Какво очакват групите от 45-ото НС от служебния кабинет?

Мая Манолова се надява временните министри да продължат ревизията на ГЕРБ
11 май 2021 19:30, Красимир Ангелов
71

Президентът Румен Радев днес разпусна 45-ото Народно събрание и назначи служебно правителство. Най-големи очаквания към служебния кабинет имат най-малките в 45-ия парламент.

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова се надява временните министри да продължат ревизията на управлението на ГЕРБ. И отправи конкретни препоръки към почти всички министри.

Още по темата
"Първият ден, в който Борисов не е премиер, е ден за поздравления. Оценката на служебния кабинет от "Изправи се! Мутри вън!" ще дадем, след като видим каква е степента на ангажираност на министрите от служебния кабинет със сигналите, с които се занимаваше комисията по ревизията", заяви Манолова.

Според Ива Митева от "Има такъв народ" обаче, животът на служебния кабинет ще бъде много къс и време за ревизия няма.

"Основната задача на служебния кабинет е да подготви изборите. Да подготви едни идни честни и прозрачни избори. Предполагам ви е дотегнало да чувате тези думи, не искам да звуча клиширано, но това ни трябва на всички", категорична е Митева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

А от "Демократична България" (ДБ) са категорични, че не бива да се действа реваншистки.

"Очаквам добро управление от това правителство, на първо място. Не смятам, че служебното правителство трябва да бъде ангажирано с реваншизъм, защото ще се превърне в самостоятелен играч в изборния процес, а не това е целта", смята депутатът от ДБ Атанас Славов.

И БСП очаква от служебното правителство да не се занимава с лов на вещици. "Имаше ли реваншизъм? Тъй като чух политическа партия ГЕРБ на какво се надяват, тогава нямаше и мисъл за реваншизъм", каза депутатът от "БСП за България" Калоян Паргов.

От трибуната на националната конференция на ГЕРБ, премиерът в оставка Бойко Борисов пожела успех на служебния кабинет.

"То няма да е отговорно за нищо. Защото то пряко ще се ръководи от Румен Радев. Така че и тук ще видим какви са им възможностите", посочи Борисов.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
10
 
! Отговори
и те така преди 2 години
чалгаро , мая общата и плажуващият ицко , очакват да влезнат отново в НС , и за това сега ше се правят на съветници , капацитети , загрижени ., та да се харесат на клуба на фигуранто . импексова ше е най загрижена
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фъфъфъ, фочакваме Флавий Фрифоноф да го провъзгласите за император.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни оправляват малко руски шпиони като огладнеем ще ги свалим и ще започнем отново от нулата.
28
0
 
10
 
! Отговори
ганьо преди 2 години
До Феникс. Всичките ти разсъждения са тотално глу.пави. Сега говориш за президентска република, ама радеф да е президент, нали? След половин година, или нека са 5, като дойде друг, който не ти харесва, ще пееш друга песен.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 34Осъден има ли ? :)) Може би само правят секс без присъда, нещо като през 90-те !? :))
26
1
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 34. Брей, така ли? А не трябва ли преди това да вкараме хората, които крадоха предишните 20 години. Много избирателно нещо го даваш, на "Позитано" 20 ли работиш?
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
диваци сме
24
1
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
До феникс. Ти, тъппо говведо, нямаш никакво право да говориш от името на народа, а само от свое име. Аман от комунистически ***, които като в миналото, много обичат да говорят от името на всички. Както виждаш, дори политическите лидери на анти-ГЕРБ коалицията (с изключение, разбира се, на кюстендилската сливва), казват, че не трябва да има реваншизъм.
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очакваме да вкарате по затворите хората които 10 г крадоха държавата
22
2
 
15
 
! Отговори
Мутри, вътре! преди 2 години
Виолета Комитова новият министър на регионалното развитие се е сдобила с ДВЕ ВИЛИ БЛИЗНАЦИ НА МОРЕТО по европейската програма за къши за гости за нея и за дъщеря и.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕЪРДоганМайчето е набрала, Радев знаем какво стана, плюс това се изредиха "бизнесмените" от Южна България да се изповядват... :))) Аз всъщност знаех за далаверите, но не очаквах чак такива *** ковци за "бизнесменчета", язък за втория пенсионен фонд и хората които са повервали :))
20
5
 
10
 
! Отговори
ЕЪРДоган преди 2 години
Само глупци могат да повярват,че комунистите от БСП ще тръгнат да разследват комунистите от ГЕРБ.Тия си душат под опашките яко и крадат заедно,но вие чакайте от умрял писмо и от *** запис.Нищо няма да се промени,докато не изхвърлим комунистите от властта-пък биле те сини, червени,зелен или уж патриоти.Още 1000 години ще ви лъжат,и не за друго,а защото вие им вярвате.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами муци изложи се - Не ставаш ! то кЛясъци то истеЛии - моРя меЛси !
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Аз съм на същия акъл като теб, обаче винаги има излючение :)) Божков може да знае некакъв език, Галеви (бивши барети) може да се научат, но Бокича не знае собствения си камо ли сега да се научи да срича чужд :))
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Феникс с e-mail Явно си искаме един цар-господар. За какъв е парламент, па и правителство?
16
1
 
4
 
! Отговори
Димитров преди 2 години
Аз очаквах от парламентарните партии да направят правителство...
15
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Феникс с e-mail aИ защо президентска? Нали борбата е против едно еднолично управление. Друго ли искате?
14
7
 
4
 
! Отговори
Къде да бяга? преди 2 години
Боко къде ще избяга да си харчи пачките и кюлчетата?Трябва му страна извън където да се оправи само с български.Вариантите са Македония , Сърбия , евентуално Босна и Херцеговина или Черна Гора.Като протестите бяха в разгара си се криеше в един хотел в Македония.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12А не е ли за да стане Президент? Тя а готова за всякакви високи длъжности.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислите ли че с този съд и прокуратура някой ще бъде осъден и вкаран в затвора. Не никой няма да бъде осъден. Даже няма да има разкрити кражби. Всичко е цирк за простолюдието. Приказки и хвъряне на прах в очите. Вижте го Бибитко колко е нахакан и всеки ден е по медиите. Има ли вид на уплашен. Той ако е уплашен ще се скрие и няма да се показва. Няма нито държава нито правосъдие нито някой ще бъде осъден. Това сужебно правителство като гледам кои са в него ме напушва смях.Всички са като мишлета.