България можело да изпусне парите от Брюксел

Причината - продължителната политическа несигурност
Обновена: 2 май 2021 12:53 | 2 май 2021 07:28, Камелия Цветанова
182
България можело да изпусне парите от Брюксел
Снимка: Pixabay

България може да пропусне ефективното използване на еврофондовете за възстановяване на икономиката, пише Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Още по темата

Българите ще застанат пред избирателните урни отново през юли, след като социалистите станаха третата политическа партия, която отказа да състави правителство след парламентарните избори миналия месец.

Социалистите, загубили почти половината от местата си в парламента след изборите на 4 април, заявиха, че ще бъде невъзможно да се изгради работещо мнозинство във фрагментиран парламент и ще върнат мандата веднага след като президентът им го връчи на 5 май.

Президентът Румен Радев трябва да разпусне парламента, да назначи временно правителство и да свика извънредни избори в рамките на два месеца - най-вероятно на 11 юли.

Продължителната политическа несигурност може да попречи на способността на най-бедната държава-членка на Европейския съюз да рестартира своята опустошена от пандемия икономика и ефективно да се възползва от 750-те милиарда евро фонд за възстановяване от коронавируса от ЕС.

Решението на социалистите идва, след като както дясноцентристката партия ГЕРБ на трикратния премиер Бойко Борисов, така и новата антиестеблишмънтска партия „Има такъв народ” /ИТН/, водена от телевизионния водещ и певец Слави Трифонов, се отказаха от опитите да сформират правителство.

Народният гняв срещу широко разпространената корупция след почти десетилетие на управление на Борисов засили подкрепата за антисистемната партия ИТН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: кризабрюкселплан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До от немскоНяма нужда да ги мразиш. В България има и свестни, просто са малко.На останалите им е достатъчно наказанието, че живеят със себеподобни, обаче ги псуват, все едно те са различни.Поздрави от Франкфурт ам Майн и весело посрещане на Великдена!
108
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 118"Д а бешебказал че караме мерцрдеси и беемвеъа, имаме ролекси арманитааа марманитаа и от тея фешън цаките на гучи и мучи, ок.."Дори и в най-богатите страни нормалните хора не карат само мерцедеси и беемвета и нямат Ролекси и "арманита-марманитаа". Българина е с някаква сбъркана представа за това какво е нормален живот, затова първото нещо което прави е каот се сдобие с пари да започне да се държи като Олигарх. То не е случайно, че произвеждаме точно такива.
107
4
 
3
 
! Отговори
БожкееНЕможеДабъде преди 2 години
до Анонимен 121Уаууу...гражданчетоооо...ГОЛА ВОДА си/въздух под налягане/!
106
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БожкееНЕможеДабъдеТи не знам дали се усети, но поначало от самото начало си кръгла нула. Буквално освен със селски приказки с друго не си блеснал. Трябваше отдавна да си отишъл да "пасеш овцете".
105
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115"Магистралите са ... колите са.... почивката е ..."Явно не си виждал разбити магистрали. Само мога да спомена какъв беше стария път от Перник до Дупница, или от Благоевград до Банско и още много много такива, за да знам, че си нямаш и бегла идея. Колите са ... явно не си се оглеждал напоследък какво се кара в България. Почивките са на село, ако на всички селата са им в Гърция и по планинските./морските курорти. Не ходиш по ресторанти и си живееш с представите отпреди 20 години
104
5
 
5
 
! Отговори
пръц преди 2 години
До БожкееНЕможеДабъде 97Абе съмнявам се някой наистина преуспял,интелигентен и умен човек какъвто се изкарваш да седи на компа и да пише като някой невежа дето е ходил в училище до 5 клас.
103
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 108Баткаааа......ся виШ ся. Д а бешебказал че караме мерцрдеси и беемвеъа, имаме ролекси арманитааа марманитаа и от тея фешън цаките на гучи и мучи, ок...или че у диското мятаме пари не за кво да е, ами за джеймсън, пак бива ...*** тИ ....
102
4
 
