ГЕРБ заподозря: Готви се кражба на избори

Машината ще определя резултатите от изборите без контрол
422
ГЕРБ заподозря: Готви се кражба на избори
Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ заподозря, че се готви кражба на избори заради поправките в Изборния кодекс, с които се въвежда изцяло машинно гласуване.

„Изборите трябва да се провеждат от народа, пред очите на народа и с прякото му участие. В България машината стана единственият фактор, който ще определи резултатите от изборите“, отсече в декларация от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Още по темата

„Единственото, което това 45-ото Народно събрание даде на хората, са промените в Изборния кодекс. Всички останали помпозно обявени инициативи за мажоритарна система, за намаляването на партийните субсидии, за индексирането на пенсиите, за помощ на деца с увреждания се оказаха предизборни пушилки, скандалите също са мътна вода само за да се прокарат промените в Изборния кодекс“, отсече тя.

Според нея с промените в Изборния кодекс обществото няма да има правото да провери резултата от машинния вот.

„С промените правото на наблюдение се делегира на машините. Бързината, с която промените бяха приети, силово, без дебат и обществено обсъждане, и обнародвани в извънреден брой на Държавен вестник, буди подозрения. Как можеш да твърди, че изборите, провеждани по традиционния начин, не са прозрачни и да прехвърлиш цялата отговорност на един софтуер“, обърна се тя към депутатите от останалите партии.

Според нея не може демокрацията в България да бъде поставена в зависимост от един компютърен алгоритъм.

„В никоя друга европейска държава машинно гласуване не е допуснато или директно е забранено. В презрението си към същия този народ авторите на този Изборен народ му отнеха правата и му поставиха машини, които да го контролират“, обобщи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От собствен опит ли говорят
305
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, г-жо Атанасова, активистите на "новите" партии, бивши "стари муцуни", се оказаха добри ученици. Научиха вашите "ишарети" и ще ги прилагат. Реално вие спечелихте само първите избори през 2009 г., другите два ги спечелихте с няколкостин хилядната държавна и общинска администрация, с около 400-те хиляди ромски гласове и "молива" на бившия професор от ИСИ, сегашният УАСГ - Мишо Константинов. А МВР и ВКП бяха зад вас. Кажете поне един случай със заловен агитатор, плащащ пари на братовчедите.
304
0
 
3
 
! Отговори
Skatelite преди 2 години
Тръмп, ти ли си?
303
5
 
33
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Колкото и да се тръшкате, ще си платите за стореното - власт няма да видите повече! Изкривена от злоба, стринке!
302
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тя ***, Мая Манолова , ще ви оправи ,за по- малко от 800 дни.
301
5
 
25
 
! Отговори
Това същество преди 2 години
дали е докосвано от мъж? От мутра може да е, но от свестен мъж едва ли, та тя е крива и в червата. Мислят си, че само те могат да манипулират избори, затова сега *** като прасета!
300
4
 
20
 
! Отговори
Ало Ваню преди 2 години
ГЕРБ!!?! Децата на слугите в ЦК на БКП, без трудови навици, крадливи и много завистливи. Не могат да изкарат и един ден на свободният трудов пазар. Мъка голяма. Направо трагедия. Но на никого няма да липсват. ЧАО.....
299
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте по тубата филма за идването на Чавес на власт.До 12 часа на изборният ден опонента му води 53 процента на 47.В 1и20 след полунощ,машинките отчитат за 1 минута толкова гласове за Чавес,че той повежда с 53 процента.В 12 Вечерта на 3 ноември 2020 в УИНСКОНСИН Тръмп води с 54 процента на Джо Байдън.В 1 и 30 машинките отчитат в една минута 130 хиляди гласа за Байдън,от които нито един за Тръмп.Байдън печели с 51 процента.
298
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте американците и венецуелците,как машинките на Шорош им превъртяха изборите и назначиха Чавес и Байдън!
297
12
 
22
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Моля ви хора! Гласувайте за всеки който не е ГЕРБ,ДПС,БСП !!!!!! Искам да се прибера в България!!!!Ако до сега сте гласували за герб и сте добре, нечий майки и бащи страдат заради вашия избор. Немислимо е тоя *** Боко да ни управлява!
296
16
 
8
 
! Отговори
гласът на разума преди 2 години
Радев е получил уверения от Москва че всичко във Венецуела е в "порядке" и гласовете ще бъдат натъманени как "положено".Обаче Радев не знае какви са намеренията на Масква.Защото той, всички виждаме, много се изложи.
295
16
 
7
 
! Отговори
дреме ми преди 2 години
Аз и с машина пак ще гласувам срещу Радев.
294
4
 
5
 
! Отговори
Който не може преди 2 години
Да гласув с машина по до брв за всички да не гласув изобщо
293
3
 
7
 
! Отговори
Просто е преди 2 години
ТъпаааацццииииСлед гласуване с машине се отпринтва твоя глас и си го взимаш може да го дадеш или покажеш на проверявщия ако искашНа края на изборите се отпринтват гласовете з цялата свкция о се дават на наблюдателитеПосле се прояеряват резултатоте в районите и накрая в цемтралнатаНе може да им разюинаванеАко има се кадирст избпроте това еПримт може да е в юнпхп копия така че всеки да има копие от телущите и крайните резултати
292
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
махалите няма да могат да гласуват контролирано като пускат попълнена бюлетина и да изнасят непопълнената.герб ще загубят доста неподкупни гласоподаватели.
291
2
 
17
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
Е нали това е идеята на машините , да не може вота да се контролира и манипулира
290
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десо, на тебе ли дадоха да я сготвиш тая кражба - имаш опит, ша са справиш, ти си мъж, иначе ша ти пуснат клипче.
289
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деси тежката артилерия. Тежък случай.
288
5
 
20
 
! Отговори
Dj2 преди 2 години
Герберите продължават да беснеят. Като оси без мръвка. На прав път сме.
287
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горката женица от толкова напъни става все по кривогледа.