Служебният кабинет - разнообразен, но с ясни символи

Какво казват за него експертите...
Обновена: 12 май 2021 20:34 | 12 май 2021 20:34, Петя Славова
106

Разнообразен служебен кабинет с ясни символи в него. Така изглежда новото служебно правителство през погледа на социолога Андрей Райчев. Има ли изненади в министерските постове и какви са възможностите служебния кабинет да управлява по-дълго?
Още по темата

Новият служебен кабинет има две функции – символна и изборна, а назначаването на Стефан Янев за служебен премиер не е изненадващ ход, смята социологът Андрей Райчев.

"Тука няма изненада – президентът управлява", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Съставът на новия кабинет е шарен. А голяма част от него е от слоевете на протестиращите от миналото лято – като например служебният министър на културата -  Велислав Минеков.

"Той представя в правителството онези, които август месец бяха против Борисов – това е знаково действие, добре представено, което Минеков символизира. Минеков е един от главните символи на този протест. Това е голяма победа на Радев срещу Борисов това служебно правителство", допълни социологът.

С част от министерските постове президентът ще се опитва да постигне целите си, смята още Райчев. Заставането на Бойко Рашков начело на МВР е ясно послание, че ще има битка срещу купуването на гласове.

Знаково е присъствието и на Стойчо Кацаров. През последната година и половина той е един от най-големите критици на управлението на Ковид кризата.  

Според Райчев целта на новият кабинет е една – организиране на предсрочните избори. Но допуска, че ревизията на кабинетА Борисов ще продължи.

"Първо ще се опита да организира избори без тука има, тука няма. И второ ще се опитат може би някой скандали, които са в ползва на тезата на Радев, че това са мутри на власт", подчерта Райчев.

Според Райчев е възможно резултатите на следващите избори да са различни, но е убеден, че не трябва отново да се стига до управление на служебен кабинет.

 


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Атанас Мирков преди 1 месец
Все многознайковци,затворете си устите ,след време критикувайте ,ако трябва.Все някой Би е крив
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още на пръв поглед новия кабинет изглежда сериозно и отговорно...всички в подобаващо облекло официално за случая ,а.ония псевдо политици ми изглеждаха като шарена черга..
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистите и комсомолците са на ход!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Комунистите се наеха!Кривогледия ще хвали Нищоправещите!
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 87 А ти слуги,пак на др Борисов ли очакваше? И защо не приемаш факта,че са ничии слуги? Законите винаги ли трябва да подкрепят единични "фигури политици"? А ние обикновенните българи къде сме? Защо преписвате,уж законите в държавата все на "някого"? Ти си Гербаджия нали? Що ли питам! Скрий се и замълчи моля! В повече ни идва всеки,след падането на мутрата от власт!!!
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като цяло "кабинета" е от слуги на Фигуранта.Това е ясно, като бял ден.
45
6
 
4
 
! Отговори
читател преди 1 месец
Аз сега разглеждам профили и Уикипедия да видя кои са новите министри.Тъкмо разгледах Велислав Минеков който бил скулптор.Скулпторите са като от филмите на ужасите.Има ли вероятност този Минеков да принадлежи на някаква сатанинска секта или нещо подобно?
44
1
 
4
 
! Отговори
помнещ преди 1 месец
до " Петя"! Защо ни пробутваш "тезите" на Райчев? Че и своите? -:((( Вие "журналята " .Омаскарявате всичко истинско в тази държава! Така беше и в зората на лъжливата "демокрация" след 1989 г! Всичко което искаха да кажат,силните на деня" го казваха чрез вас! Вие "журналисти" ли сте или говорители на всяка власт?!-:( И не задавате въпроси на точните "хора" от "властта"! А на мислщите хора,защо са ПРОТИВ!-:(((
43
1
 
1
 
! Отговори
izh преди 1 месец
До анонимен 77 Янев от подмазване за по яка кариера може и премерено да се е изказал за някои руски проекти, но основно мрази БЪЛГАРИЯ в сегашния и вид. Еѝ а какви времена бяха за тати. Благодат !
42
2
 
6
 
! Отговори
izh преди 1 месец
Заставането начело на МВР на Бойко Рашков наистина ни гарантира яко купуване на гласове. За другото ще се грижат медиите, иначе какво ще папкат?
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакво разнообразие.Комунистчета до един. Свързани с ДС.
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За премиер трябваше да избере Маноил Манов-Кухия...
39
2
 
5
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 1 месец
Какво разнообразие, какво чудо...18 мъже - 2 жени! Да ти имам и разнообразието.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде много здраве. Стига ти толкоз бъзик че съвсем ще изперкаш.
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 72Аз съм българин и не обичам САЩ. Не го и мразя. Не съм малко дете като тебе.
36
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 70Де ги тия руски шпиони ?
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 67Може...не споря. Обаче в България не останаха българи. Няма да ревеш след време нали ?
34
0
 
6
 
! Отговори
Бай Курти преди 1 месец
А кога ше връщат ТКЗС-тата ?
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 57Бе те не та имат за човек. И САЩ и Британия и Русия. Пък ти с детското си акълче им викай да живеят. На колко си годинки всъщност ? 12 имаш ли ?
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 51 Kaкво очакваш ? Да стане ваксинацията задължителна ? Или за месец - два да се дипломират хиляди лекари и сестри ?Или да започнат като шаманите " махай се вирусе " , и той да вземе да изчезне ?