Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?

Президентът бил в особена клопка, защото бил "знаме" на протестите
296
Служебният кабинет на Румен Радев с амбиция за ревизия?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според политолога проф. Румяна Коларова президентът Румен Радев попада в една много особена клопка, защото той е „знаме“ на протестите и тезата „да разобличим ГЕРБ“.

Още по темата

Неговото правителство много трудно може да отстъпи, а едновременно с това, ако се фокусира само върху това – очевидно електоралната му база, на която той ще разчита наесен, ще се свие“, смята тя.

Според Първан Симеонов от „Галъп“ кулминацията на годината ще бъдат президентските избори, а фигури като Бойко Рашков в служебния кабинета издават амбиция за ревизия.

Проф. Коларова определи пред bTV като предизборна кампания изнесените твърдения за корупция в парламентарната комисия за ревизия на кабинета „Борисов 3“.

Според нея БСП се дистанцира от „протестните партии“. По думите ѝ протестният вот у нас се равнява на около 30%.

Социологът Първан Симеонов също беше на мнение, че действията на комисията са предизборни, но според него над 60% от хората у нас не харесват управлението на Бойко Борисов и проверката на правителството в оставка ще спечели симпатиите им.

„Корнелия Нинова се държи все по-любопитно. Тя вече не се държи като политик, а казва това, което мисли, което даже е симпатично в даден момент, защото не сме виждали такова поведение отдавна. Отначало беше всички срещу Борисов, а сега е всеки срещу всеки. Това е така, защото те са в предизборна кампания, това ще се хареса на хората – има такава вълна и теория тази вълна даже може да стане по-голяма на предсрочните избори“, коментира Симеонов. 
Коларова изрази мнение, че протестните партии у нас ще се дистанцират от президента Румен Радев и даде за пример „Демократична България“. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 156ТОЛКОВА СИ ПР-ОСТ КОМУНДЕЛЕ, ЧЕ НЕ Е ИСТИНА!!!СЛАВИ Е ПРОТЕЖЕ ПОВЕЧЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ОТКОЛКОТО НА ФАЩ!
159
1
 
11
 
! Отговори
жалък Фигурант преди 2 години
Радеф затова така драпа за служебно правителство, за да му донесе служебна победа на президентските избори и нов ИМУНИТЕТ. На Нищоправеца му харесва да взема най-високата заплата в държавата срещу един вдигнат юмрук и лозунга "Мутри вън", под който Адвокатите на мутрите, Тинята от жълтите павета и тези от "Шоуто на Чалгаря" се добраха до заветните депутатски места, както и партията на Черепа се легитимира в политическото пространство.
158
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Русия врътне кранчето ще фалира на момента.
157
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗозоА как е мумията в Белият дом? Не се ли е търкаляла наскоро по стълбите?
156
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС се разпада,САЩ фалира,Русия остава и става господар на вселената !Всичко това ще стане.......,когато козата роди лъв !
155
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАко Русия врътне кранчето ЕС ще се върне в каменната ера.
154
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зозотой вече легна, но има двойници за изчистване....
153
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Частната собственост и парите се отменят, дори и Папата каза, че частната собсвеност не по християнски. Частната собсвеност ще има само в изостанали комунистически държави като Русия, Китай и Северна Корея. Хората на Запад след зануляването при инклузивния капитализъм няма да притежават нищо и ще бъдат щастливи, ще има социално равенство, ако ти е нужно нещо го наемаш от общите за временно ползване и ти се доставя с дрон, благата ще се разпределят от изкуствен интелект а на хората ще им се раздават гаджети по които ще им пускат забавления да се забавляват и да живеят щастливо.
152
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро пари ще използват само в изостаналите комунистически страни като Русия и Китай. На запад при инклузивния капитализум след зануляването (reset) няма да има пари и частна собвеност за масите, всичко ще принадлежи на елита и те ще разпределят справедливо и ще живеем щастливо.
151
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът няма да загине, вече има решение - това е инкузивния капитализъм, скоро ще го усетите, впрочем вече се усеща.
150
13
 
2
 
! Отговори
Една мечта... преди 2 години
Президентска република, народен съд, 120 депутати на минимална заплата,чистки и реформи в полиция, прокуратура, съд, държавна администрация. Това ще е началото на една нова България, дом за нашите деца.
149
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да правят в Полша тоалетна хартия или нещо, но Stocznia Gdanska (Гданска коработсроителница) вече не може, това не, това само в Германия или Южна Корея, произвеждайте там тоалетна хартия и лайте срещу Русия, ние ще ви даваме заеми.
148
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цветуща блатная впрегна всичкия си ресурс само и само да прокара една тръба за газ до Германия. Ако не е ЕС да им изкупува газовете ще са още по-зле.
147
8
 
2
 
! Отговори
Леша преди 2 години
САЩ от какво ще се издържа? Не могат да нападнат Иран и Русия. Какво ще поскат горките скаклци?Може да си направят чай от памперса на великия си водач Байдън.
146
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Достатъчно е да се обгради Германия с ракети и военни бази както Русия, и всички заводи за коли, перални и прочутите с високото си качество германски стоки ще се трансформират във военни заводи, а народът ще живее по зле и от Северна Корея.
145
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарите още в 10.40 вдигнаха кръвно и обявиха края на Запада. Много рано бе!
144
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен успя.Грешката на Бойко ,е цялата война с Радев.Беше глупава и ненужна.Да подава оставка и да се скрие като Иван Костов.
143
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха-ха-хаБългария е като локвa в сравнение с Китай.
142
6
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Нека да направим експеримент. Закрийте САМО ЗА МЕСЕЦ социалните системи в западните държави и да видим какво ще стане? :]]Афро-американците първи ще станат афро-канибали.Паразитен строй.
141
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИзтока няма намерение никой да превзема, още по-малко загиващия запад. Изтока си има достатъчно територии, достатъчно ресурси и пазари и има много да се развива, няма време да превзема запада, и е добре защитен военно ако на запада му хрумне нещо.