщено гледаха, траяха, ръце резаха, с чужди карти гласуваха, дебба и поборниците фалшиви, позинали просот за Солунската митница
116
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Биков трябва да му забранят да употребява думата"демокрация"...
115
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тома Кравов пък е един политик ...