Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември

Няма чистка в МВР, а смяна на кадри, заяви служебният министър
17 май 2021 09:40, Петя Славова
923
Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септември
Снимка: БГНЕС

Ръководни кадри в системата за сигурност са излезли в неплатен отпуск до септември, след като е било назначено служебното правителство. Това заяви пред bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. По думите му излезлите в отпуск са "прекалено много на брой".

"Знаете ли колко много се разболяха, когато встъпи в длъжност служебният кабинет. Знаете ли, че службите за сигурност у нас са излезли в неплатен отпуск до месец септември. Пита се в задачата: Кой им е позволил този отпуск?"

По думите му, тези хора са на възлови длъжности в системата, назначени от предишната власт."

Още по темата

"Чистка в Министерство на вътрешните работи няма, има смяна на кадри", коментира служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков и допълни, че с първата си заповед за освобождаване – тази за административния секретар на МВР, малко е закъснял.

Няма нищо по-естествено тези, които са придобили право на пенсия, те да бъдат изпратени, посочи още Рашков, който веднага след встъпването си в длъжност освободи и директора на Инспектората Николай Гешев.

Запитан дали освобождаването на Бойко Славчев е свързано с това, че той е сред свидетелите по разследването на сделката за джиповете, Рашков коментира:

Оставям внушенията на прокуратурата. Нека продължи да ги прави. Сега прокуратурата ще може да разполага повече с този свидетел. Грешат тези, които внушават, че не познавам МВР. Чистки направиха и ще направят гражданите, те са резултат от гражданското недоволство, подчерта Рашков.

"Българският избирател иска промяна и ще я получи. Тази промяна не може да се реализира без смяна и на ръководители в отделните ведомства", добавой той.

Рашков съобщи, че във ведомството ще има още смени на служители поради несправяне с работата и нарушения.

"Когато в Министерството на вътрешните работи има информация, че в някои населени места на последните избори са получени 95-98% от гласовете само за една партия под строй и това се повтаря непрекъснато, възниква естествено съмнение как се получава така".

Той заяви, че има данни и информация за осигуряване на възможност за преминаване през границата на мигранти. "Имам и информация, че високопоставени ръководители са ползвали служебна кола, скоято са катастрофирали в почивен ден без заповед за командировка заедно със семейството си и няма взето никакво отношение към този ръководител.

Включително след като приключи проверка, която съм назначил, че в някои регионални дирекции на вътрешните работи, се съхраняват все още машини за гласуване, които са били транспортирани за 4 април. Трябва да проверим какво правят тези машини там. Кой им е разпоредил да се съхраняват и кой го е разпоредил, могат ли да бъдат манипулирани", обясни още служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


923
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
539
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От днес ставам БСП
538
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПОКАНВАМЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ РАБОТЕЩИ В ЕВРОПА ДА СЕ ВЪРНАТ И ДА ВИДЯТ ЩО Е ЧЕРВЕНА ХУНТА, ЗА ТОВА ЛИ ПРОТЕСТИРАХТЕ? МУТРИТЕ СЕ ВЪРНАХА- ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ КАК УПРАВЛЯВАТ МУТРИ.
537
6
 
6
 
! Отговори
беше ясно, преди 3 години
че ще дойдат такива временатиквона и шайката му да бъдат изчегъртваниизненадани ли има?
536
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхувм се да си изразя мненитодано изборите да са честни
535
6
 
5
 
! Отговори
dk преди 3 години
(слушах интервюто му вчера по бтв и недоумявам какво правеше таммного съм против управляващите да обикалят студията и да ходят на място при журналистите трябва да използват това време да работят,а не да дават отчет и да се заяждат с тяхотчета в петък в нсНали имат говорител и той да дава интервюта и то на определени за целта местаникъде по света не видях такова телевизионно управление като нашето , наперените като гавазова да се подиграват с тяхвсе пак щом е стигнал до министър е ав
534
2
 
10
 
! Отговори
с теслата с теслата преди 3 години
чегъртай Рашков
533
2
 
4
 
! Отговори
Тодор преди 3 години
Поредната ти..а на престола на МВР- явно няма край! По всичко личи, че процентът на глупаците у нас е най-голям в ЕС. Ами сложете вместо журналисти- милиционери, ама първо се научете да говорите! Жалко за ***..те, гласували за вас!
532
4
 
8
 
! Отговори
чегъртай Рашков преди 3 години
страх тресе редиците на оркитемирише от жълтото по гащите им
531
4
 
8
 
! Отговори
. преди 3 години
Като гледам колко герберски *** има в коментарите, едно се вижда - страх тресе редиците на Вожда, хахаСпокойно де, в затвора знаете кого да търсите. Бай Ставри, в лявото крило. Човекът е строг, но страведлив.
530
5
 
6
 
! Отговори
Иван И преди 3 години
Другарю обективен, да, В. Божков към момента е невинен, но назначението показва тежките зависимости в тоя кабинет.
529
6
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Шефката на Кабинета му е човек на Божков, а самият Рашков почна да уволнява журналисти. За това ли скачахте по площадите?
528
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 574Точно така!Да изчистим старите, да дойдат другите още по-гладни!
527
4
 
6
 
! Отговори
Мерседес Мечок преди 3 години
Усеща се Дубайски бриз
526
4
 
7
 
! Отговори
неразбрал преди 3 години
Г-н Рашков, верно ли , че шефкабинета ти е дисципуволнена от комисията на Цацата?Там също е била някакъв шеф и има и др. подробности, но за тях пише, който иска да чете!Аз все повече се убеждавам, че в София има една прослойка хора/ и то многочислена/, която при коя да е власт е на някакви службици, къде по-високи, къде по-ниски и така е било винаги!А ние тук, и на площада се дереме, кой е по-най и никога няма да ни дойде акъла!
525
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано Б.Рашков да ги разрита. Това е една сбирщина от корумпирани ченгета, които трябва да бъдат изритани от системата и да бъдат натикани в затвора. Пък нека да е полицейщина.
524
3
 
10
 
! Отговори
Баба Яга преди 3 години
Кой предложи шефката на Кабинета му, КОЙ?
523
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички служители в системата на МВР и МО които са на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно вече шеста година трябва да се изчистят незабавно,толкова много ли сме богати,а за младите няма работа.ВСИЧКИ КоИТО СА ПЕНСИОНЕРИ НЕ ТРЯВА ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНА РАБОТА!Анархията е голяма докога ще продължава ТОВА БЕЗХАБЕРИЕ,ДОКОГА НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА?
522
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Рашков: Службите за сигурност излезли в отпуск до септемвриЛоша работа, Рашков не може да чегърта.
521
5
 
8
 
! Отговори
AZP преди 3 години
Полицейщината се завръща, комунизма - също!Молете се за България!Румен Радев и Бойко Рашков, и цялата им шайка от долни ***: защо никой не им иска оставките? Защо, народе български гледаш тъпо и спокойно? Не схващаш ли, че отново с бясна скорост вървим към дъното на нова, невиждана мизерия? Бог да ти е на помощ, но в крайна сметка "всеки народ си заслужава съществуването". Амин!
520
4
 
7
 
! Отговори
БДЕТЕ! преди 3 години
бТВ протестира, че Г-н Рашков адресира прекалено високия тон на гласа в слушалките на тези журналисти.За каква журналистика говорим? Някой от централата задава въпросите, а куклите на екрана ги произнасят. И са обидени! Заедно с атлантиците. Продължавайте с трагедиите - хората гледат, мислят и на 11 Юли ще си кажат мнението.