Слави Трифонов: Не успяхме да намалим субсидиите на левче

Може би следващото НС ще успее, заяви той
Обновена: 5 май 2021 16:35 | 5 май 2021 16:34, Александър Попов
326
Слави Трифонов: Не успяхме да намалим субсидиите на левче
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов отново използва социалните мрежи, за да обясни неуспешния опит да бъдат намалени партийните субсидии от 8 на 1 лев за глас.

"Преди малко в Парламента ние не успяхме да направим така, че държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас. Така, както пожелаха 2 милиона и половина българи на законен референдум. И защо не успяхме? Защото изцяло "за" гласуваха само депутатите на "Има такъв народ".

Още по темата
А "против" гласуваха депутати от всички останали парламентарни групи. Значи, когато става дума за пари - няма статукво ГЕРБ, БСП, ДПС, няма "Демократична България", няма "Изправи се! Мутри, вън!"

Има нещо, което не мога да разбера. Толкова е ясно - хората не искат да дават милиони левове на партиите. Но голяма част от партиите казват - не. Вие не искате да ги давате, но ние ще си ги взимаме. Даже ще си направим закон, за да ви взимаме милионите, които не искате да ни давате, законно.
 
Този парламент не успя да събере мнозинство, за да изпълни волята на народа. Може би следващият ще може".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще унищожиш герб на следващите избори , като вие без вота от ягодите извън БГ сте слаба партия ? В България победител е Герб ? На следващите избори Герб,ще има повече вот .... всички видяха на какъв цирк обърнахте парламента . Да не говорим за секциите в Турция.
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Внесете искане за 2-ри референдум заедно с изборите, имате достатъчно депутати за това, на изборите ще има доста висока активност и със сигурно гласувалите ще са повече от тези на 4.4 и така ще бъде задължително приемането.Просто го направете още в петък!
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От фалшивите телкове ще доидат парите за пенсионерите от фалшивите роми там в гетото ще си тъсите парите за пенсионерите.
34
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До анонимния - не съм фен на Боко, обаче гугъла помни, че Бойко е влизал. Облога си остава.
33
1
 
8
 
! Отговори
Славка преди 3 години
Сигурно дължи много пари и на всичко е съгласна:-X
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами ако беше се опитал да създадеш правителство можеше и да мине гласуването в полза. То от дистанция само да коментираш не става
31
2
 
11
 
! Отговори
Слави блъфира! преди 3 години
Така се играе! Засега, на новите избори, залагам на субсидията, дай още пари! За правителство ще видим по-нататък, да стигнем до по-следващото раздаване!
30
4
 
23
 
! Отговори
Те от ИТН са против преди 3 години
Депутатите от ИТН са гласували против субсидията да стане 1 лев, той какво се оправдава!? ***!Всичко е по телевизията!
29
0
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Един станал депутат за да може да си го запише на визитката, друг за едната депутатска заплата. Трети за партийната субсидия, а четвърти заради депутатските кюфтета. До тук Славито дори и заради кюфтетата не иска да влезе в сградата. Но разправят, че кюфтетата си ги бивало.
28
9
 
36
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ами не можахте да намалите субсидиите на левче, не поискахте и мажоритарен Вот както бяхте обещали, не посмяхте да сформирате и правителство - просто поднесохте на тепсия Служебното правителство на фигуранта и променихте изборния закон дотолкова че да му дадете и ЦИК преди президентските избори, с което изпълнихте и предназначението си ... сега идва ред на Черепа и ген.Решетников за да донаредят нещата в държавата на Чалгата и Кремълските парашутисти ... !!!
27
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до РеалистЗалагам, че до края на този Парламент лицето Слави Трифонов няма да стъпи вътре.-------Лицето Боко, известно като Тиквен гьс, главатар на ГЕРП, стъпи ли в Парламента?
26
8
 
20
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
"хората не искат да дават милиони левове на партиите".Хората с право на глас в България не са два милиона и половина. И ти, Слави, по-добре се откажи от популизма защото така далеч няма да отидеш. Как ще се финансират политическите партии? От рушвети и от съмнителни "благодетели" на които трябва да се отблагодаряват след това. Рушветчийско-мафиотска политика, това ли ще правим?
25
7
 
9
 
! Отговори
Не е проблем преди 3 години
Трифонов, вие знаехте, че това предложение няма да мине. Популизма ви мина всякакви граници, ще дам гласа си за вас на следващите избори, но започнете се всички дружно в този парламент да работите за народа. Разбирам и Борисов, че трябват пътища ( поне да ги правеше качествено) но хората им писна да мизерстват с тези ниски пенсии и заплати. Ножа отдавна е в кокала, но сития на гладния не вярва.
24
25
 
7
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Социологическите проучвания сочат,че Слави ще си подобри доста резултата на следващия вот
23
4
 
5
 
! Отговори
Славка за левче преди 3 години
Толкова взимам
22
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-11,стягай тубичката.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онези гласуват от Вън НО аз търпя шоумените
20
5
 
27
 
! Отговори
ферарио преди 3 години
За поправката в закона гласуваха 76 депутати от ИТН, ГЕРБ и ИМВ, Против бяха 86 от БСП, ДПС, ДБ, шестима се въздържахакога влезе в парламента този ресторански шоумен за 2 дена кога се научи да лъже и маже .....чалгата е имагенерна с бъдещи препратки за просперитет без зачитане на закони.Сега ди изборите качвай магаданс на камионите и да обиколиш всички села и паланки за малко пари и гласове ,че ако не влезеш юли голем глад малииии
19
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и мажоритарна система не направихте, просто защото не пожелаете да гласувате, но пък ни задължихте да гласуваме само с машини, без да ви пука какво става ако има бъг. Няма хартиена бюлетина при такива условия, но пък има в Турция. Абе яко ги надробихте, но тепърва ще се чудите на собствената си про*стотия! Но пък народа като ви харесва, да ви търпи идио*тиите дето ще му дойдат на главата. Явно си го заслужава!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземете по 50 лева за пенсионерите от фалшивите телкове.които са на стоиност повече от пенсиите.