Крум Зарков: БСП подкрепя Радев, той поема отговорност

Президентът успешно е събрал екип от професионалисти, смята социалистът
11 май 2021 22:15, Красимир Ангелов
44

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство, а за министър на правосъдието беше назначен Янаки Стоилов от БСП.

"Доволни сме, че проф. Стоилов е част от служебния кабинет заради личните му качества и авторитет и защото това показва, че БСП подкрепя президента и заради ресора, в който е назначен", заяви депутатът от левицата Крум Зарков в ефира на "Денят ON AIR".

Още по темата
По думите му времевият хоризонт е силно ограничен, но за тези два месеца Стоилов ще може да покаже истинската роля на Министерството на правосъдието. А относно комисията по ревизия той коментира:

"Ето какво би могъл да направи - в прословутата комисия имало клипове със затворници, които са изтезавани. Една проверка по този въпрос е в правомощията на Министерството на правосъдието. Надявам се Комисията по ревизия няма да е поредното шоу, с което сме свикнали. Винаги оставаш с лош послевкус, когато не се стигне до истината".

Зарков смята, че за да се стигне до истината, трябва правораздавателните институции, най-вече прокуратурата, да си свършат работата и да отсекат кое е вярно и кое - не.

"Служебният кабинет взима експертизата на цялата нация и се опитва да даде баланс - има леви, има и десни. Президентът е постигнал най-важното - можем да спорим дали са леви или десни, но няма спор дали са професионалисти. Първият поглед върху служебния кабинет е доста обнадеждаващ", каза Зарков пред Bulgaria ON AIR и добави:

"Всички трябва да работят като екип но, не мога да подценя ролята на нито един от тях".

Депутатът от левицата смята, че страната се намира в политическа криза, а парламентът се е оказал ялов.

"Всеки министър носи отговорност за собствения си ресор и всички са на гърба на президента Радев, но той ще се справи. Румен Радев ще бъде оценяван, независимо от предстоящите избори - най-вече от историята.  Той поема отговорността по убедителен начин. Няма нужда от спекулации и притеснения, както хората от ГЕРБ и отиващото си мнозинство определят положението като драматично", заяви Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17Аз съм от тия, които винаги са го знаели и даже съм писал многократно тук по време на "протестите".За жалост, явно че българите не са дорасли за прозрението, че Демокрацията НЕ Е даденост, а трябва да се ЗАЩИТАВА ежедневно с действия. Затова и сега има реална опасност да се простят с нея.Все пак, аз съм предвидил този ход и поне лично съм си опекъл работата да не завися от пропадналата ни държава. На останалите не им завиждам какво ги чака, ако се стигне до най-лошото ....
10
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП губи де що има изборино сега си направи превратче с президентчето на Путин момченцето.И сега като ви спретнат ена диктатура в сталинитки стил жална ви майка.Ама като ви говорехме, че протестърите са дъното и могат само да бъдат използвани за полезни ***..оти - не вярвахте.Сега ще го научите по трудния начин.
9
6
 
23
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Това комунистче е синна А.Заркова-дето я зяляха с киселина.Внуче е на генерал Леонид Кацамунски-н-к на ГлСл.У-ние по комунистическо време.Обаче комунистчето се изучи при "гнилите" капиталисти във Франция,а не при въшливите мужици.
8
7
 
31
 
! Отговори
И така ... преди 2 години
БСП, която загуби де що имаше избори, която събра няй-лошия изборен резултат в историята си на сегашните парламентарни избори, се настани като политическата сила, която дава тона на страната с помощта на "безпартийния" Радев.Тия плазмодии, които за нищо не стават, поучават българския народ, въпреки че той гласува СРЕЩУ тях и еднозначно им заяви, че не ги иска.В историята помним, че в такива ситуации могат да вземат властта само със СИЛА. Ще го позволим ли?
7
25
 
11
 
! Отговори
Гащите на ББ преди 2 години
Треперят хихихи
6
27
 
8
 
! Отговори
Нане преди 2 години
герберастията да си готви раираните пижамки и да ляга да спинка...Щот бай Ставри идва... Кой се хване пръв... Тоя Пилота ги разката...
5
5
 
31
 
! Отговори
Политолог преди 2 години
Едно видно червено недоносче като Зарков, не произвел нещо дори за 2 стотинки , вече се изцепва какво е правилно и какво не ! Докога ще се публикуват полюциите на тези хомункулуси ???? А стига шегички с българина !
4
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кpивocypaтecтия, къв го играе при кaкa ?
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСЯКА ДУМА КАЗАНА ОТ НЕГО Е ЛЪЖА ПО ОЧИТЕ СЕ ПОЗНАВА. МИГА КАТО КЛЕПАР.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе Луца...мунско копе..ле, че кога дядо ти, мамчето и радювчето сте носили каквато и да било "отговорност"? Тошо ни доведе до просяшка тояга и за ДЕВЕТ години комуноидният съд взе да се чеше по главата заради раздадените апартаменти.Та и ваш Мун..чо така - пакости всякакви, отговорност никаква, и както Филип Боков Якорудски - друг ваш велик "мислител" повели - "носим си вината с мезетата".
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев подкрепя Русия.