МС смени областните управители, ето кои са новите

Бивш депутат от БСП застава начело на Софийска област
Обновена: 19 май 2021 15:54 | 19 май 2021 15:30, Камелия Цветанова
198
МС смени областните управители, ето кои са новите
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за назначаване на 24-ма нови областни управители.

Николай Шушков е назначен за областен управител на Област Благоевград. В периода 2009 г. - 2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005  г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. През 2021 г. е началник Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

Мария Кънева е назначена за областен управител на Област Бургас. В периода 2001 г. – 2009 г. е била областен управител на Стара Загора, а преди това е била зам.-директор на РЗОК в Стара Загора. От 2018 година е декан на Центъра по юридически науки в Бургаския свободен университет. Професор е по административно право и процес.

За областен управител на Велико Търново е назначен Георги Гугучков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Транспортно строителство“ от НВУ „В. Левски“ във Велико Търново. В периода 1998 г. – 2001 г. е бил командир на бригада и началник на Горнооряховския военен гарнизон. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор в сферата на енергетиката и строителството в градска среда.

За областен управител на Област Видин е назначен Огнян Михайлов. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. През 2017 година е бил областен управител на Видин. Преди това от 2015 г. е работил в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. От 2003 г. до 2009 г. е бил директор на ОД-МВР Видин.

Иван Сълов е назначен за областен управител на област Враца. От 2016 г. до 2018 г. е работил в АЕЦ „Козлодуй“ като първо заема позицията началник отдел „Технически системи за сигурност“, а след това – началник отдел „Логистика на запасите“. Дълги години е работил в Областната дирекция на МВР в град Враца, като в периода от 2004 г. до 2009 г. е бил неин директор. Висшето си образование е получил във ВНВВУ „Георги Бенковски“ – гр. Долна Митрополия със специалност „Радио оборудване на летателните апарати.

За областен управител на Габрово е назначен Борислав Бончев. В периода 2013 г. – 2019 г. е заемал поста директор на Областна дирекция на МВР в Габрово. Завършил е висшето си образование в Техническия университет в Гарово, където придобива квалификацията „Електроснабдяване и Електрообзавеждане“.

На Област Кърджали областен управител става Даниел Делчев. От 2004 г. до 2006 г. се е занимавал с мониторинг на програми и проекти, финансирани от ЕС в Министерството на икономиката и енергетиката и в Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. Бил е също изпълнителен директор на европейски проектен център в гр. Кърджали, както и управител на бизнес инкубатор в града. Притежава икономическо образование от УНСС.

Александър Пандурски е назначен за областен управител на Област Кюстендил. От 2013 г. до март 2021 г. заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Радиотехника“ от Техническия университет в гр. София.

За областен управител на Област Ловеч е назначен Светослав Славчев. Бил е дългогодишен служител в Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бил е дългогодишен служител в ОД на МВР-Ловеч, където в периода 2010 г. – 2015 г. е началник отдел на „Охранителна полиция“. Завършил е Висшето военно общовойсково училище във Велико Търново.

Валери Димитров е назначен за областен управител на Област Монтана. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Национална полиция“ от ВВОУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново. От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана.

Иван Васев е назначен за областен управител на Област Пазарджик. Работил е в системата на МВР, като от 2014 г. до 2015 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР-Пазарджик. Дълги години е практикувал като адвокат в Адвокатска колегия в гр. Пазарджик. Завършил е Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност – МВР гр. София.

За областен управител на Област Перник е назначен Симеон Василев. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 г. – 2013 г. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ „Акад. Иван Пенчев“ в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.

За областен управител на Област Плевен е назначен Марио Тодоров. През 2017 г. също е заемал длъжността областен управител на Област Плевен. Преди това в периода 2002 г. – 2010 г. е бил зам.-директор на Областната дирекция на МВР – Плевен. Получил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново.

Ангел Стоев е назначен за областен управител на Област Пловдив. През последните години е работил в частния сектор като прокурист.  В периода 2008 г.  – 2010 г. заема длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив, а преди това е дългогодишен ръководител в Регионална дирекция Национална служба „Сигурност“ – Пловдив. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ от УНСС, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София.

