Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември

Няма чистка в МВР, а смяна на кадри, заяви служебният министър
17 май 2021 09:40, Петя Славова
923
Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември
Снимка: БГНЕС

Ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Това заяви пред bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му излезлите в отпуск са "прекалено много на брой".

"Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил този отпуск?"

По думите му, тези хора са на възлови длъжности в системата, назначени от предишната власт."

Още по темата

"Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри", коментира служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков и допълни, че с първата си заповед за освобождаване – тази за административния секретар на МВР, малко е закъснял.

Няма нищо по-естествено тези, които са придобили право на пенсия, те да бъдат изпратени, посочи още Рашков, който веднага след встъпването си в длъжност освободи и директора на Инспектората Николай Гешев.

Запитан дали освобождаването на Бойко Славчев е свързано с това, че той е сред свидетелите по разследването на сделката за джиповете, Рашков коментира:

Оставям внушенията на прокуратурата. Нека продължи да ги прави. Сега прокуратурата ще може да разполага повече с този свидетел. Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Чистки направиха и ще направят гражданите, те са резултат от гражданското недоволство, подчерта Рашков.

"Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства", добавой той.

Рашков съобщи, че във ведомството ще има още смени на служители поради несправяне с работата и нарушения.

"Когато в Министерството на вътрешните работи има информация, че в някои населени места на последните избори са получени 95-98% от гласовете само за една партия под строй и това се повтаря непрекъснато, възниква естествено съмнение как се получава така".

Той заяви, че има данни и информация за осигуряване на възможност за преминаване през границата на мигранти. "Имам и информация, че високопоставени ръководители са ползвали служебна кола, скоято са катастрофирали в почивен ден без заповед за командировка заедно със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител.

Включително след като приключи проверка, която съм назначил, че в някои регионални дирекции на вътрешните работи, се съхраняват все още машини за гласуване, които са били транспортирани за 4 април. Трябва да проверим какво правят тези машини там. Кой им е разпоредил да се съхраняват и кой го е разпоредил, могат ли да бъдат манипулирани", обясни още служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
579
8
 
14
 
! Отговори
Посредствен преди 2 години
Може ли такъв озлобени посредствен човек да е начело на това Министерство. Това ли успя да намери като личност Радев дето ще му върши мръсната работа. Очевидное, също че тука кадрува Божков, което ще рече, че Радев е в някаква зависимост от Божков.Това ли са хората на промяната -- Бедна България
578
10
 
13
 
! Отговори
Рашков-комунист преди 2 години
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф и Рашков са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
577
8
 
18
 
! Отговори
Рашков Оставка !!! преди 2 години
Незабавна оставка за самозабравилия се МВР министър на хунтата на Радев !Кой е той, че да уволнява журналисти ?! Назначен служебен послушко на Фигуранта Радев ! Без мандат, без доверие на българския народ !
576
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е толкова дразнещ. Хората искали промяна и той им я е давал. Кой го е избирал тоя, аз не съм гласувал на изборите за тоя, много мразя някакви хрантутници на системата да им се дава власт и да си мислят, че са господ!
575
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БТВ по-скоро подкрепяха протестите, отколкото правителството на Борисов.Както повечето чуха Канна Рачева в една от вечерите докато излъчваше протеста-вероятно беше на 2 септември 2020 каза: (докато не знаеше, че е на живо) "За протести в чужбина не знам-ще си измисля"Така, че безпочвено обвинявате телевизията БТВ,че са мисирките на Борисов.Те дори излъчваха малките протести под специален ракурс,за да изглеждат по-многобройни.Бойко Рашков безпричинно се обижда за въпросите-гузен негонен бяга.
574
11
 
