Нинова: Ще минат и новите избори, но втори такъв провал няма да ни простят

Нужно било партиите да си говорят, за да има стабилност
132
Нинова: Ще минат и новите избори, но втори такъв провал няма да ни простят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последния работен ден на този парламент, който се оказа най-кратко действащият досега, червената шефка Корнелия Нинова предупреди, че ще мината и новините избори, но втори такъв провал хората няма да простят на политиците.

"В политическа криза сме и се иска разум, стабилност, перспектива и решения", призна тя.

Още по темата
"Само месец след изборите 45-ото Народно събрание приключва работа. Избраха ни с големи надежди за промяна, започнахме с еуфория и завършваме със скандали. Еуфорията ни беше, че ГЕРБ не е във властта, а скандалите са уж за процедури, но зад тях прозира партиен егоизъм и личностни амбиции.

Разединението ни направи слаби и моделът Борисов продължава да управлява и дори да се подиграва с парламентарната република, защото вместо сега да е тук по силата на решението ни от сутринта, той седи в хола в Банкя и ако сте видели последното му изказване ни дава съвети и лъже за финансовото състояние на държавата", отсече соцлидерката.

По думите й основната задача на всеки парламент е да приема закони, но 45-ото НС не е приело нито един закон в полза на хората, освен Изборния кодекс, и не е направило нито един парламентарен контрол към нито един министър.

Според нея в този парламент са били събрани партии, които са искали да сложат край на корупцията на бившото управление, да приемат редица антикризисни мерки, но това НС не е свършило нищо.

"БСП и тук е принципна и последователна и внесе пакет от промени в социалните закони. Напълно разбираме, че това става с актуализация на бюджета, които и сега се харчи с 200. БСП беше единствата партия, която поиска с решение на НС да задължим Борисов да внесе актуализация на бюджета, но никой друг тук не можела и днес отново Борисов лъже, че има излишък от 115 милиона лева и че икономиката процъфтява въпреки кризата", коментира Нинова.

Тя призна, че и в предишни парламенти е имало партии, които не са говорили с други, но никога не е било това положение, при което никой да не говори с никого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
4
 
29
 
! Отговори
само питам преди 2 години
другарката лъжа импексова от сдс ли е или от бсп ?!
92
7
 
28
 
! Отговори
Друг от народа преди 2 години
Тук разни мутри се опитват да насаждат мнение,че Б.Борисов е такъв и онакъв и провалил България ! Дрън-дрън ! Снемете си кепенците от очите и прогледнете та да видите какви успехи е постигнал Борисов,а не да дрънкате на китарите на Нинова и псевдо президента които вече години наред си знаят едно и също.Пфу ! Долна работа !
91
29
 
6
 
! Отговори
От народа преди 2 години
За едно е права Нинова, че мутрата Боко лъже най-нагло и безочливо, че икономиката ни е процъфтяка....... Може, но сигурно има напредвид бизнес от кражби, наркотици, незаконни цигари,брушвети и т.н. затвор за тиквата, Доган, Пеевски, Биков, Костов, Октай. Ще стане!!!
90
5
 
31
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Свалиха Борисов, разбрахме , че те са новата власт( кои по-точно ?) , но и крушовската *** , и Фигуранта , на всяка треда дума все за Борисов говорят !!! Тежка е сянката на Борисов ! Тежка и смазваща е сянката му, защото той е строил България , а останалите само се опитват да рушат ....и продължават да рушат !!!!! Но Бог вижда и ще въздаде всекиму полагаемото!
89
5
 
28
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Другарко Нинова,вие по популизъм сте надминали и вашата бивша другарка Мая и дори чалгапартията.Като опитен апаратчик ви е било ясно,че нито пенсиите,нито Спутника ще минат,но все пак направихте панаирЯ като за последно.Какво целяхте с това евтино шоу?
88
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш на село, нахална приватизаторке
87
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде,обединявайте левите,центристките партии,обединявайте се,вместо да се разединявате!
86
18
 
3
 
! Отговори
До 86 преди 2 години
Скандалите идват от неграмотни Бай ***. До обяд иска председател на ЦИК, дадоха му го,а след обяд се отказа.Няма такова нагло същество.
85
4
 
13
 
! Отговори
лоша работа преди 2 години
Мандри има,ама кашкавала не струва!
84
21
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Най-много на следващите избори да се стигне до едно мнозинство с наличието на партии като "възраждане", които безцеремонно лъжат,че са националисти. Каквото обаче и да се случи на идещите избори, ще предизвика бунт. 60 процента от българите не гласуват,защото се чува волята на малцинството от малцинства,което ни задължава да сме роби на капризите му. Аз лично бих гласувал само за Царя и Тодор Иванов Славков. Това са хора,които имат грамотност и родолюбие да управляват. Уви,не се представят.
83
1
 
17
 
! Отговори
nilesev преди 2 години
До БългаринМного си прав. Елементарно е. Но един и... т, по известен като Фигуранта се мъчи повече от 4(четири) минути.
82
6
 
13
 
! Отговори
Защо втори,бе Нинова преди 2 години
Числото е двуцифрено,но ти постоянно манипулираш другарите,че колкотои да ви бият,това е победа.Ти Нинова ще останеш като сталински тип диктаторв партията,обкръжил се с клакьори службогонци,вземащи на тъмно решениявлизащи в противоречие с партийния устав.Ти Нинова съсипа малкото свестнонещо,останало в тази партия.БСП да си ходи,но тя претендираше(с милионеритев ръководството)че представлява лявото у нас,тоест,ти Нинова унищожи лявото.Това е непростимо,БСП е нищо,но лявото трябва да оцелее.
81
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая фалира столетницата, много я бива, несбъдната премиерша! Никога вече БСП!
80
5
 
24
 
! Отговори
Въргалот преди 2 години
Стига гръмки слова бе Ниновице, какво няма да ти простят? Ти си имаш твърд електорат и пак ше си у апартаменто и на следващите избори , та и на по следващите. Виж за после не знам.
79
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
значи отново ще изберем ГЕРБ да е на власт.Хахаха ... ***, няма ви вече, освен в криминалните сводки.
78
9
 
37
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Ами щом хората са ви избрали с големи надежди за промяна и еуфорията, че ГЕРБ не е във властта, а вие родихте само скандали и се провалихте след само един месец, значи отново ще изберем ГЕРБ да е на власт.
77
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе ниноваСтига трови въздуха
76
3
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тук Нинова поне е казала големи истини - и за еуфорията, и за жалкия край на този парламент. Само дето и следващият го чака същата съдба.
75
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оххх Борисов пак ми пречи да спечеля поне веднъж избориНинова искам да разбия модела на Борисови ще върнем нашия Партизански моделБСП може само да разбива
74
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Предлагам всички български баби и дядовци да почват активни тренировки на кантарите в Kaufland ! Там нещата са доста по сложни от машинното гласуване ! Аз гласувах машинно и трябва да ви кажа че е супер елементарно ! Дори и *** би се справил!!