МВР нарушило закона в желанието си за реваншизъм

Освобождаването на Ивайло Иванов щяло да панде в съда
117
МВР нарушило закона в желанието си за реваншизъм
Ивайло Иванов. Снимка: БГНЕС

Служебното правителство грубо нарушава Закона за МВР, и то още в първия ден. Тази критика отправи бившият МВР шеф Христо Терзийски с пост в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Законът много ясно разграничава политическото от професионалното ръководство на министерството. Затова и изчерпателно регламентира хипотезите, при които могат да се прекратят правомощията на Главния секретар на Министерството на вътрешните работи. В Решението си за отстраняването на Главен комисар Ивайло Иванов, служебното правителство, тъй като няма как да намери друго основание, се позовава на чл. 36, ал. 6, т. 6 - "тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и при действия, които накърняват престижа на министерството“, посочва Терзийски.

Според него и служебният министър, и служебният премиер, и президентът би следвало да знаят, че такова тежко нарушение трябва да е установено по определен процесуален ред - в рамките на извършена служебна проверка с последващо дисциплинарно производство, каквито не са били проведени.

„Нямам никакво съмнение, че това закононарушение ще бъде коригирано от съда. Но имам сериозни опасения, че подобни действия на хора, назначени "служебно" на изборни постове, могат сериозно да увредят авторитета на Министерството на вътрешните работи и да повлияят на мотивацията на хилядите достойни професионалисти, които работят в системата. Има граници, които не бива да бъдат преминавани - дори желанието за реваншизъм да е неудържимо“, посочва Терзийски.


117
Още от Политика
Симов: Нормално е в БСП да има различни течения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** *** - ***.***
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
*** *** - ***.***
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки знае , че е незаконно , но какво очаквате от "новите" , щом действат ,като старите.Няма оправия.
76
2
 
2
 
! Отговори
(-_-) преди 3 седмици
Даже много елегантно са го разкарали, щото няма време да се задълбава.Герберастите населиха всички служби и институции със своите дронове, които не вършат работа, ами обслужват интереси, често се употребяват за 'бухалки' срещу непослушните.. Сега лека полека ще се чегърта!
75
1
 
3
 
! Отговори
6 преди 3 седмици
Ще прибираме вече и дипломи за средно образование!Не се знае , от часовете по логика в 9-ти клас ,който е бил в час не само тялом ,че понятията имат значение и смисъл .Което значи , че понятието "реваншизъм" има и позитивен смисъл."Отборът по баскетбол ...взе реванш от..за загубата си на негов терен!"Това лошо ли е!?Значи , за да не е реваншист отборът Б трябва да падне пак доброволно от от бора А , защото думата е лоша!?Тъпо!
74
6
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 3 седмици
Ми то се знаеше, че новодошлите не носят нищо ново с тях и в битката с беззаконието нарушават закона. А народа чака промяна, която се превърна в подмяна!
73
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От коментарите виждам, че на хората толкова им е омръзнало от предишните ленивци и консуматори, че всеки, който е сраснал със позицията си и никаква полза от това за обществото не се вижда, освобождаването му от пост е радостна новина в това тежко време. Да си ходят за назидание на следващите, да знаят, че или работят за хората или довиждане. Гледам ги как ще се коалират и с дявола, но пак да седнат в Парламента. Абе няма такава наглост.
72
2
 
3
 
! Отговори
Биволъ преди 3 седмици
Че е неоснователно освободен, е ясно и на децата. А на кефещите се тук примитиви, за чистене на калинки и Бла,Бла,бла- ще кажа. Нали сте за демокрация и справедливост. Когато президентът погазва законите, лобира за мутри,изпълнява поръчки на партийни централи, призовава към нарушение на обществения ред и законите на страната, използва езика на омразата, той е ВЕЛИК. А иначе Бойко е ДЕМОН.
71
3
 
1
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 3 седмици
За да охладят малко страстите между бившия министър на ВР и Президента(ясно е за всички,че Бойко Рашков е маша в ръцете на Радев) , ще кажа има съд, подава се искова молба срещу министерството и действащия министър за разпореждане неотговарящо на законите на страната, осъждат министерството за нанесени нематериални и материални вреди на секретаря, плащат му бинките от бюджета на страната ни , респективно от нашите джобове, а министъра ни лук ял ,ни пък го изкараш.
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя Терзийски много добре знае как в назначавал калинки,как за да станеш началник сектор,руп,рдвр, трябва до ходиш и удряш чело и обещания че ще изпълняваш всичко пред някакъв случайник в партиите ГЕРБ или ДПС които раздават постовете в МВР,ДАНС,БОП.След което тези нови началници с робски душици,некадърни, започват да се гаврят с малкото останали съвестни служители във службите, като повечето от тях напускат защото отказват да изпълняват заповеди на некадърници и партийни повели!Така че Терзий
69
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Аман от пpocти милиционери.Как и КОЙ съд ще отмени указ за президента?
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Къде е Беновска, не мога да живея без нея!
67
12
 
5
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 седмици
До Анонимен 72: Ти си болен, бе! Ходи си пийй успокоителните Зеления чорап направи преврат на правителство, избрано по законен път. И бидейки Президент, извърши държавна измяна. Отделно саботира вота иа избирателите в 45 НС. Случайно да си забравил, че след всичката злоба, злъчи интриги, Герб пак бяха първа политическа сила? Избрана на нормални и законни избори. Някой да ги е оспорил? Анти-герб коалицията им попречи да направят кабинет, после се о*ра, като хариза властта на Чорапа да "громи" НАС
66
2
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 3 седмици
От бързане и недоглеждане може да ,,пандете,,.Вижте подзаглавието.
65
0
 
7
 
! Отговори
Гнус Гнус Гнус преди 3 седмици
че такова тежко нарушение трябва да е установено по определен процесуален ред - в рамките на извършена служебна проверка с последващо дисциплинарно производство, каквито не са били проведени.
64
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не могат с пръст да бутнат ГЕРБ. Само жужат, като шефа си- Нищоправещия:)))))))))))))
63
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какъв авторитет на това МВР, какви 5 лв, бре Терзийски?
62
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хубава работа, ама фатмашка:)))))))))))
61
3
 
20
 
! Отговори
Въпросът е НЕ преди 4 седмици
Защо беше уволнен,а защо въобще беше назначен,като IQ му е отрицателно,а видът му е на селски бек.
60
6
 
23
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 седмици
"тежко нарушение или системно неизпълнение на служебните задължения, както и при действия, които накърняват престижа на министерството------- Бетонна аргументация - Ивайло Тъпото беше отввлен гербав пинчер и служеше безобразно пристрастно. Служебното правителство има пълномощия да изчегърта именно такива елементи.