Повечето от назначенитеобластни управители имат стаж в МВР

Освободените от постовете си не са учудени от решението
Обновена: 19 май 2021 23:00 | 19 май 2021 22:51, Петя Славова
94

С едно и също решение на служебния кабинет са освободени 24 областни управители и са назначени новите. Смяната е в сила от утре, предава Bulgaria ON AIR.

"Мотивите за смяната, както казахме, са гарантиране и търсене на възможности за честния вот и за намаляване на купения и корпоративен вот", заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев.

Повечето от новите губернатори имат сериозен стаж в системата на МВР.

Още по темата

"Това са задачите, които те имат в момента. Знаете, че цялото правителство работи в посока осигуряване на честни избори. Това е най-основната задача на всяко едно служебно правителство, така че тези смени са в контекста на тази цел", каза още Кутев.

В четири области - Варна, Добрич, Силистра и София областни управители стават заместниците на досегашните. Досегашният областен управител на Варна Стоян Пасев не е изненадан от промените и се надява да има приемственост.

"Доста проблеми има не само област Варна. Единствената и основна цел са изборите. Навлизаме в летен сезон, излизаме от пандемия. Основната задача са изборите", смята Пасев.

Начело на областната управа в Хасково още няколко часа е д-р Стефка Здравкова. Самата тя не е учудена и е била готова да си подаде оставката.

"Смяната на поста ми е закъсняла. По-рано трябваше да бъдем освободени", заяви д-р Здравкова.

И ако според нея това решение е нормално, в други не вижда логика.

"Не е логично да бъдат сменени кадри, в които държавата е инвестирала. Гавра", каза още тя.

За Bulgaria ON AIR част от сменените областни управители отказаха коментар на рокадите с мотива, че сегашното решение следва политиката на служебния кабинет и още чакат заповедите си за освобождаване.

Назначени са 13 зам.-министри в още 7 министерства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се, че фалшификациите при изборите са малко само ако ги провежда БСП и много, когато ги провеждат СДС или ГЕРБ.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков е бил структурите на МВР през 1990г , тогава си спомням че фалшификациите на изборите бяха зловещи. Може ли такъв човек да прави честни избори?
60
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
... Роднина милиционер, роднина милиционер ...
59
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е КАКВО ИСКАТЕ ДА ОСТАНАТ СТАРИТЕ ВЕРНИ СЛУГИ НА ГЕРБ И ПАК ИСТОРИЯТА С МЪРТВИ ДУШИ И КУПЕН ВОТ ДА СЕ ПОВТОРИ В ПОЛЗА НА ГЕРБ. ГЕРБ ВЕЧЕ СА МИНАЛО ПРИЕМЕТЕ ГО. НЯМА КАК ДА СА НА ВЛАСТ ПОСТОЯННО. СОЦИАЛИЗМА ОТДАВНА Е В МИНАЛОТО. СЛЕД КАТО ВКАРАХА СТРАНАТА В КАТАСТРОФА С УБИЙСТВЕНИ ПОСЛЕДИЦИ ВВРЕМЕ Е ДА СИ ВЪРВЯТ.
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези назначения ставаме кремълски протекторат
57
1
 
5
 
! Отговори
1984 преди 2 години
До МДАА Назначиха стари агенти на ДС; 14 от тях са бивши, повечето уволнени за корупция и бездействие кадри на МВР. 2 са от хората на Божков, 1 от хората на мая галева, 2 от ДБ....но всички са стари, крадливи и русофилистични мутри. Останалите са зелени чорапи, пенсионирани и с атрофирали мозъци, ако въобще някога са имали такива. Честита промяна, българи! Срам, срам, срам.
56
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
......Повечето от новите губернатори имат сериозен стаж в системата на МВР....Хахахахаа, промяната на Рундю - назначения на стари ДС и съветски муцуни. РЕЗИЛ!!!
55
4
 
5
 
! Отговори
МДАА преди 2 години
Назначиха младите и кадърни хора.. Няма реваншизъм, няма полицейщина, има прозрачност и мисъл за народа. После пак гласувайте за Радев
54
1
 
8
 
! Отговори
ДО 62 преди 2 години
Бъркаш - Пламен Узунов, президентския съветник публикува снимка с хитлеристкия поздрав и мустачкиала Хитлер! Това са национал-социалистите!Не забравяйте, че Сталин и Хитлер са съюзници в началотона Втората световна война, докато Хитлер не решава, че е достатъчно силен и напада бившия си съюзник!
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военна хунта.
52
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, червените корумпирани полицаи ги спасиха с висши постове! Червен наглизъм!
51
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чист военен преврат е това в момента завоалиран като борба с корупцията.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяла година протести на младите и красивите върнаха на власт бивши членове на БКП
49
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 58Няма да има повече. А националсоциалистите ще бъдат вкарани в затвора!Тоест, социалистите от ГЕРБ и националистите от т.нар. "Обединени Патриоти" ще бъдат съдени и вкарани в затвора!Особено оня, брадясалия националист, който се хвалеше че си е правил майтапчийски снимки в германските концлагери!!!Че ни беше министър на всичкото отгоре - срам!
48
0
 
11
 
! Отговори
Геро преди 2 години
И рече г-н Радев : Това е протест на умните и способните,на судентите от чужбина,които са във ваканция и изразяват своето несъгласие с политиката в страната. Защо този текст се загуби, защо изобщо не се споменава. Защо ли??? Защото е ЛЪЖА и измама,защото вечно си мислят,че народа е *** и ,че проста *** тъй се лъжи. Салют Радев, а за нас мухите...
47
9
 
1
 
! Отговори
стрина Гина преди 2 години
До: номер 56Ох, че ме стресна с тоя член! *** недей тъй бе, имам болно сърце! ГЕРБ никога повече няма да се върне на власт. Тъй че спри да мечтаеш. И следователно и Член 1 няма да се върне! За ръководната роля на ГЕРБ, нали това имаше предвид?
46
0
 
8
 
! Отговори
???? преди 2 години
Да попитам- назначенитеобластни една дума ли е?
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
национал-социализъм
44
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
aвгиeвитe обори трябва да се изринат до чисто! Още има много работа, но все трябва да се почне от някъде нали?
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Член първи кога ще се връща?