3
 
! Отговори
БожкееНЕможеДабъде преди 2 години
до Анонимен 109"ПРИЯТЕЛ"...???? Ти бъзикаш ли се/аз не съм ти "приятел"????А ,че не ти става отдавна на всички във форума им се изясни...Аре чао ,че отивам да паса овцете/не си на нивото ми!/....
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 113"Дано тия милиарди не дойдат та герберските фирми да се хванат за палците"А "герберските фирми" дават работа на ...?Довършете изречението.
100
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 108Магистралите са разбити, колите са на по 17 години, на газ, почивката е на село или в някоя сръбска кръчма, коята е като селскаъа лручма, ама с 8 лева по-скъпа, а кафебетата и кръчмите са шулни с безделници, дето се лигавят 3 часа с едно кафе ило ядът от обедбото, дето е 3 лева ... Евала богата нация!Ако не бяха дъртите коли от Европа, щяхне да сме.още с конете ...
99
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1"Айде, да видя агънцето, пече се на слаб огън с гъбки и аспержи. Живи и здрави"Махни аспержите, че ще станат на лигоч докато се изпече агнето. :)))))Айде наздраве и от мен за Великдена, да си изкарате добре. Аз също чакам, обаче козунака да втаса и гледам на русофилчетата сеира. :))))Во Истина возкресе!
98
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано тия милиарди не дойдат та герберските фирми да се хванат за палците
97
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
Христос воскресе!Няма такива работи, братя.И в Брюксел, и тук, никой не пасе трева. Всички знаят, че ще има избори, прехвърлени са всички варианти и възможности. Никой не е оставил варианта на ощипаната мома "а, кво стана бе, наште паднаха, дойдоха лошите, на кого да цаним мангизите сега..." Стига фантастики, нещата са изчислени и не са в ущърб на никого. Който още пише и приказва на тая тема, просто се упражнява. Айде, да видя агънцето, пече се на слаб огън с гъбки и аспержи. Живи и здрави.
96
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 102 АнонименАу ау ау . Какъв експерт от средите на гербероседерастията ! Сигурно си от кръга от фирми дето получават обществени поръчки та милееш за тези кинти тъй като от тех ти дават а народа мизерства.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БожкееНЕможеДабъдеПриятел, с фантазии за това колко са зле другите няма да стане.:)))
94
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕвалаДа добавя: бедни сме, но БВП постоянно удря нови рекорди, бедни сме, но по празници новите магистрали се ЗАДРЪСТВАТ с автомобили от хора отиващи на почивка, бедни сме, но ресторантите и кафенетата ПРАЩЯТ по шевовете, бедни сме, но всеки втори се разкарва с последен модел телефон, бедни сме, но се сравняваме само с ЕС, където са най-богатите страни в света, бедни сме, но никой не иска да работи за малки заплати, бедни сме .... ама друг път.
93
4
 
19
 
! Отговори
Нищо ви нема, бе.... преди 2 години
ВАЖНОТО Е ДА ИМА ЧАЛГА И ПИЯЧКА....ХАХАХАА....СЕГА ТОШКО АФРИКАНСКИ И СЛАВИ-КЬОРАВОТО ШЕ ВИ ХРАНЯТ.
92
3
 
16
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Нека да ги загубим, да поогладнее народът, че съвсем си е загубил ума!Ха познайте, защо ни е слаба държавата?Уж сме бедни, а в големите градове масово се строят хиляди нови жилищни сгради, чиито апартаменти се разкупуват още на зелено. Е, как става това, бедни били, гладни били българите, а строеж, до строеж. Тези сгради се строят с полузаконни разрешения, издадени от корумпирани общинари, но иначе всички са срещу корупцията!
91
3
 
13
 
! Отговори
Доц Мангъров преди 2 години
Вяжно е че мая общата магистрална квра нема да влезе
90
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 100"да дойдат тези пари и да ги изпуснат народа нищо няма да усети както и до сега"Ахаааа, още един от тия, които "нищо не е усетил" но около него се строи и обновява с пари от ЕС, още един от тия, за които финасовата стабилност е някакво абстрактно понятие, което той "не го усеща", още един от тия, който вероятно работи за фирма, която или директно търгува с Европа или е подизпълнител на такава и още един от тия, на които са му осигурени редица възможности в ЕС,които други нямат