Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят

Парите за изборите отишли залудо, а можело да има правителство
Обновена: 11 май 2021 19:18 | 11 май 2021 13:30, Камелия Цветанова
608
Борисов: Направихме много и важни неща и заради това ни мразят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов и лидер на ГЕРБ очерта пред партийния актив като успехи на управлението си справянето с мигрантската криза, стабилността на банковата система, строителството на пътищата, увеличението на доходите, влизането в чакалнята на Еврозоната, справянето с пандемията.

„Това са все важни неща, които ние направихме, за да ни мразят, справяйки се с тях“, коментира той.

„Истински се надявах, след като толкова искаха да управляват, защото целта на едно политическо състезание е да управляваш, то не е да свалиш няколко или да и си опозиция, сериозните партии искат да управляват, а най- естественото и единствено правило е лидерът на партията да стане пример“, коментира Борисов.  

Още по темата

Лидерът на ГЕРБ призна, че е предложил Даниел Митов за премиер, защото самият той вече три пъти е заемал поста на министър- председател.

„Това е смисълът, да се покаже, че в ГЕРБ има много хора, които могат да се справят на всякакви постове“, посочи Борисов.

„Трифонов се е заял с мен, че съм казал, че изборите струват 150 милиона, може да са 140, 130 милиона, но при всички  случаи са над 100 милиона и целта на изборите не е да смени един закон, а да състави правителство. На него явно над 100 милиона му се струват малко, а със 165 депутати можеше да има стабилно правителство и да не спорим сега, че 100 милиона лева са отишли залудо“, коментира още той.  

По думите му демокрацията е скъпо нещо и не е въпросът колко струват изборите, а в това, че са загубени месеци наред без управление.

„Ако народът пак така ни подреди след изборите, не е хубаво да сме в ситуация на крайна враждебност, както е казал Господ - обичай врага си, не харчете енергия по тях, показвайте на хората колко модерна да стане държавата“, обърна се лидерът на ГЕРБ към съпартийците си.  

„И не случайно хората ни оставиха първа политическа сила след последните избори, хората искат от нас да надградимнаправеното“, каза той.

Борисов се похвали и успешното председателство на България на Съвета на ЕС, което беше и първото за страната.

„Аз бях трогнат от отношението на моите европейски колеги и вчера канцлерът на Германия като се обади, нашето председателство на ЕС, всички считат, че е било от най-добрите и може би единственото, на което до един всички до един дойдоха в София. Искам да видя кога президентът на Франция, канцлерът на Германия, премиерът на Великобритания ще вървят в под ръка в София да се разхождат“, отсече Борисов.

Премиерът в оставка обяви, че направеното от неговото правителство е много и се зарече, че ако спечели новите избори и състави кабинет, ще бъде въведено електронното правителство.

"Гишетото трябва да го премахнем. Няма по- дразнещо нещо от гишето", отсече той.

Още за конференция на ГЕРБ вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко разбрахме за важните неща дето сте направили!Илчовски показа и разказа на цяла България!Чакаме сега и прокуратурата да направи още по-важни работи!
334
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не остане и един не опраскан.
333
3
 
25
 
! Отговори
IT-спец преди 2 години
ГЕРБ само рекетираха големите бизнеси и тези които не са им удобни като Божков, Василев.. аз лично имам приятел в Русе който е сериозно засегнат от ГЕРБ и дружината най-вече с този специализиран съд... неискам да ги виждам и те така, харесва ми като църкат значи са ранени...!
332
2
 
9
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 2 години
Народът ли е *** та не разбира Баце или Баце е *** та не разбира какво иска народа? На този въпрос сами си отговорете, преди време един по телевизията отговори.
331
1
 
