Радев: Рокадите са логични, нулева толерантност към корупцията

Важен е сигналът, който се подава, заяви президентът
19 май 2021 18:00, Петя Славова
459
Радев: Рокадите са логични, нулева толерантност към корупцията
Снимка: БГНЕС

След като служебното правителство пое управлението, се появиха много размествания на ключови позиции.

"Когато назначавах служебното правителство, аз дадох ясно своите указания - честност, прозрачност, но и нулева толерантност не към мен, а към България, корупцията, престъпността и купения вот. Затова рокадите са логични действия.  Така коментира рокадите президентът Румен Радев.

Още по темата

По думите му, 2 месеца са твърде малък период за всяко правителство, но е важно да се застане на принципна позиция. "Укрепване на държавността - от това имаме нужда в момента", категоричен бе държавният глава.

"След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят", коментира Радев по повод на днешната смяна на местата на областните управители. Мотивите - подготовката на честни и прозрачни избори на 11 юли.

"По закон трябва да се предоставят еднакви по обем и съдържание информации и към председателя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това изискване на закона в много от случаите не е изпълнено. И това лесно може да се докаже. Очевидно примерът на бившия министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твръде заразен и за неговите подчинени. Очевидно това няма как да стане без неговата благословия", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
10
 
2
 
! Отговори
комунист преди 2 години
до 309Виж сега болшинството от народа ни така или иначе гледа границите " през крив макарон", на запад пътуват главно спекуланти или новомилионери, както и доста роми, колите ни не бяха таралясници а съветски автомобили закупени нови от Мототехника, а мобилни телефони тогава е нямало и в САЩ! Аз говоря за друго- капитализма унищожи една просперираща и добре уредена държава- с безплатно здравеопазване за всеки, с безплатно образование за всеки гражданин, имаше жителство, имаше ред!
265
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до комунист - ти може и да го искаш но си само ти. Милионите не искат мизерията на соца нито пък аз. Това беше рая за партийните тарикати и ад за всички хора с нормални възможности и желание за работа. Ясно е от кои си бил ти...
264
0
 
7
 
! Отговори
Хихи преди 2 години
И затова от утре на Свиленградската митница връщат най-корумпирания начаник за всички времена! Евала, РадеФ, аферим!!!
263
0
 
7
 
! Отговори
до 308 преди 2 години
Мутрите и групировките се създадоха след преврата през 1989г. Те вашите комунисти го направиха преврата. Не сме го правили ние. Ние бяхме само камуфлаж.Подмамиха ни на протести- уж, че ще ни подобрят живота.Ние искахме само свобода.Те бяха организирали всичко.Години преди преврата бяха уговорили с чуждите служби.След това първата им работа беше да пуснат групировките ВИС,СИК и Мултигруп.Скриха се зад тях.Дори агент Майстора-Александър Маринов беше бащицата им (сега е съветник на Радев). Ясно е.
262
0
 
7
 
! Отговори
до комунист преди 2 години
Ама като се върне онзи живот ще гледаш границите през крив макарон, а колата ще ти е таралясник, който ще си чакал с бонове цели 15 год. Телефона няма да ти е в джоба, а и за него ще чакаш 25 год.Щото телефони нямаше.Имаха само хора по списък и някои не доживяха да видят телефон.Или може би вашите са били партийци и си има от всичко по много? Който не беше член на партията майка БКП сегашно БСП не можеше и да учи където поиска.На поповете децата не учеха в университет.Попа беше враг на народа.
261
8
 
0
 
! Отговори
комунист преди 2 години
Всички роптаете срещу спекуланти и мошеници като Божков, Прокопиев, Пеевски и т.н ами хайде кажете в НРБ кога е имало такова чудо, обирджийство, разграбване и разруха? Кога? Всичкото това зло дойде след 89 г, след преврата срещу другаря Живков не е ли истина това?
260
8
 
2
 
! Отговори
комунист преди 2 години
Да аз и още милиони сме народа и искаме нашия начин на живот до 89 г! И да ти кажа не съм никакъв русофил или руски " шпионин", до 89 г нямаше и толкоз руснаци у нас, а на морето летувахме само Българи- над 90% че и повече, хладилниците бяха пълни с истинска храна, а 80 те години аз бях ученик и от училище ни водеха на легери и екскурзии БЕЗ ПАРИ ( на държавна сметка!) из цяла България! Да живота тогава беше хубав!
259
0
 