За областен управител на Разград е назначен Иван Борисов. Работил е в Общинско предприятие „Паркстрой“ – Разград, като в последните години е негов директор. Бил е зам.-областен управител на Разград от 2013 г. до 2014 г. Притежава икономическо образование от УНСС.

За областен управител на Област Русе е назначен Борислав Българинов. Бил е народен представител в 40-ото Народно събрание. От 2009 г. досега е адвокат. Завършил е Висшия институт на МВР – София.

За областен управител на Област Сливен е назначен Минчо Афузов. От 2015 г. до 2017 г. е бил общински съветник в Общински съвет – Сливен. Преди това дълги години работи в частния сектор. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“ – Свищов.

Стефан Сабрутев е назначен за областен управител на Област Смолян. От 2011 г. досега е бил общински съветник в Общински съвет – Смолян, а преди това, от 1999 г. работи в частния сектор в сферата на строителството. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Екология на селищни системи“ от Аграрния университет  в Пловдив.

Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. Бил е народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, а преди това е бил зам.-кмет на Община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Икономика и организация на труда“ от УНСС.

Иван Чолаков е назначен за областен управител на Област Стара Загора. От 2016 г. е адвокат към Адвокатска колегия – Стара Загора, преди това дълги години работи в системата на МВР, като в периода 2013 г. - 2016 г. заема длъжността директор на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Получава висшето си образование в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Станимир Парашкевов е назначен за областен управител на Област Търговище. Работи 27 години в системата на МВР, като в периода 2009 г. - 2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Търговище. Завършил е Академията на МВР със специалност „Охрана на обществения ред и борба с престъпността“.

Минко Ангелов е назначен за областен управител на Област Хасково. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, а през 2017 г. е областен управител на Област Хасково. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ от Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост в гр. Пловдив.

Валентин Александров е назначен за областен управител на Област Шумен. Работил е в системата на МВР дълги години, заемал е и длъжността директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, а през 2017 г. е бил областен управител на Област Шумен. Получава висшето си образование в Шуменския университет.

Георги Чалъков е назначен за областен управител на Област Ямбол. В последните две години работи като управител в частния сектор, а в периода 2015 г. - 2020 г. е бил заместник-кмет на Община Тунджа. През 2017 г. е бил областен управител на област Ямбол. Завършва висшето си образование в УНСС със специалност „Икономика на търговията“.

За временно изпълняващи длъжността областен управител на областите Варна, Добрич, Силистра и София са назначени настоящите заместник областни управители, съответно – Петър Манчев, Живко Желязков, Илиян Великов и Живка Такева-Първанова.

С правителственото решение са освободени досегашните областни управители. 


198
Още от Избори 2021
В чужбина ще гласуват в над 500 секции на 11 юли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
3
 
! Отговори
Бунгар преди 4 седмици
На 11 Юли да спрем настъплението на Хунтата. Само слепец може да не вижда накъде сме тръгнали.Демокрация и военщина са несъвместими. Ред и законност е Демокрация,а не военен режим.Да бъдем разумни когато гласуваме.
149
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Машинките " новите" областни ли ще ги пазят или ще ги обработват?А софтуерчето?То бива военщина,но своеволно прекрачват границите на всичко арогантно и безотговорно.Какви причини имат да сменят всички,имало ли е нарушения,защото на изборите влязоха много от божковите партии и марионетките на Слави.Ако ГЕРБ са искали друго,щяха да подпомогнат себе си!Човека се гласи за диктатура,ако офцете са помислили че се бори с " корупция" а той се съюзи с криминалната олигархия и източни подавки
148
0
 