11
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Айде още един Минеков, другите са чиновници не очаквам нещо кой знае поне да уволнят герберастите и да задържат Борисов и другите крадци
330
6
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
По делата им ще ги познаете. (Матей 7:20), това се отнася за всички политици които доведоха народа до геноцид, по-тежък от този преди освобождението и войните.Докато не направим партията на безпартийните, промяна няма да има.Служебния кабинет е пълен с разни пенсионери само 1 човек Кирил Петков ми вдъхва доверие, другите всички са пенсионери, архитекти свързани с къщи за гости и разни ***.
329
1
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Смукача на...готови пари Борисов,още е готов да...смуче;че и други научи на това.Едно си знае...баба,едно си бае.
328
20
 
2
 
! Отговори
Бойко строител преди 2 години
Бойко направи София Град. Преди като отиде някой в София питаше:"Извинявайте, къде е града?"Бойко направи две връзки за газ. Едната през Турция и другата през Гърция. И много пътища, метра, детски градини и т.н. които ще останат и след като другите си отидат.Бойко ще го споменават в историята заедно с Хан Омуртаг и други светли примери.
327
4
 
6
 
! Отговори
Един от запаса преди 2 години
За един дъртак питам. А Ф16 да не са станали фантоми?
326
2
 
11
 
! Отговори
Народният съд влиза преди 2 години
Много неща направихте . С много работа работа работа.Пачки пачки пачки . И злато. Зулуми на тон.Мафиоти сър!
325
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов се застоя на Министерското място и си помисли че вече има авторитет и всред враговете си. А те плетяха своите интриги необезпокоявани.А той трябваше да ги безпокои!Нищо. Човек се учи докато е жив!
324
2
 
8
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 2 години
Оф ффффф,гражданино Борисов,най-после !!!!!
323
5
 
19
 
! Отговори
Свърши курса.... преди 2 години
Гербопитекът борисов скоро ще бъде там където му е мястото - зад решетките, ако преди това някой от хилядите, които той се опита да унищожи или репресира тотално, не му свети маслото...или не го поръча. И това ще бъде най-заслуженият Му край, стига народът да не го висне на Орлов мост с тиквата надолу....
322
2
 
5
 
! Отговори
нравите български преди 2 години
До anonymous - "...някак си изведнъж заобичахме Трифонов-политик..."по-точно е :"...изведнъж заобичаХА Трифонов...", защото аз не съм го заобичал, а и много други! Масата електорат представлява клиентела, мечтателно предвкусваща и сладко примляскваща бъдещата далавера и келепира, който ще ги споходи с идването на новите!Има свежи спомени от едно последно партийно събрание, когато целокупната членска маса буквално се втурна бегом в партията на Царя, щото той щял да ги оправи!
321
4
 
18
 
! Отговори
ЧАКАЛИТЕ! преди 2 години
Борисов вече не е предмет на изненади. Всички го познаваме добре.Изненадата е в покрепата на толкова много хора около него - тук вече не става дума за пачки. Говорим за издевателства над хора. До каква степен е проникнала проказата - сега вече става ясно колко всички тези хора са подобни на едната госпожа от Кърджали. Живи примери в какво се превръща човек, когато си продаде душата. Не искам да съм на тяхното място!
320
4
 
21
 
! Отговори
МУНЧО преди 2 години
КВО ДА ГИ СЪЖАЛЯВАМЕ ЛИ ЧЕ ОКРАДОХА БЪЛГАРИЯ И ДОКАРАХА НАРОДА ДА ПРОСЕШКА ТОЯГА ?
319
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 2 години
Е не е заради това, а защото се самозабравихте! Не може да забогатявате за сметка на народа, това не го ли разбрахте?
318
8
 
12
 
! Отговори
истина преди 2 години
Нито едно добро дело не е останало ненаказано.
317
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези злобари се чудят какво да измислят, за да смачкат Радев, а не виждат,че точно злобата им срещу Иванчева и нахлуването в президентството при Радев с автомати беше капката, която преля чашата на търпението на народа, който отдавна не ги искаше,но си крадяха изборите чрез купуване и измами,но вече няма да могат да повтарят същия номер!
316
5
 
20
 
! Отговори
Не всички мразят. преди 2 години
Винаги съм си мислел, че когато направиш много и важни неща няма как да те мразят! Дали наистина си направил много и важни неща...........