Основната фигура в служебния кабинет - Румен Радев

Смените в държавните институции тепърва предстояли
318
Основната фигура в служебния кабинет - Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Безспорно, всички ще запомним 45-ото Народно събрание като най-краткото и единственото след 1991 г., което не успя да състави правителство. Като последствие България влезе в политическа криза, от която се надяваме да излезе след изборите на 11 юли, коментира пред Радио София Димитър Ганев - политолог от изследователския център „Тренд“.

Въпреки надеждите, нищо не е сигурно - и да има, разместванията няма да доведат до драстични промени в електоралната картина, смята той.

Още по темата

Според него протестните партии – „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън“ и „Демократична България“, едва ли ще успеят да съставят правителство без подкрепата на т.нар. партии на статуквото.

Без съмнение, предстоят интеграционни протести в „патриотичното пространство“, механичното сборуване в политиката води до изненадващи резултати в реалността, смята политологът.

„Те трябва да разкажат нещо около едно подобно действие. Разговорите тепърва предстоят, за да се коментира в този момент“, обясни политологът.

Според Ганев служебното правителство влязоха хора с опит и биография от различни политически пространства. Съставът е намигване към левия електорат (Янаки Стоилов), към либералната гражданска десница (икономическия блок), към летните протести от 2020-а г. (Велислав Минеков), подчертана антиГЕРБ стъпка (Бойко Рашков).

„Изборът на този министър-председател пък ни казва, че Румен Радев ще бъде основната фигура в този кабинет. За разлика от предишното служебно правителство (2017 г.), в това президентът ще има решаващата дума“, коментираа той
След извършените промени в предните ешелони, смените на фигури на постове ще продължат – следват областните управители, както и в областните дирекции на МВР, допълни Димитър Ганев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
21
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
От ЕС веднага зададоха тона на Служебния кабинет на русофила Румен Радев - в най- кратък срок връщайте 50 млн. на ЕС. Като затегнат парите и на комунистите у нас им изсъхват силите. Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Слави Трифонов що не се репчат на ЕС? Щото сме едно нищо...
30
2
 
21
 
! Отговори
ами преди 3 години
фигуранта вкара старите мутри
29
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
30 години преход към демокрация и накрая пак докарахте тоталитаризъма. Кой ги избра тези сталинисти да управляват? От бункера под мавзолея ли ги изкопахте?
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
22 Не разбра ли, че тази дума носи бонус за противниковия лагер? Чегъртайге другари, след два месеца, ще хвърчат пера и перушина, от вас
27
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев = БСП.БСП = БКПБКП = ГЛАДС Радев, напред към Евразия, напред към разкошната руска мизерия.
26
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредна статия, изразяваща почуда, че служебния кабинет е свързан с Радев?! А с кого да е, с Тиквата ли? Нали Радев го назначава, няма нищо странно!
25
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените мутри завзеха властта с преврат.
24
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато БКП-то е идвало на власт, винаги после сме били зле. Те просто само крадат, папкат и нищо не правят.Помислете: "Асфалт не се яде" Те мислят само за яденье пиенье ...и тия три неща.
23
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 Я се разкарай, не знаеш, какво те чака, фуражни, руски слуги и криминални олигарси, има да хвърчат след изборите. България е евроатлантическа страна и българите ще накажат всеки руски слуга, който пред Брюксел е"за"НАТА и ЕС, а работи, за смяна на геополитическия курс на България. Тези жалки, платени, руски слуги на снимката, са минало. Каквото си напъхат по джобовете до изборите, това ще е.
22
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите трябва да бъдат изчегъртани от властта в България. 12 години стигат!
21
18
 
8
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
На местото на Радев,днес можеше да е всеки законно избран президент както Радев! През изминалите 4 г,се нагледахме на недоразуменията между Борисов и Радев! Конфликт предизвикван винаги от Борисов! Избирателите Му намразиха Радев,защото именно Борисов го " мразеше"! Интелекта,винаги е " мразен" от елементарни хора! Но всичко свърши! Само "мускули " от елементарни хора,не вършат работа! Нужен е и интелект! Подкрепям президента от сърце! Аз не го " мразя"! Никой не можа да ме накара да го " мразя"
20
17
 
7
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Оооххх, как вие герберастката ***...Музика за моите уши...))
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако могат да вкарат Мутрите с бели якички на прехода в България, евала им правя.Но да знаят че тези Мутри са партизански деца.
18
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом мутрите реват, значи България върви напред.
17
8
 
26
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Радев и неговото ламтене за власт ...
16
20
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Трябва да има разследване, евентуално съд и затвор. За останалите в герб - лустрация.Не трябва да се позволява да се повтори 1990та, когато атлантиците соломон паси и александър йорданов помогнаха на бкп да се спаси от разпад и лустрация.
15
6
 
18
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Има една поговорка"Вола като рие пръстта му пада върху врата". Но явно Радев никога нене и няма да вземе за истина това. Тойгледа само собственото си его и не го интересува нищо . Но забравяче и " прекаления светец не е драг на Бога"и " с твойте камъни по твойта глава"!
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недоразумението Асан Василев, най-после, си намери костюм по мярка.
13
22
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Щом петата колона на брюксел реве, значи нещата са както трябва.Политикът който се обяви за излизане от лицемерния ес и българомразещото нато има моя глас.
12
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев разсипа икономиката и здравеопазването, импийчмънт ВЕДНАГА!