Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември

Няма чистка в МВР, а смяна на кадри, заяви служебният министър
17 май 2021 09:40, Петя Славова
923
Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември
Снимка: БГНЕС

Ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Това заяви пред bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му излезлите в отпуск са "прекалено много на брой".

"Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил този отпуск?"

По думите му, тези хора са на възлови длъжности в системата, назначени от предишната власт."

Още по темата

"Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри", коментира служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков и допълни, че с първата си заповед за освобождаване – тази за административния секретар на МВР, малко е закъснял.

Няма нищо по-естествено тези, които са придобили право на пенсия, те да бъдат изпратени, посочи още Рашков, който веднага след встъпването си в длъжност освободи и директора на Инспектората Николай Гешев.

Запитан дали освобождаването на Бойко Славчев е свързано с това, че той е сред свидетелите по разследването на сделката за джиповете, Рашков коментира:

Оставям внушенията на прокуратурата. Нека продължи да ги прави. Сега прокуратурата ще може да разполага повече с този свидетел. Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Чистки направиха и ще направят гражданите, те са резултат от гражданското недоволство, подчерта Рашков.

"Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства", добавой той.

Рашков съобщи, че във ведомството ще има още смени на служители поради несправяне с работата и нарушения.

"Когато в Министерството на вътрешните работи има информация, че в някои населени места на последните избори са получени 95-98% от гласовете само за една партия под строй и това се повтаря непрекъснато, възниква естествено съмнение как се получава така".

Той заяви, че има данни и информация за осигуряване на възможност за преминаване през границата на мигранти. "Имам и информация, че високопоставени ръководители са ползвали служебна кола, скоято са катастрофирали в почивен ден без заповед за командировка заедно със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител.

Включително след като приключи проверка, която съм назначил, че в някои регионални дирекции на вътрешните работи, се съхраняват все още машини за гласуване, които са били транспортирани за 4 април. Трябва да проверим какво правят тези машини там. Кой им е разпоредил да се съхраняват и кой го е разпоредил, могат ли да бъдат манипулирани", обясни още служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
559
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.626Да се закриват СНС и АСНС и прокурорите и съдиите да си търсят работа. А Гешев да даде подробни разяснения той ли беше един от инициаторите да се въведе такъв режим за нещастниците, на които залепваха дамгата "член на ОПГ". Не им ли е неудобно на колегите им от СГП, САП, САС, СГС да контактуват с тях?! Такова чудо и през годините 1941-44г. - Извънреден съд - не е имало!
558
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, к.623Прехвърлянето на делата от спецсъдилищата в "нормалните" съдилища няма да доведе до забавяне на делата, а до това по-бързо да протичат и присъдите да не са по 20, 18 и 17 г., както тези с черните тоги от СНС отсъдиха за тримата отказали да се застрояват градинки и тревни площи между блоковете, а до справедливост. Гешев беше един от първите в спецзвеното и там съдиите от СГС отказаха да отидат, та взеха такива от СРС.В този ад да не попадаш! Да се закриват СНС и АСНС и съдиите
557
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С недостойната си постъпка преди 3 дни драпащата за поста водеща сутрешния блок Биляна Гавазова и неиният колега Йовчев така се изложиха, че ми стана гнусно да ги видя, камо ли да им слушам брътвежите! Това "представление" такова омерзение предизвика, че само гербаджиите с IV клас могат да му се радват. Техният шеф на новините им дудне в слушалките и те повтарят. Този *** да излезе и да заяви:"Аз им диктувах въпросите!" Б.Г.няма нужда да се извинява - достатъчно се окаля и тя, и Йовчев.
556
9
 
14
 
! Отговори
Дерзайте парашутисти преди 2 години
Бойко Рашков трябва да изчегърта журналистите от БТВ, само така може да остане министър на МВР и в правителството на ИТН и Слави Трифонов.
555
2
 
7
 
! Отговори
до 621 преди 2 години
Защото гузен негонен бяга.
554
3
 
10
 
! Отговори
независим преди 2 години
Дори и БТВ се опита да се редстави ,като жертва на тормоз?! А може ли да отговори някой на елементарен въпрос? Ако журналистите задават въпроси спуснати от своя шеф---това журналистика ли е или са просто ретранслатори на чуждо мнение? За мен ,изводът е един.....Няма журналист в света и медия да се хвалят, че диктуват въпросите на своите журналисти....няма---освен в БГ и БТВ....
553
6
 
10
 
! Отговори
асо преди 2 години
Тоя перко показа, че нещо източника му на информация малко куца. Изпада в крайности с жестока параноя, че някой го подслушва и саботира.
552
4
 
10
 
! Отговори
Омерзен преди 2 години
Бойко знаеш ли , имаш големи хубави сини очи ! След изборите ще те видя при бай Ст-ринали си знаеш урока ! Имаш нямаш книжка ще караш курсовете!!!
551
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е правилно,службите за сигурност не искат да се срещат с череповите служби на бившето ДС.И тая другарка на дубайски учредителката е показателно кой управлява хем другаря фигурант,хем внедряване на рекетьорския контингент на ъндърграунда в сигурността.А Рашков е от репресивния апарат на ДС,каква промяна,огромна заблуда и окопаване на определени олигарски от крими контингента с опции за диктатура.
550
11
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Рашков, ти явно живееш още във времето на милиционеросоциализма. Нямаш право да уволняваш журналисти! Това им е работата - да питат!
549
4
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Този Велик цензор още ли не е уволнен от бившия старшина?Разумният срок е 24 часа...
548
3
 
7
 
! Отговори
да... преди 2 години
До Анонимен 574Добре, редно е пенсионерите работещи в МВР да бъдат сменени....ама, не с други пенсионери! Точно това направи б. рашков, махна един пенсионер и назначи на неговото място друг пенсионер, с по-малка квалификация. Защото ще е удобен, наш и послушен и няма да се свени да бие протестиращи, журналисти и т.н. неудобни на рашков, радев, черепа и останалите олигарси.
547
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП взима власта
546
8
 
8
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Копоите на Борисов,които само Господ е над тях,се изпокриха като мършави съсли,но дупките колкото и да са дълбоки,те ще излязат на светло пред народа,ще последват много и неудобни въпроси не от каскетовата прокуратура,а от истинската.Получават по една чанта пари всеки месец,когато се зададе дебе..ят "народните" служители,се сдобиха по поръка на Борисов с по три месеца "отпуск",докато мине бурята.Отивате си "блюстители" на реда български.Забравата ще ви настигне по пътя.
545
5
 
14
 
! Отговори
Радеф преди 2 години
Този не отговори кой предложи Божковица в министерството му.
544
2
 
3
 
! Отговори
мхмхмхмх преди 2 години
Аааа ,не бе !-Теб ще те чакат !
543
7
 
1
 
! Отговори
Бойко-приликата преди 2 години
брат на цар Киро Рашков и Бойко Борисов
542
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП е силна и няма нужда от подкрепасамо БСП
541
13
 
19
 
! Отговори
И НИЕ преди 2 години
Тоя Рашков е зле с математиката. Докато научи откъде трябва да излезе от министерството и ще му свърши мандата. Защо е толкова сигурен, че народа ще гласува за ДИКТАТОРА Радев.
540
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само БСП