Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?

Новаков: Шокиран съм от начина, по който се взимат решения
29 апр 2021 22:09, Екип на Bulgaria On Air
140
Крясъци, агресия и реваншизъм в политиката - какво носи това?
Снимка: Аndreynovakov.eu

ГЕРБ поиска Европарламентът да провери законопроекта за закриване на КПКОМПИ. От партията на Бойко Борисов са изпратили писмо до председателя на Комисията по бюджет и контрол.

"Като не може в НС да се даде разяснение, какво налага такава реформа. Поне за мен е много съмнително, как се прави тази реформа, без дебат, без оценка. Предизвиква съмнение, когато засяга институция, предявила искания за над 3 млрд лева. Не виждам причина, ако ще реформираш, и си имал възможност да направиш правителство, добре - да закриеш съдилища, КПКОМПИ. Но те се отказаха да правят правителство и сега да направят такива кардинални промени, без обяснени, без минута дебат". Това заяви в Денят ON AIR евродепутатът Андрей Новаков,

В София имаше протест пред Съдебната палата. Според недоволните магистрати, чрез лобистки законодателни промени, които се прокарват спешно, се прави опит да се унищожат работещи структури.

"Това, което чух е че те казаха -  нашата работа е гарантирана, и да го закрият този съд, ние ще бъдем преразпределени, но въпросът е принципен. И аз признавам, че има необходимост от реформи, но така ли, като закриваме цели институции. Това не е посоката", категоричен е Новаков,

Относно заседанията в Народното събрание, евродепутатът изрази своето неодобрение.

"Шокиран съм от начина, по който се взимат решения. Сутринта - трябваше да има ограничения на секциите - ама

"3 месеца преди президентските избори, президентът има право да си назначи ЦИК, как ви изглежда? Какъв и е проблема на сегашната система. така ли се решават проблемите?, попита Новаков.

"Трябва да кажат как ще се случи. Аз колебания за повече прозрачност нямам. Ако обаче в Конституцията пише, че никой няма право да те снима, откъде ще намерим такива? Подобни крясъци, агресия и реваншизъм - нищо не носи това на държавата. Разправяме се по махленски", допълни още той.

"Аз искам да се даде повече шанс на хората да гласуват както искат. Кой обаче ще гарантира, че след проблема във Велико Търново няма да се наложи цялостно касиране избори", заяви още в ефира на Bulgaria ON AIR Андрей Новаков.

"Урокът, който трябва да научат нашите опоненти е, че хората ни пращат в парламента, за да си говорим, да намираме решения, а ти отказваш да им говориш. За нас това е полезно - да сме в опозиция, На мен това ми е стабилизиращо, създаде имунен отговор на партията. Едва ли има политик, само за да застане на власт. В НС има място за всеки и в опозиция" обясни Новаков.

"30 април е индикативен срок. Няма шанс България да загуби нещо. Само една страна е подала досега. НС може да изпрати Плана ако искат, той е там. Това е план, който ще функционира в следващите 10 години, той не е само за едно правителство. Предварителната оценка, която имаме е положителна", допълни още евродепутатът.

И поясни, че всеки цент е насочен към конкретна реформа, имайки огромен спектър от възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още по темата: парламентНоваков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ББ 58 Хаааах, до кога ще протестирате, забравихте ли, че вече я имате властта? Не умеете да управлявате, а само да плюете, да къртите жълтите павета на София, да градите бесилки и разнасяте ковчези, да тормозите хората под прозорците на къщите им, да плюете по ГЕРБ...За какво ще протестирате? По това личи, що за стока сте.
50
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реформата е проста, но този се прави на хамав. Реформата е тези служби, които ГЕРБ си създаде, за да слугуват като бухалки, да бъдат най-накрая закрити. Те се разправяха само с опозиционери, никога с управляващи.
49
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Киро64 Борисов се оттегля, то черепа се задава и се готви отново, да краде държавата със стотици хиляди евро. Това ще му се удаде с помощта на чалгарите от ИТН. Те вече предложиха протежето на Божков за премиер, прокарват удобни за червената олигархия закони и смятат да я спасят от съдебно преследване, да овластят руския фигурант Радев,с недемократични правомощия, катно това, той да назначи Избирателната комисия, която да го избере за втори мандат?! Скокнаха в служебните мерцедеси,заплати...
48
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат НСви ли те на едно място?
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До На стенатаДа не стане обратното?
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това носи стагнация за България и "ренесанс"на червената олигархия, която ограби страната с милиарди.
45
5
 
3
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Кой е по-голяма мутра - Борисов или Черепа. Ако ги затворят в една килия Чери ше бъде булката.
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-много крещи Тошко Африкански - иска банани, ама по много
43
6
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Следващите избори ще бъдат касирани, а кой има полза от това. Борисов, разбира се, миналогодишните протести ще бъдат като детска игра, в сравнение с това, което ще се случи до президентските избори
42
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
в Румъния прокурорите работеха за просперитета и Законноста,вкараха в затвора ***,кметове,депутати,магистрати...министър председатели,всеки може да го провери...у нас статистите,адвокатите на престъпниците...да не закривали..."специалните"обслужващи политическата класа в престъпленията им срещу Народа ни...избори до дупка...ние плащаме сметките,ЕС се превръща в клоака обслужваща путин и мафиоти...Бог да пази САЩ и Кралицата!!!
41
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До АнонименЗа другата седмица вторник е назначен протест на Народа ни,в подкрепа на малкото Свободни и милеещи за бъдещето на децата ни,протест против обслужващата мафията прокуратура,срещу калинките ограбващи животите ви...прогонили ви от домовете ви...лично борисов го назначи...по живковски...вторник пред народното или сте без работа...горски и...биещи българчета полицай
40
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат ННие вече ги организираме, драги.
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54Няма нужда от протест, а лОмпените да спрат да гласуват за разни самопровъзгласили се месии от кабеларките. Също така, тези, които не са гласували, сега да бъдат така добри да си вдигнат задниците и да отидат. Протестите са просто изпускане на напрежението - от тях файда няма.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За другата седмица вторник е насрочен протест пред парламента срещу диктатурата на новите партии!Разпространете!
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат НА, нямат право ли,ама ти да не си мислиш, че ще ти се молят?Чакат ви яки стачки и протести оттук нататък,
36
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
по руски те боли за извънаредните...за военните...за обслужващите мафията...в Румъния осъдиха минстри,депутати,кметове,магистрати...министър-председатели...колегите на зависимите "протестиращи"...без да са "специални"...на путин пишете и троловете им да промиват мозъците на ЕС гражданите...но те виждат зависимостите на политическата класа в ЕС...изпълняващи плана на путин за разрушаването на ЕС...Кралицата го прозря и напусна...света не е офшорните на селски тарикати...парите не са ценност
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом протестират Гешев и Цацаров значи сме на прав път .
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е момчето, въпреки че е гербераст :)) Направи каквото можа да обвини другите а ГЕРБ да са "светци" както винаги :))
33
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не да се вайкаме докато чалгарите и пияните протестъри ни затриват, а да се организираме на бунт срещу тяхната шайка!Хората вече се организират!
32
10
 
10
 
! Отговори
Протести! преди 2 години
Готви се протест в София, другата седмица вторник на 04.05.21 пред парламента срещу диктата на новите партии!