Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят

Парите за изборите отишли залудо, а можело да има правителство
Обновена: 11 май 2021 19:18 | 11 май 2021 13:30, Камелия Цветанова
608
Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ очерта пред партийния актив като успехи на управлението си справянето с мигрантската криза, стабилността на банковата система, строителството на пътищата, увеличението на доходите, влизането в чакалнята на Еврозоната, справянето с пандемията.

„Това са все важни неща, които ние направихме, за да ни мразят, справяйки се с тях“, коментира той.

„Истински се надявах, след като толкова искаха да управляват, защото целта на едно политическо състезание е да управляваш, то не е да свалиш няколко или да и си опозиция, сериозните партии искат да управляват, а най- естественото и единствено правило е лидерът на партията да стане пример“, коментира Борисов.  

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ призна, че е предложил Даниел Митов за премиер, защото самият той вече три пъти е заемал поста на министър- председател.

„Това е смисълът, да се покаже, че в ГЕРБ има много хора, които могат да се справят на всякакви постове“, посочи Борисов.

„Трифонов се е заял с мен, че съм казал, че изборите струват 150 милиона, може да са 140, 130 милиона, но при всички  случаи са над 100 милиона и целта на изборите не е да смени един закон, а да състави правителство. На него явно над 100 милиона му се струват малко, а със 165 депутати можеше да има стабилно правителство и да не спорим сега, че 100 милиона лева са отишли залудо“, коментира още той.  

По думите му демокрацията е скъпо нещо и не е въпросът колко струват изборите, а в това, че са загубени месеци наред без управление.

„Ако народът пак така ни подреди след изборите, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност, както е казал Господ - обичай врага си, не харчете енергия по тях, показвайте на хората колко модерна да стане държавата“, обърна се лидерът на ГЕРБ към съпартийците си.  

„И не случайно хората ни оставиха първа политическа сила след последните избори, хората искат от нас да надградимнаправеното“, каза той.

Борисов се похвали и успешното председателство на България на Съвета на ЕС, което беше и първото за страната.

„Аз бях трогнат от отношението на моите европейски колеги и вчера канцлерът на Германия като се обади, нашето председателство на ЕС, всички считат, че е било от най-добрите и може би единственото, на което до един всички до един дойдоха в София. Искам да видя кога президентът на Франция, канцлерът на Германия, премиерът на Великобритания ще вървят в под ръка в София да се разхождат“, отсече Борисов.

Премиерът в оставка обяви, че направеното от неговото правителство е много и се зарече, че ако спечели новите избори и състави кабинет, ще бъде въведено електронното правителство.

"Гишетото трябва да го премахнем. Няма по- дразнещо нещо от гишето", отсече той.

Още за конференция на ГЕРБ вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
3
 
16
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Къде са платени на зелено F-16? Дянков върна ли 1 милиард на пенсионерите? Има ли 1 мафиот осъден,а? Братушките Галеви как са? Спортисти-наркодилери? Трафиканти,сутенри,търговци на хора и бебета, Ружа с братчето криптомани биткомафити?Всичко е лъжа. Левски ,еех...
314
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще му звъннат от Москва, ама вече са го инструктирали и няма смисъл да го търсят повече.
313
4
 
5
 
! Отговори
PSYCHO преди 2 години
До АнонименУБИЙСТВОТО Е ТЕЖЪК И НЕПРОСТИМ АДСКИ ГРЯХ! НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ЖЛЪЧНА ОМРАЗА, ИМА ВСЕ ОЩЕ ЗА КАКВО ДА ЖИВЕЕТЕ. Четете Ф. Достоевски Престъпление и наказание и пр.
312
20
 
9
 
! Отговори
Нерде Ямбол-Стамбул преди 2 години
Ами кога на Фигуранта Радев ще му звънне Меркел, Джонсън или Макрон ?!Пределно им е ясен и по европейски, културно го игнорират !!!
311
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
краят на един диктатор
310
2
 