7
 
! Отговори
Никола преди 2 години
Комунист - това звучи грозно!
258
0
 
8
 
! Отговори
до 300 преди 2 години
Добре. Нека се направи ревизия от 1989г. Нека се провери кой приватизира България! Кой създаде хиперифлацията и гладната Виденова зима. Нека се види кой изкупи за по 1 лев работещи предпредпиятия и ги фалира, за да прикрие кражбите. Нека се види кой създаде кредитните милионери-те са живи хората. Взеха куфарите с пари и никога не върнаха кредитите. Когато Луканов каза, че главата му е компютър и помни на кого е дал парите-те го ликвидираха пред дома му. Защо се прекрати разследването? Мм ?
257
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат ННавсякъде.
256
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До комунистТи ли си народът?
255
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спасението е в протестите, хора. Не се предавайте, а бъдете активни!
254
12
 
0
 
! Отговори
комунист преди 2 години
Служебно или не няма никакво значение, народа иска промяна и ще я получи, за да съберем парчетата на които сега е България е нужно силно управление, социалистическо управление! Няма по- добър стопанин от народа да го знаете, земеделието беше цветущо в ТКЗС, предприятията- държавни, народа почиваше всяка година на морето за много малко пари и то активна почивка- зиме на балносанаториум, лятос на морето! А сега какво- кожодери капиталисти на всеки ъгъл и спекуланти в земеделието
253
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнение на калинките и пълна ревизия на периода на герберските управления - 12 години!
252
2
 
11
 
! Отговори
до 296 преди 2 години
Дори и да са продменили хора-те дойдоха на власт с избори. Тези сега -където ги изкараха от нафталина за 2 месеца нямат правомощия да обърнат държавата с хастара само и само да проправят пътя на Радев за 2-ри мандат. Сега не са дошли на власт. ТОВА СЛУЖЕБНО СЛУЖИ НА НЯКОЙ. НЕ НА НАРОДА. В САМАТА ДУМА СЛУЖЕБНО СЕ ВИЖДА-ТЕ СА НА СЛУЖБА НА ПРЕЗИДЕНТА. Още Черепа го каза в разговорите с Огнян Стефанов: "Кво ще ни навреди Гешев като го направим Фигурант като Радев?"Черепа искаше служебно прав.ИМА ГО.
251
1
 
7
 
! Отговори
бъди негативен преди 2 години
Защити семейството си. Обърни парите в долари и търси работа навън.Не ставай жертва на комунистите. България има нужда от теб!
250
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ще си подменят ли тролармията? Щото както видяхте нищо не свършиха.Българското Срутище Позитано 20 се продъни и язък за барута.Партията на Радев Има Такъв Клизеm дръпна бесепариmе и наля вот от ДПС 100 000 гласа заради болиране на изборния закон да пуснат безброй секции в чужбина.Няма нормална държава където да се гласува извън самата държава на избори.В Гърция не се гласува извън Гърция.Да не би да не са родината на демокрацията?Сменящитепомперси и агодоберачите и *** си продават за 50 евро
249
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Коко ГорилатаКогато герберите дойдоха на власт, разчистваха и уволняваха масово всички хора,дори доказали се професионалисти в своите области,за да сложат прости,но верни калинки,а ти сега ще ми говориш,че уволнявали зависими хора и хора-калинки?Нямате ли малко срама?
248
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 292 Е няма да е с 99,9%, но приблизително до " рейтинга" на Путин може да го докараме, все пак и 75- 80% са достатъчно категорична победа за Радев нали? И трябва да има " опозицийка" някаква, демокрация без " опозицийка" не може, те ви десния потомствен комунист Ицето Бойкикев в скоби Иванов
247
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е планирано повече от години. Всичко е по учебниците на КГБ. Психологически атакуват, след това физически. До тук бяха психологическите атаки. Сега сте свидетели само на началото на физическите. Така преди време изманипулираха нашето поколение. Бяхме студенти през 1989г. Употребиха ни. Обещаваха ни промяна-получихме подмяна.След това фалираха 17 банки за 3 мес.,приватизираха държавата, нарязоха на скрап раб.предприятия, направиха банковите пирамиди и мултиплицираха кредитни милионери.Лъжци.