Борисов: Докато се правят нови и скъпи избори, държавата ще лети по нанадолнището

Според премиерът в оставка всичко е в полза на Румен Радев
29 апр 2021 13:52, Нели Христова
486
Борисов: Докато се правят нови и скъпи избори, държавата ще лети по нанадолнището
Снимка: БГНЕС

Другите партии в парламента не се интересуват от състоянието на държавата, бързат за три дни да приемат промени в Изборния кодекс, като май не се и интересуват и от предсрочните парламентарни избори, а всичко е в помощ на президента Румен Радев. Това каза на работна среща с министри премиерът в оставка Бойко Борисов.

Кадри от разговора бяха публикувани на страницата на Борисов във Facebook.

Аз съм добронамерен човек и искам хората да са добре и България да е силна и предвидма държава, каза премиерът.

Той се заинтересува защо от дневния ред на парламента са отпаднали теми като мажоритарни избори, намаляването на партийната субсидия и разследване на случая с плажа Росенец.

Борисов посочи, че за правене на политика и на правителство се налага да има много компромиси и даде примери с държави в ЕС.

"Докато се правят нови и скъпи избори, държавата ще лети по нанадолнището. При нови избори обаче съотношението на силите в парламента ще е същото, но ще сме загубили ценно време и държавен ресурс. Жаждата за еднолично управление на някои политици води държавата надолу. Народът неведнъж ни е давал властта след тотални провали на управляващите и кризи за милиарди. Ние стабилизираме държавата и вдигаме доходите. И после същите тези виновници идват и казват как ГЕРБ трябва да се изчегърта", заяви той.

Премиерът в оставка изтъкна, че няколко пъти народът е връщал ГЕРБ в управлението, като даде пример с кризата с Корпоративна търговска банка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


486
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
352
2
 
25
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Пиша с числа, за да е по-ясно! Как 50 000 000лв са ужасен проблем за нови избори, а далаверата с Ктб - 2 пъти по 4 000 000 000 и заем от 5 000 000 000 лева не са никаква тежест за държавата и върху нас като данъкоплатци не ми е ясно!! Нагли, лъжливи, неморални, самоходни парчета мас са повечето политици! Пародия на държава!
351
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които си мислят ,че Славуца,Ристу и полицайката Мая като вземат власта ,България ,ще цъфне и върже и по заплати ще станем поне 1на Балканите ,жестоко се лъжат.Пак ще сме последни ,само ,че много по-назад,това протестърите го знаят и затова избягват да дават каквито и да са обяснения и обещания по финансови и икономически въпроси.Засягат само теми от които по никакъв начин не променят икономиката и финансите държавата.
350
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми да беше пуснал кокала преди изборите и като знаеш, че никой няма да те подкрепи да не беше участвал като си се загрижил толкова за цената
349
3
 
16
 
! Отговори
Горила преди 2 години
Нали щеше да изправи държавата през февруари и март!? А то какво стана в края на март имаме дефицит от 1млрд. Добре я "изправи" в чекмеджето. Като си "добронамерен" защо не се погрижи за СТАНДАРТА на живот. В цял свят помощи,а ТИ раздаде кредити.***!!!!!!Крадлив
348
1
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Всеки ден тиквата хвърляше милиони през прозореца на джипката сега се загрижи за парите на хората.Селски пиниз
347
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя откога се загрижи за държавата,тя от 12 години лети по надолнище,ай.дук ниеден..айде при бай Ставри и по-бързичко..
346
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е че избори ще има до дупка и когато ИТН спячели накрая ще свари съсипан от избори страна итогава ще видят кон боб ядели..
345
9
 
21
 
! Отговори
В затвора преди 2 години
отиваш, Тикво!
344
25
 
13
 
! Отговори
ЕЛЕКТОРАТ преди 2 години
БОйко връщаш се юли на бял джип!
343
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко дорасна до държавник. Сега ще гледаме сеира на новите. Обаче те ще трябва поне, ако въобще е възможно, няколко години да се подравнят по някаква ерархия, после да поуправляват поне два мандата, и когато започнат да стават държавници, ще се намерят нови които да им разклатят позициите и лишат от възможности. Е ако това е демокрацията, аз съм разочарован Това не работи ефективно. Това е менте, зад което по сериозни сили си реализират плановете.
342
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още си на премиерска заплатаи трябва да бачкаш на максимум.
341
7
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
До 367Питай тия който те лъжат и се докопа ха до.власта и си гласуваха 10 000 лв.отгоре. заплати.***
340
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твоето царство свърши, финито,сега можеш да плачеш жалноко-о-о-лкото си искаш. Да си мислиловреме преди глупостите коитонатвори.
339
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов да влзиа в затвора и да си вземе и Каракачанов с него.
338
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я кажи преди това къде потъват 10 милиарда лева годишно,които никой не знае за какво са похарчени или в чии джоб са влезли.И тогава говори за скъпи избори.
337
16
 
18
 
! Отговори
До 356 преди 2 години
Какви манипулации? Вярваме на очите си. Толкова крадене и такива некадърници по всички нива на управлението НИКОГА не е имало. Толкова никога не ме е било срам от премиера на държавата ми.
336
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко Бойче! След 2 месеца се връщаш на бял кон с два пъти повече проценти от сега.СлаФчо и МайЧето са аут.
335
16
 
13
 
! Отговори
88 преди 2 години
Лети по нанадолнище ,защото ти я бутна
334
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха! "Жаждата за еднолично управление на някои политици води държавата надолу." Ама това беше твоят начин на управление, Бацееее!
333
15
 
19
 
! Отговори
Лорд Майминчев преди 2 години
Борисов: Докато се правят нови и скъпи избори, държавата ще лети по нанадолнищетоНе държавата,а ГЕРБ...