15
 
! Отговори
Psycho преди 2 години
Проблема е психически, НЕ е политически. В БГ над 2 000 000 човека са успешни личности, но НЕ се интересуват от политика и политици. БГ-политикът е безпринципен, случаен човек без особени физически, интелектуални, социални, емоционални, социални и пр. качества. Нашият политик е НЕПРЕДВИДИМ, СЕРВИЛЕН, ДРЕБНАВ, ВЪТРЕШНО НЕУРАВНОВЕСЕН, НЕСИГУРЕН и ВЪНШНОЗАВИСИМ.
309
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мразя те че ми закри фирмата и ме остави без пенсия
308
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 10 години, нито една реформа и последни по всичко в ЕС, а иначе шкафчетата са пълни.
307
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората искат сигурност, спокойствие. Искат да се спре надпреварата към забогатяване по незаконен начин и да се мисли само за родата - как да се уреди без да се навреди. Оставам с впечатлението, че без диктатура трудно ще се оправим, а не искам да е така.
306
0
 
17
 
! Отговори
Psycho преди 2 години
БОЧКО Е КЛАСИЧЕСКИ "УПРАВЛЕНСКИ ТИП" ПО АДЛЕР.Боко-фалконя и Цеко-фараоня са незабравим исторически тандем.
305
3
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Хора ,проверете добре ,Ако реши да се барикадира като акт на отчаяние,че никой няма нужда от него,всичко може да се очаква от него все пак е невменяем.
304
9
 
7
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Да мразиш някого е лесно,в това българинът равни няма.Мразим Бойко,но някак си изведнъж заобичахме Трифонов-политик,който не е отворил устата да каже какво смята да прави с "разграбената и разнебитената" от Борисов държава?Как изведнъж този хейтър се превърна в най-ухажвания и най-желанния партньор и от левите и от десните?А ако се окаже и по-зле от всичките предишни кандидати за народна любов?Защото реално нищо не знаем за него като политик,пълна мъгла е,съчетана със самодоволство и арогантност
303
2
 
22
 
! Отговори
bocko преди 2 години
по-скоро трябва да звучи така: "Борисов: Направихме много кражби и заради това ни мразят"
302
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смяната на екипите е нещо съвсем нормално в световната практика и това не трябва да притеснява никого. Борисов, богати и бедни трудно се обединяват. Социално слабите трудно ще намерят общ език с новоизлюпените богаташи, ограби ли държавата, за да направят положение. Политиците, моля Ви да престанете да играете ролята на обидени, засегнати или недоволни, защото на българския народ му е все тая коя партия ще го управлява. Доказа го той с редуване на доверието си към едни и към други.
301
15
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да се твърди,че правителствата на Герб не са направили нищо,а само крали,най-малкото некоректно.Заплатите в обазованието за последните 4 години наистина се увеличиха двойно,много училища са ремонтирани и обновени.До тогава всички правителства само твърдяха,че образованието е приоритет за тях,но нищо не правеха.При царя учителите дори стачкуваха повече от месец за 20% увеличение на заплатите.И в другите области много неща са направени,не че нямаше и грешки.Но само който не работи,той не греши.
300
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До големият кефТочно така!И не само това,но в парламента вече се вижда живот,а това не се е случвало отдавна,сами си прокарваха решенията и когато някой от БСП предлагаше нещо,просто го игнорираха,само вожда съществуваше в държавта и така беше още от кметуването му!
299
2
 
25
 
! Отговори
големият кеф преди 2 години
Не мога да повярвам, че в новия кабинет няма нито една калинка. Всички са високо образовани, стабилни и интелигентни. И ще отговорят на въпроса "дали иска кафе":)) На перфектен английски. И ще разбират за какво говорят въобще.
298
3
 
15
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Изберете интелигентни хора, а не шоумени.
297
1
 
19
 
! Отговори
хахахах преди 2 години
Най- много харесали нашето председателство. Ами да, похарчиха милиони за специалитети- да яде Ишиасът от специални ферми, да фиркат до козирката, че едва седяха на краката си, за нощите само предполагам.А Курц ги посрещна на чай в Алпите. Такива банкети и запои, наречено Бг председателство по ганьовски.
296
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БобиБоби, изучи се чедо, пожелавам ти 1400 лева чисто, но ти е грашна мотивацията! Учителството е призвание, отдаденост и ангажираност, а не 1000 лева!