Слави Трифонов обвини Борисов в лъжа, бил завишил цената на вота

Изборите по сметки на лидера на ИТН не били 150 млн. лева
335
Слави Трифонов обвини Борисов в лъжа, бил завишил цената на вота
Снимка: Dnes.bg, архив

Лидерът на ИТН Слави Трифонов обвини премиерът в оставка Бойко Борисов, че е излъгал за цената на изборите.

„В събота по фейсбук канала “Севда ТВ” бившият министър-председател Бойко Борисов каза, че последните избори са стрували на държавата 150 милиона лева. А новите избори през юли щели да струват още 100 милиона лева. Всъщност, още на 4 април, в деня на изборите, Борисов заяви следното: “Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лева сме дали за машините. Над 150 милиона лева според мен ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лева, вместо да отиват за хората, за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право.” Какви са фактите? За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа”, написа той в личния си профил във Facebook.

Още по темата

„В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите. Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи. Казвам това и по повод поредния крещящ случай за нуждата от такива хеликоптери, този път с финансиста Владимир Каролев”, пише Трифонов.
Според него вотът на 4 април е струвал 101 649 500 лв., докато Борисов твърдял, че общата стойност била 150 млн. лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Природата много силно го е Ударила
32
6
 
43
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
Ей, много грозен тоз Слави. Мутренска чутура. Душата му същата, ходи с охрана за имидж, подиграва се на Борисов, пък той самият по-зле и от него. Борисов поне е готин.
31
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако подкрепиш ВЕЛИКАТА партия ДПС ще те турим отпред и ще те бутаме
30
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дами и Господа, според вас cюлейман трифонов нapкоман ли е???
29
6
 
42
 
! Отговори
чалгата не е култура преди 2 години
Кога ще видим политикът Слави Трифонов в Парламента или въобще да води някакъв дебат с някой опонент. Засега го видяхме да се крие, да не стъпи дори един път в Парламента и да мълчи да не казвам като какво. Не става само с казионни интервюта с придворното му куче Волгин и откъслечни постове във фейсбук.
28
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ ЧЕ СМЕ ТИ ВЯРВАЛИ АМА СЕГА------ХИЧ
27
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какви лъжи говори Бойко, но на всички служители в министерството на Петя Аврамова трябва да бъдат претърсени недвижимите имущества. Аз си мислех, че най големите калинки са в международния отдел на министерството на труда и социалната политика, то се оказало че има по бе на място и от тези разсипници на народни пари
26
8
 
36
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Слави Трифонов заедно с Христо Иванов, Мая Манолова и Отровното трио са обикновени дюрекси на Румен Радев!Политическата битка в момента се води между Бойко Борисов и Румен Радев!
25
20
 
5
 
! Отговори
BGN преди 2 години
Направо го разкатаха всемогъщия Б......Тоя път обаче няма мишоци в парламента, бившия де, които да бъдат купени след един месец !!
24
6
 
21
 
! Отговори
5/6 преди 2 години
То добре ама после искате видео наблюдение ,то колко ще излезе??
23
22
 
13
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Баце като каже "добър ден" за по-сигурно погледни навън да видиш дали не е тъмно.
22
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпрати Тошко той ще обесни на ЖУРНАЛИСТИТЕ
21
20
 
9
 
! Отговори
ХорхеИгнасиоПловдив преди 2 години
Ха-ха, абе трифоний главоний, тиквата брои и парите дето ги дават за купуване на гласове: Във Враца например ГЕРП са плащали по 40 кинта на калпак. В североизтока например ДПС са минали по тънко 30 лв и две бутилки олио на семейство, а най-тежко са го дали патриотите с 50 кинта на глава.
20
12
 
21
 
! Отговори
заплес преди 2 години
Ей, дребнав коментар,бе! Борисов да не ти е счетоводител, 43 + 102 = 145, помниш за по-лесно 150.
19
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече не ти Вярваме
18
14
 
35
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Голям сметач се оказа Слави!...Сигурна съм, че Бойко е казал цената заедно с транспорта и монтажа, както и с необходимите хартия, мастило и др. помощни материали...Освен това, машините се заплащат С ДДС, не без - приспадането на ДДС се прави веднъж в годината, а на касата се заплаща и ДДС, така че стоността им е 43млн. лева, не 36 - както го описва Слави...Така че, закръглената сума, която дава ББ от 50млн. лв. е напълно точна като се вкл. монтаж, експлоатация и материали...Слави манипулира!
17
12
 
28
 
! Отговори
Учиндолец преди 2 години
Слави Трифонов да поиска оставката на Баце, защото бил завишил, а бай Славчо ще състави правителство и няма да лъже...оооох то май че Г-н Трифонов не състави правителство, зощот имаше подкрепата САМО НА 165 ОТ 240, човекът гони 7/8 от 240, а като ги намали на 120 депутати ще броят само на гласовете на парития Има Такива Наивници
16
17
 
14
 
! Отговори
Късо съединение преди 2 години
Вероятно Слави е пропуснал в сметките си 30% данък рекет за ГЕРБ които Борисов налага на всичко което мърда в БГ. От там на двамата им се разминават сметките за цената на изборите
15
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига бе, писна ми с тоя. Дотегна на всички, тоя пък бил ангел.
14
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов: От 1 юни у нас стартира програмата Дигитален зелен сертификатБорисов работи за БългарияРадев работи за БСПСлави работи за интЦаря работи за себесимислете