Основната фигура в служебния кабинет - Румен Радев

Смените в държавните институции тепърва предстояли
318
Основната фигура в служебния кабинет - Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Безспорно, всички ще запомним 45-ото Народно събрание като най-краткото и единственото след 1991 г., което не успя да състави правителство. Като последствие България влезе в политическа криза, от която се надяваме да излезе след изборите на 11 юли, коментира пред Радио София Димитър Ганев - политолог от изследователския център „Тренд“.

Въпреки надеждите, нищо не е сигурно - и да има, разместванията няма да доведат до драстични промени в електоралната картина, смята той.

Още по темата

Според него протестните партии – „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън“ и „Демократична България“, едва ли ще успеят да съставят правителство без подкрепата на т.нар. партии на статуквото.

Без съмнение, предстоят интеграционни протести в „патриотичното пространство“, механичното сборуване в политиката води до изненадващи резултати в реалността, смята политологът.

„Те трябва да разкажат нещо около едно подобно действие. Разговорите тепърва предстоят, за да се коментира в този момент“, обясни политологът.

Според Ганев служебното правителство влязоха хора с опит и биография от различни политически пространства. Съставът е намигване към левия електорат (Янаки Стоилов), към либералната гражданска десница (икономическия блок), към летните протести от 2020-а г. (Велислав Минеков), подчертана антиГЕРБ стъпка (Бойко Рашков).

„Изборът на този министър-председател пък ни казва, че Румен Радев ще бъде основната фигура в този кабинет. За разлика от предишното служебно правителство (2017 г.), в това президентът ще има решаващата дума“, коментираа той
След извършените промени в предните ешелони, смените на фигури на постове ще продължат – следват областните управители, както и в областните дирекции на МВР, допълни Димитър Ганев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
36 Черепа си купи кабинета, накрая ще си купи и фигуранта Радев, заедно с куция чалгар и държавата.Заради наивниците, които гласуват за тях."За мене беше чест", нали помните?
50
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого назначи русофилът Радев за служебен премиер? Стефан Янев, завършил Военна академия в САЩ, наричан "любимецът на Пентагона" в средите на военните, военен аташе в САЩ на България. По-късно, като офицер в щаб квартирата на НАТО в Брюксел разработва и предлага План за нахлуване на войски на НАТО в Крим, Луганск и Донбас под претекст, отблъскване на руските, окупационни войски. Национален предател, дори и през ВСВ България не е пращала и един войник да се бие срещу Русия.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
36 Черепа си купи кабинета, накрая ще си купи и фигуранта Радев, заедно с кутия чалгар и държавата.Заради наивниците, които гласуват за грях."За мене беше чест", нали помните?
48
20
 
7
 
! Отговори
Боко е тъп преди 3 години
Ако Боко не беше насъскал Гешев срещу Радев сега щеше да е много по спокойно за ГЕРБ.Ама Боко не става за политик - реши че владее всичко и стана нагъл
47
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като възпитан и честен военен напълно подкрепям Президента Радев.Само военно положение може да изстърже мутрите с бели якички в България.Хората са уплашени и плащат рекет на дебеловрати шебе ци като Тиквата.Смелост Народе и изметете хунтата ГЕРБ от държавата ни!
46
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 2 месеца ще разрушат направеното за 2 години от ГЕРБ за България...Марионетките на Фигуранта.
45
13
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 3 години
Не си прав, Божков е другарче на Борисов, не на Радев. Талончета и всякакви щуротии му вървяха в мандатите на Борисов, но явно алчността на Борисов стана огромна и нещо се разритаха. Така, че не Радев, а Борисов си е човек на Божков.
44
4
 
16
 
! Отговори
Радеф е Тъпанар преди 3 години
А основната фигура в служебния кабинет е на Фигуранта.
43
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е натовец и човек на НАТО и САЩ. Няма молитик в България който да не служи на САЩ и НАТО. А вие се надявайте някой да ви оправи, така се надявахте и на Борисов. Всеки политик в България ще служи на господарите си, и никъде по света политиците на служат на народа а на господарите си и на себе си. Само умсвено изостанал човек може да вярва в демокрация и че като му дадеш власт без отговорност той ще работи за теб - смях.
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей не се научиха тия комунисти едно и също всеки път ама то едно си баба знае сега остава още няколко стъпки накриво и може да не дочакат изборите!!!!
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
41 Да, направи, хаос и военен преврат. Като този на 9 септември 1944, само че, по съвременен начин.
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-обикновени превратаджии. Народът трябва да се надигне и да измете крадливата Радева пасмина!
39
4
 
19
 
! Отговори
Какво значи мутра? преди 3 години
Борисов вкара мутрите по затворите ,но стадото се пази от вълци с вълци! Не с овце! Разбиш?
38
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
27 Да ти светна, Радев взе цялата власт, вместо да назначи служебен кабинет, който да подготви честни избори. С този военен преврат, на военните пенсионери, се цели оневиняването на престъпната, червена олигархия, смяна на политическия курс на България и налагане на президентска диктатура, като тази на Путин.
37
17
 
3
 
! Отговори
Луна пази звезда преди 3 години
Това Народно събрание (45 НС) заедно с масата от хора направи толкова много за България, което никой до сега след управлението на Живкови не е правил!
36
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, смело напред и смачкай мутрите на прехода начело с Тиквата.Ипон сик мик всички мутри с бели якички в затвора!!!!
35
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде Велислава Комитова регионален министър в това служебно правителство има пари за две вили на Черноморието?Нека каже откъде са й средствата?
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кабинетът не е свързан с Чорапа.Последният е свързан с Кабинета.
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката бъдещи затворници за държавна измяна и финансови далавери.
32
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутрин банички, обед дюнери, а вечер с кво ви хранят гърбави ***?