Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки

Отхвърлената програма - формален парламентарен абсурд
277
Новите партии: Позор за българския парламентаризъм, страх от проверки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Новите партии в парламента обвиниха ДПС, БСП и ГЕРБ в страх и позорни действия заради провала на пленарното заседание.

"Станахте свидетели на формален парламентарен абсурд“, коментира Арман Бабикян от ИМВ.

„Ето някои от тях не искат Комисия за "Росенец", други не искат Комисията за полицейското насилие. Всеки има своите мотиви, за да бъде против този дневен ред и станахте свидетели на този формален парламентарен абсурд“, коментира той.

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ коментира, че ако трябва ще отидат на нови избори, суверенът ще прецени.

Още по темата

„50 срещу 100 и кусур въздържали се не става“, коментира той провала на заседанието. От политическата сила излязоха и със специална позиция в социалните мрежи.

„Програмата за работа на народното събрание за 28-ми и 29 април беше отхвърлена от ГЕРБ, БСП и ДПС. Това е прецедент, случва се за първи път и е позор за българския парламентаризъм“, посочват от ИТН.

Според председателя на ПГ на ИМВ Мая Манолова желанието на партиите от статуквото е да покаже, че сегашният парламент е като предишния.

Тома Биков от ГЕРБ настоя, че една от разделителните линии в НС са промените в Изборния кодекс.

"Има генерално некомпетентни предложения и дори опасни за самата демокрация", предупреди той.

Според него изборното законодателство, в което има фундаментални промени, е гледано за една нощ с минимален срок между първо и второ четене, което значи, че се цели много бърза и радикална промяна на целия изборен кодекс, което поставя под риск изобщо протичането на нормални избори след около два месеца.

"С всеки изминал ден партиите, които са на второ, трето и четвърто място, разбират, че не са на първо. Уж бяха победители, но не могат да направят правителство, не могат да проведат заседание на народното събрание. Започва сблъсък на фантазията с действителността, той ще продължи известно време, докато се проведат нови избори“, коментира още Тома Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега стана ясно, колко прав е Слави, че върна мандата. Вълкът козината си мени, нрава не. Докато комунистическите партии - ГЕРБ. БСП, ДПС и МВРО не паднат общо под 10 % България никога няма да тръгне напред. Дано по-скоро дойде това време.
93
7
 
2
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Не е вярно. Откраднах 300 милиарда ЮесДолас, но пък Путин открадна 3000 милиарда ЮесДолас и още толкова Рублей. Не мога да му стъпя на кутренцето, а пръстенцата му са наистина малечки.
92
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Виж ся ***, ИТН немат мнозинство, требва да се съюзят с познатите продажници, на това ако му викаш бъдеще за България .... не знам какво повече да напиша :)) Да куцукат и да се правят на болни, нема да стане техната, Слави се замисли, че кривне ли, нема да има народ който да го подкрепя, нема избор
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който играе печели, к. не играе не печели.
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който играе печели, к. не играе не печели.
89
0
 
11
 
! Отговори
до АНОНИМНИТЕ преди 3 години
и БИЛЕТОПРОДАВАЧИТЕ, за следващите 100-тина години за Черепа мястото е определено в затвора
88
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Признавам си,че от ДБ ме подлъгаха с приказките си за борба с корупцията и гласувах за тях.Обаче онзи ден са внесли законопроект,с който искат вдигане на обезпечителните мерки върху имущество на стойност 3 милиарда лева на Черепа, Цв.Василев,Банев, Стайков.И естествено на Прокопиев,който им е спонсор. Никога повече няма да гласувам за тия мошеници.
87
6
 
3
 
! Отговори
До 90 преди 3 години
До Анонимен Българите са слОвянЕ. Чети "За буквите на Черноризец Храбър". И стотици писемни и епиграфски паметници. Не сегашните платени от Козяк грантаджии. Словяне идва от "слово", ние словим, а немците са "неми". Невежеството не е аргумент.
86
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който играе печели, к. не играе не пичели.
85
1
 
6
 
! Отговори
ФИНАНСИСТ преди 3 години
до СлавянинГЕРБ са спечелили 13 млрд, но за целият период на премиер Баце или само за 2020 г
84
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да видя как менискуса ще бъде викан в паламента да се отчете пред черепа :)))))Ще е незабравима гледка. А може и "влади" да е на скамейката.
83
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
склавянин, бегай си в Склавения. Тук сме българи!
82
3
 
3
 
! Отговори
ИЗБОРИ преди 3 години
ДО при нови изборигоре-долу ДОБРЕ, само дето си завишил на Мутрите резултата, и си намалил на ДПС, като се има предвид, че ще имат поне 150-16 хиляди гласа плюс сегашните и въобще не си включил чичо ВАСКО ЧЕРЕПА, който този път няма да играе на дребно и ще вземе над 4,5% само от маалите и чужбина
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последния печели.Само дето всички са победители и няма последен. Дузпи ..
80
13
 
8
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Тук коментират субсидията на Възраждане от 100 хил лв, но не коментират 36 мил лв субсидия на ГЕРБ? Дето ГЕРБ отделно спечелиха 13 млрд от "обществени" поръчки. ГЕРБ са най-престъпното обединение на БКП-партийци и старата некъдърна буржоазия, дето загуби Македония и Беломорието. Хайде пак Георги Марков-Николай и Росен Плевнелиев "инженерът". Това постигнаха умниците от ДБ.
79
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кьопави партии герба им пречи !!!!
78
1
 
13
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Единствената полза от 45-тия Парламент е, че настоящите депутати ще имат един поне месец стаж на максимални осигуровки! Приблизително колкото обикновен човек ще натрупа за 5-6 месеца стаж. Ако Радев размотава до край служебното си правителство, назначение от него хора ще натрупат осигурителен стаж приравнен на година, година и половина нормален! Напрактика пенсиите им ще бъдат изчислени с около 150 лв нагоре!Изходът е само един - ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ВЕДНАГА!БЕЗ СЕКУНДА БАВЕНЕ!
77
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
А кога Комисия за действията на протестъри срещу граждани и полицаи, за съсипани фасади и тонове *** по улиците и площади ?
76
22
 
5
 
! Отговори
При нови избори преди 3 години
ГЕРБ-21%БСП -19%ИМВ-17%ДПС-12%ДБ-12%ИТН-9%ВМРО-3,05%ДРУГИ-11%
75
1
 
7
 
! Отговори
в грешка си преди 3 години
До ПотресенМоже и така,и иначе!Справка-българска граматика!А относно пращането на пари по голяма глупост скоро не бях чел!С твоята логика ако аз пращам пари в САЩ и ще мога да гласувам там,така ли!?Нищо лично,но най-горния ти етаж има нужда от подреждане!:)