20
 
! Отговори
Да ги спрем! преди 2 години
Чухте ли го тоя наглец, назначил за н-к на кабинета на МВР учредутелката на партията на Божков-черепа, който избяга в Дубай с 600 млн задължения към бюджета! Хора, такава наглост и откровен цинизъм не може да се преглътне. На въпрос на журналисти тоя отговори, че правото на преценка си е негово. Хора, става ясно, че тия ще освободят всички следствени олигарси, крадци и всякаква пап'лач. Сега остава да пуснат и македонците! Да вкараш черепа в МВР означава, че държавата е пробита. Да ги спрем!
573
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абря ,кушлукажне му ски е времето да духа супата ,правите на интересен ,алу...да не си шеф на бТВ) колко добри журналисти уволниха герба ,които говорят срещу тях ,тия двамката от бТВ на кой слугуват !
572
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това правителство май не е на Радев, а на Божков.
571
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков щял да уволнява водещите на БТВ? Назначил в кабинета си Фичерова от партията на Божков и почна да се държи като мутра.
570
4
 
8
 
! Отговори
Рашко Вишински преди 2 години
Кога говориш с мен,ша мълчиш!
569
10
 
19
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 2 години
На 11.06 ВСИЧКИ СРЕЩУ БКП/БСП ХУНТАТА НА РАДЕВ!!!!!!!
568
8
 
18
 
! Отговори
izh преди 2 години
Нагла комунистическа фекалия , винаги вярна прислуга на приватизационния бизнес. Антибългарски ***
567
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те са толкова оплетени като черва. Няма да ме изненада, ако ръководители на служби, банките и банковия надзор са свързани. Сигурно на половината съпругите ще излязат бизнесменки с немалки кредити на БРР, чакам да видя всички отпуснати кредити.
566
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чисти Рашков, не се притеснявай! ГЕРБ няма да се върне на власт така че чисти спокойно калинки. Това вече не е държавата на ГЕРБ
565
8
 
20
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Рашков е бил сътрудник на ДС преди 1989г. Какво друго очаквате от един комунист освен крайна наглост и продажност?
564
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега видяхте ли какви тучове вкарахте във властта, трагедия.
563
8
 
21
 
! Отговори
nilesev преди 2 години
Вижте му очите на тази комунистическа с...я. Най-малко до сутринта е къркал твърд алкохол заради гузната си съвест.Радев, Радев...в всичко в тоя живот се връща като бумеранг.Ти ,Рашков ,Киро Харварта и сие сте дребни, злобни и отмъстителни душици.Така ще си осе..те мерията,че след вас ще вони дълги години, като ви изринем.
562
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕТО ТОВА Е ГАДЕВАТА ХУНТА- ДАЙТЕ ФАКТИ - СЕГА РАЗСЛЕДВАМЕ. вИЕ ПРОУЧИХТЕ ЛИ НАЧАЛНИК КАБИНЕТ НА МИНИСТЪРА НА МВР- АЗ ПРОЧЕТОХ ОТ ПРЕСАТА, НЯКОЙ ПРЕПОРЪЧА ЛИ ВИ Я- НИКОЙ НЕ МИ Я ПРЕПОРЪЧА- ИМА ДОБРИ КАЧЕСТВА- ЗА НЕГО НЯМА ЛИ ПРОУЧВАНЕ НА КАДРИТЕ- МАЛИЙ НИ ЧУЛ НЕ ВИДЯЛ, НЕ РАЗБРАЛ- ТОВА НЕ БЕШЕ ЛИ НЕЩО СВЪРЗАНО С МАФИЯТА....КВИ НИ ДОЙДОХА ДО ГЛАВАТА.
561
8
 
7
 
! Отговори
До 625 преди 2 години
До АнонименНапълно споделям написаното. И аз го слушах това интервю и ми стана гадно от държанието, предимно на гавазова. И не й е за първи път. държи се много арогантно, като нацистка. още малко ще те разстреля. не може така. Нека си задава неудобни въпроси, но по- елегантно и интелигентно да се държи.
560
12
 
8
 
! Отговори
Позор! преди 2 години
бойко борисов първо дезертира веднага след началото на протестите м.г. и се появяваше само там, където няма нормални български граждани. За да спаси своите шайкаджии, директори на служби ги е пуснал в неплатени отпуски преди задължително да са ползвали платени до септември, когато очаква да се върне на бял кон. А това тяхното пък е дезертьорство по време на войни - с ковида, Израел и Палестина , Украйна и Донбас. При това у нас и близко до нас, които застрашават пряко сигурността на страната ни.Най-малкото за подобно предателство е уволнение. Трябва да бъдат съдени и за национално предателство