Нинова: Ще минат и новите избори, но втори такъв провал няма да ни простят

Нужно било партиите да си говорят, за да има стабилност
132
Нинова: Ще минат и новите избори, но втори такъв провал няма да ни простят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В последния работен ден на този парламент, който се оказа най-кратко действащият досега, червената шефка Корнелия Нинова предупреди, че ще мината и новините избори, но втори такъв провал хората няма да простят на политиците.

"В политическа криза сме и се иска разум, стабилност, перспектива и решения", призна тя.

Още по темата
"Само месец след изборите 45-ото Народно събрание приключва работа. Избраха ни с големи надежди за промяна, започнахме с еуфория и завършваме със скандали. Еуфорията ни беше, че ГЕРБ не е във властта, а скандалите са уж за процедури, но зад тях прозира партиен егоизъм и личностни амбиции.

Разединението ни направи слаби и моделът Борисов продължава да управлява и дори да се подиграва с парламентарната република, защото вместо сега да е тук по силата на решението ни от сутринта, той седи в хола в Банкя и ако сте видели последното му изказване ни дава съвети и лъже за финансовото състояние на държавата", отсече соцлидерката.

По думите й основната задача на всеки парламент е да приема закони, но 45-ото НС не е приело нито един закон в полза на хората, освен Изборния кодекс, и не е направило нито един парламентарен контрол към нито един министър.

Според нея в този парламент са били събрани партии, които са искали да сложат край на корупцията на бившото управление, да приемат редица антикризисни мерки, но това НС не е свършило нищо.

"БСП и тук е принципна и последователна и внесе пакет от промени в социалните закони. Напълно разбираме, че това става с актуализация на бюджета, които и сега се харчи с 200. БСП беше единствата партия, която поиска с решение на НС да задължим Борисов да внесе актуализация на бюджета, но никой друг тук не можела и днес отново Борисов лъже, че има излишък от 115 милиона лева и че икономиката процъфтява въпреки кризата", коментира Нинова.

Тя призна, че и в предишни парламенти е имало партии, които не са говорили с други, но никога не е било това положение, при което никой да не говори с никого.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Тая не разбра ли, че вече е свършена. Ще си вкарват по някой депутат, ще си вземат субсидийката и до тук. Няма партия, която да се компрометира, като им позволи да се примъкнат към нея
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диктатор и Коалиция------Куче и Коткаусещам че ще има тртети избори - Итн са вредни за Народа
51
6
 
16
 
! Отговори
МАДУРО Венецуела преди 2 години
Радев ЕДИНСТВЕН от цял свят ме ЗАЩИТИ преди време при опита за преврат:)) Аз обича Румба Решетников-! Сега осигурили МАШИНКИ ЗА ГЛАСУВАНЕ- никой в света не гласува с тех ( даже и ние самите) но ние уважава братя българи..Така са програмиране,че бос Баце...на последно място! Така заръчал Румба!! А в замяна като бартер ние получи 100 самолета с ..тоалетна хартия и сапуни:)))
50
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шоу мените се изложиха яко ограбиха държавата с 60 милиона лева за нови избори. Слави пак няма да се коалира с никой в тази партия цари Диктатура
49
3
 
28
 
! Отговори
Вихър преди 2 години
По големи лъжци от теб и Манолова няма!!!Всички помним за червените куфарчета с пари, които раздадохте в началото на прехода. Точно те сега поръчват този цирк в НС!!!За съжаление следващото НС ще е още по голям цирк, защото куфарчетата ще бъдат още по активни на тези избори!!!
48
3
 
22
 
! Отговори
Ликвидаторите преди 2 години
Радев хубаво наxeндpи БСП с машинния вот - ще ги свали под 10%! Бабите ще има да гледат тъчскрийна, като индианец пишеща машина! И Радев, и Нинова явно са инсталирани с крайна цел - закриване на БСП. Нейсе!
47
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мая Мутрата точи зъби да Глътне БСП
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оххх Борисов пак ми пречи да спечеля
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така колко сте щедри всички. Значи за нови избори пари бол а да дадете повече пари за пенсионери няма иначе постоянно си правите изборите на тази основа как да направите пенсийте по големи какви лицимери и мошеници сте всички думи не ми стигат много сте за тояга ей.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
KO да дава Няма никой в главта
43
3
 
12
 
! Отговори
Отровна гад преди 2 години
Корнелия е дебела!
42
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давай, Корни! Изритай мракобесната болшевишко-герберунгелска хунта на бунището на историята!
41
3
 
5
 
! Отговори
NDZ преди 2 години
До 13 Г-н Стоев и аз не обичам да чета мръсни думи. Какво помагат те? Красят речта или показва невъзможност на личността за изказване т. е не намира нужните думи..
40
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До като има държавни субсиидии за партиите, така ще е! Спрете кранчето и всичко ще си дойде на мястото!
39
5
 
14
 
! Отговори
и те така преди 2 години
на другарката импексова винаги някой и е виновен че не може да се докопа до властта . комуниста има акъл само когато ограбва народа !
38
7
 
24
 
! Отговори
Анонеимен преди 2 години
Няма избори които Корнелия да не може да загуби.
37
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
До 19И трето дори да се приеме това ще наложи изменение на бюджета което служебно правителство не може да направи. Още с връщането на мандата БСП са наясно,че този закон не може да се приеме преди избирането на следващото Народно събрание и излъчване на редовно правителство.Чиста манипулация на гражданите от страна на БСП.
36
2
 
6
 
! Отговори
123 преди 2 години
До 19Не може защото има процедура как се гласува закон. Първо има 1 седмица през която да се внесат предложения за промяна на приетият на първо четене законопроект. Специално за този законопроект предложенията се внасят социалната комисия но такава все още няма създадена в това Народно събрание. Второ необходимо е съгласуване с правителството и бюджетната комисия може ли да се осигури финансов ресурс в бюджета за да се изпълнят промените.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До учи се Ками,Камито е симпатяга, не е намръщена като колежката й (оставям на вас да се досетите) :))Все пак е на заплата момичето, не очаквайте да обожестява боце :))
34
1
 
3
 
! Отговори
учи се Ками, преди 2 години
предупреди, че ще мината и новините избори ????актуализация на бюджета, но никой друг тук не можела ????Ками, Ками... Защо не четеш това, което си написала?