Радев: Рокадите са логични, нулева толерантност към корупцията

Важен е сигналът, който се подава, заяви президентът
19 май 2021 18:00, Петя Славова
459
Радев: Рокадите са логични, нулева толерантност към корупцията
Снимка: БГНЕС

След като служебното правителство пое управлението, се появиха много размествания на ключови позиции.

"Когато назначавах служебното правителство, аз дадох ясно своите указания - честност, прозрачност, но и нулева толерантност не към мен, а към България, корупцията, престъпността и купения вот. Затова рокадите са логични действия.  Така коментира рокадите президентът Румен Радев.

Още по темата

По думите му, 2 месеца са твърде малък период за всяко правителство, но е важно да се застане на принципна позиция. "Укрепване на държавността - от това имаме нужда в момента", категоричен бе държавният глава.

"След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят", коментира Радев по повод на днешната смяна на местата на областните управители. Мотивите - подготовката на честни и прозрачни избори на 11 юли.

"По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже. Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твръде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Машините , ЦИК, полицията всичко е в ръцете на един човек Радев, твърдо решен да манипулира изборите. Няма спасение. Комунизма и тоталитаризма се завърнаха с пълна сила. На есен ще го "изберем" за втори път с 99.8%.
245
13
 
2
 
! Отговори
разделение на власти преди 3 години
Радев,всички партии се събраха в антигерб протест, за да се освободи държавата от желязната хватка, в която герберите бяха обхванали цялото население,държава и партиите,Бойко не се посвени да уволнява масово хора,дори и добри професионалисти, само ,за да сложи калинките си на всякакви позиции,преследваха дори съпругата ти,разболяха я,убиха баща ти, а ти сега им играеш меко,трябва да разчистите терена и да поставите професионалисти да работят,за да могат хората да дишат спокойно и не се страхуват
244
5
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
до 288 Заклани и обесени ли има? Къде?
243
1
 
13
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 3 години
Другаро Радев, защо другарката Фичерова продължава да бъде Началник на кабинета на МВР?
242
2
 
20
 
! Отговори
Коко Горилата преди 3 години
Това правителство, което не е избрано от никой, се взе на сериозно и взе да коли и беси.
241
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, което се случва означава само едно. Борисов е пренебрегнат интересите на Доган и го е предизвикал. Така паднаха няколко правителства. Само си мислим, че сме се освободили. Ясно ли ви е Кой раздава порциите в България. Гледайте какво ще се случва и не, че руснаците ни го правят. Те просто ще се възползват. Целият грабеж се моделира в едни сараи. Наивни сме, че някой се бори за идеи. Скоро всички порции ще са раздадени и то с помощта на държавния глава за още един мандат. Всичко е изписано!
240
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сами протести срещу военната хунта на Радев!
239
3
 
15
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Кофти чувство е да знаеш, че след максимум 1 година ставаш подсъдим Фигурант.Времето изтича, а с него и свободата, която ще му липсва.
238
2
 
20
 
! Отговори
Жалко преди 3 години
Нещата вървят на зле. Радев създава хаос и това не е добре за нас българите. Добре е за външните сили които от векове искат да ни разпарчосат. Не се иска много акъл за да се види.
237
2
 
20
 
! Отговори
Предател преди 3 години
Подготвена ли е изборната фалшификация? Има всички условия това да се случи и това което се случва го предполага. Защо се прави тази чистка ако някой не знае, че след тези два месеца няма да е на власт. Обезглавява се силовите структури, за да няма съпротива. След кадровата чистка ще следва икономическата, заграбването на финансовия държавен ресурс, анулиране на договори. Щом Доган е решил, значи ще се случи! България е под турския ятаган на Доган. Къде са българските патриоти? Радев ни предаде!
236
2
 
20
 
! Отговори
Превратаджия преди 3 години
Сега не гласуваш, но на следващите избори ще гласувам срещу Радев и неговите хора. Слави спечели с гласове, които Гергов купуваше преди за БСП, а след скарването с Нинова ги купи за ИТН. Затова ИТН се изненадаха и не посмяха да направят правителство. Гергов беше на една маса с Радев на сватбата на сина на Йотова и нещата са ясни. Гергов купи Радев и Слави. Олигархията стои зад Радев и той прави ПРЕВРАТ. Те се страхуват от Гешев, заради кражбите и злоупотребите, Русия е с тях
235
0
 
9
 
! Отговори
Вярвате ли на преди 3 години
Илчовски?
234
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев дава ли си сметка какво прави! Не мога да повярвам, че български офицер може да стигне такова дъно! Докато той ни балалайка, Доган демонтира държавността. Той и неговия обръч така са се развихри ли, че ви е бедна фантазията. В момента раздава порциите и се готви чудовищен грабеж, а Радев е само параван, че уж битката е политическа. Доган руши държавата, а ние сме жертвените агнета. Слави е видял този черен сценарий и се уплаши. На Радев какво ще му дадат, пари или мандат? Вероятно второто.
233
0
 
18
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Есента ще има рокада и на резиденстския пост. И без друго 5 г. нищо не направи за България
232
1
 
20
 
! Отговори
Коч преди 3 години
Резидента алчен за власт както винаги.
231
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не се пише тук - доколкото прочетох вьв факти прокуратурата е започнала проверка - срещу борисов за корупция и пране на пари , кога ще се изнесьт резултати
230
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато червени интелигентни мутри като Рашков се връщат като министри,е хубаво нашите емигранти и наивна младеж да видят скапания плод от уличната лумпениада докъде доведе България. Поне едно концертче от Царя на чалгата да бяха получили, а то - стари шлагери на БСП. Ама.. Пей сърце и питат ли ме де'й зората? И шат патката главата!!!
229
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зор да ни вкара в някаква гражданска война тихо и спокойно но не Радев не му е изнася трябва скандал и скара хората ОБЕДИНИТЕЛ!!!!
228
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да питам сега Силвия Великова от БНР смята ли, че демокрацията и свободата на словото са заплашени или всичко е наред?
227
1
 
21
 
! Отговори
Баба Яга преди 3 години
Ей, резидент, признай, че Божков ти нареди кабинета.