8
 
! Отговори
Опасен чар преди 4 седмици
Роднина,милиционер,роднина,милиционер
147
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
НЯКОЙ се пита дали де подготвя ВОЕНЕН ПРЕВРАТ? Съжалявам, че сме слепци! Нищо не се подготвя! В МОМЕНТА СЕ ПРОВЕЖДА И НИЕ РЪКОПЛЯСКАМЕ!ЩЕ ОВЛАДЕЯТ ДАНС ,ЗАЩОТО ПРИДАДОХА НАД ЗО СЪМНИТЕЛНИ ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ НА ПРОКУРАТУРАТА И ИМАТ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ АГЕНТИ НА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ!
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Със служебното правителство и тези назначения Радев прави подмяна на вота на българите.БСП не печелят избори защото народа ги мрази от 09.09.1944г.Винаги влизат във властта с преврат не по волята на народа но винаги демагогски говорят от негово име.Изключитено нахален човек разединител на нацията.
145
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво - силен кабинет
144
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Ужас! Тези милиционери на всеки километър да не се готвят военен преврат да правят?!Другото,което прави впечатление,е че жените са йок.С една дума ориенталщина отколкото европейщина.
143
4
 
18
 
! Отговори
Хаахх преди 4 седмици
Хахаха.Милиционер-военнен,милиционер-военнен.
142
2
 
19
 
! Отговори
Мдааа... преди 4 седмици
Почти всички "нови" областни управители са били бивши началници на ОУ-МВР...пълна полицейщина!!!МАй е време да си слагам зелените чорапета и фатмашките пагончета...
141
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То от сега се вижда шуробаджанащината , но иначе викаха , че предните биле така . С нищо не се различават.
140
2
 
16
 
! Отговори
?! преди 4 седмици
Тия областни управители за два месеца ли са ? След това пак нови , така ли ?
139
7
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 седмици
След два месеца старите управители се връщат.
138
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
140 Диана Според мене просто си от наивниците, международните наблюдатели са бутафория, ако на тях се надяваш. Всичките тези усилия които сега се полагат за овладяване на държавата, не са за да има " честни избори" както лъже кюфтето кутев, а точно за да бъдат манипулирани!
137
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Новите областни управители са както казваше Тодор Колев - роднина, милиционер, роднина, милиционер!
136
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 4 седмици
До Анонимен136Ако се вземат необходимите предпазни мерки, БСП не може да направи нищо! Машините могат да се настройват, но могат и да се контролират! Ако има международни наблюдатели и сериозни доброволци, следящи за протичането на изборите извън платените наблюдатели, следящи за състоянието и работата с машините както и за дейността на комисиите-възможно е да направят комисиите "специални" с новите областни упр.,ако самите граждани сме активни и не допуснем фалшификации...
135
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 137 Политиката не е сложна " наука", а процес на " бутане" към определена цел и посока! В случая абсолютно верно си нацелил и целта и посоката, тези дето си мислят че тези " промени" са временни или " само" за 2 месеца или е наивници ( има такива доста), или просто е no connection с реалността!
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До РеалистАбсолютно правилно! И това е минимума!
133
4
 
23
 
! Отговори
ЮРУШ на келепира !!! преди 4 седмици
За тия пусти 2 месеца живот на това правителство, що наши другаре, баджанаци пенционери от родата и метреси ще се докопат до държавната софра за яко лапане !!! То не са областни, заместници, политически кабинети, дирекцийки и т.н. и т.н. Нали така другарю Радев !!!
132
5
 
21
 
! Отговори
1234567890 преди 4 седмици
До Анонимен"Радев връща офицерите от КГБ на ръководни позиции. Всичко ще зависи от следващите избори." Както са почнали олиргархично-русофилистичните другарЕ да сменят и променят, се съмнявам, че ще има значение кой, как гласува на 11.07. С подходящ софтуер ще, "изберат" 98% техни хора. После Фигуранта ще ни засили към Евразия. Или ще съсипят умишлено изборите на 11.07. и ще станем президентска република, с постоянно-извънредно правителство на Янев, и пак в Путинистан. Честита промяна българи!
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 130 ДианаТи наистина ли вярваш, че ще има честен вот на 11.07.2021 г?Според мене бъркаш, това ще е манипулиран " машинен" вот! С катастрофален за Герб резултат, а тогава ще е късно дори за протест срещу " машинките", защото изборните измами, въпреки че са очевадни, практически са недоказуеми!