Рокадите във властта - логични или неоснователни?

Коментар на PR експерта Нидал Алгафари и проф. Росен Стоянов
Обновена: 21 май 2021 09:53 | 21 май 2021 09:49, Анисия Иванова
38

Служебното правителство извърши серия от рокади по високите етажи на редица държавни институции. 24-ма областни управители също се разделиха с постовете си.

"Начинът, по който новите министри общуват, е странен. Как може да говорят за честни избори, когато вътрешен министър препоръчва на собствениците на медии да отстраняват водещи? Като видя, че се уволняват хора и на тяхно място се назначават без конкурс други... Дайте възможност и ние да участваме в това нещо", заяви PR експертът Нидал Алгафари в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Той даде пример с новия шеф на НАП. По думите му, в последните 5 години Румен Спецов не е бил в България. Нямам против, че има невероятно тяло, но в последните 5 години не е бил тук, не е навлизал в дебрите на НАП, изтъкна Алгафари.

"Поставиха ни много трудна задача с машинното гласуване, ще има много тежки изненади там. Ако това са хората, които влияят върху изборите, това означава, че отсега везните започват да отиват в друга посока. Да се махат политическите кабинети е абсолютно логично, но не може да махнеш набързо изключително важни хора като шефа на НАП, шефа на митниците, областните управители...", каза още PR експертът.

Преподавателят по политически комуникации проф. Росен Стоянов е на мнение, че сме свидетели на директна заявка, че има много тясна връзка между органите на силовите министерства и провеждането на изборите.

"Не би трябвало въобще да има процес на освобождаване и уволняване на точно тези ключови позиции. Това би трябвало да е администрация, която знае, че след завършване на цикъла сама трябва да подаде своята оставка и да понечи да си тръгне. Пък ако новите преценят, че някой има достатъчно качества - да го оставят на мястото му", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

"Само тук смятаме, че това е някаква чистка, метла... Съответно я боядисваме жълта, синя, зелена...", подчерта проф. Стоянов.

"Съгласен съм с Алгафари за тоталната неграмотност по отношение на съвременната публичност и нежелание да се комуникира модерно. Независимо, че са министрите на президента, те трябва да са в публичното пространство. Абсолютно неподготвени и без никакви екипи се явяват по медиите. И идват грешки и гафове", каза още той.

Нидал Алгафари попита дали партиите ще обявят откъде и как финансират предизборните си кампании.

"Всички партии твърдят, че се борят срещу купуването на гласове, но всички участват под една или друга форма в купуването", смята той.

"Една кампания за местни избори в голям град като София е около 1 млн. лв. Направете сметка колко ще струва национална кампания за парламентарни избори. Финансирането на партиите все още продължава да е основен проблем, за който си затваряме очите. Органите нямат никаква реакция във времето", коментира на свой ред проф. Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 2 години
-16,птицо опърпана лекокрила,отново се появяваш,без да си си пил хапчетата,с които лекуваш основните си сетива.За мен ти си оставаш зъл,неграмотен индивид,който има крещяща необходимост от сериозна лекарска намеса.
16
1
 
2
 
! Отговори
1245 преди 2 години
Като е тръгнало да се пише за калинки кога ще бъде съобщено за дъщерята и зетя на Мая МАНОЛОВА.Или те са недосегаеми.
15
3
 
8
 
! Отговори
11 преди 2 години
Кви рокади, кви пет лева? Това си е гнусна чистка! Това изобщо не е работа на това правителство. Като си спечелят изборите да правят квот искат, ама при положение, че никой не ги е избрал тез тюфлеци, закво уволняват ората? Тва си е престъпна дейност!
14
2
 
11
 
! Отговори
До коментиращите преди 2 години
Част от вас говорят за мафията през последните 12 г.!?Още през 1991 г. министър-председателят на РБ Филип Димитров заяви в свое обръщение пред НС, че в РБ се наблюдава създаване на мафия!Една от основните дейности на мафията е боклyка,а кой тук се занимава с тази дейност - олигарситена БСП и ДС!
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооо г-н Мангофари пак дава мнение ! - геп геп геп да си гепи во век и веков него ще го изпратим в арабостан -там откъдето е дошъл
12
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ами дойде времето на РР. Отдавна чака да командва. Като не може друго поне да прави рокади. Неадекватен и злобен.
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно прав сте! Всичките тези *** подмени са абсолютно неадекватни! Ако един експерт смени друг и говорим за непристрастен експер - разбирам - но да се направи подмяна с цел предизборна кампания от така наречено експертно правителство - нещата не се вързват! Освен това странното е точно с какви експерти е пълно това служебно правителство!
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сравнението със щатите, как СЛЕД избори сменят администрацията, минава метла и как това е логично и т.н.. Разликата е, че Бъглария е ПРЕД избори. Това е СЛУЖЕБНО правителство, неизбрано от никого, нелегитимно да прави политика, отговорно само да организира избори. Подобна "метла" е именно ЧИСТКА.
9
2
 
11
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До 4. Глу.пак, в последните 12 години ли ( а да ти напомня, че в тях имаше и една и половина на Бсп и ДПС) мафията завзе държавата или много преди това. Тъпчо, не се прави на улав да не знаеш, че точно БСП и ДС създадоха и мафията и мутрите още в началото на прехода. Колко пъти да го изясняваме това?
8
4
 
13
 
! Отговори
Смешко преди 2 години
БСП СА ОГЛАДНЕЛИ ТА СА ОСВИРИПЕЛИ !!!!!
7
4
 
12
 
! Отговори
4epa преди 2 години
БСП ЩЕ НАПРАВИ КОАЛИЦИЯ ДЯВОЛА - САМО И САМО ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТА !!!!!!!!!
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента има служебно правителство, което не е избрано от гражданите, т.е. не е упълномощено от тях да прави тези смени. По важно е не кого махаш, а кого слагаш. Айде разгледайте новите областни управители - смените са просто за да уредят на хранилка роднините от БСП и особено милиционерите сред тях - под мотото "осигуряване на честни избори" - нещо, на което НИКОЙ не вярва.
5
4
 
9
 
! Отговори
88 преди 2 години
Ало-о-о ! За какви рокади плямпате смотани - НОВА ЛЯВА КОАЛИЦИЯ ОБЯВИ НИНОВА - отново мрак и студ в сърцата ни и за бъдещето. А вие безсрамно си жгивеете ...
4
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато в родължение на 12 години мафията превзе цялата власт, трябва да се реже до кокал. Прави впечатление, че всички купени медии и *** на мафията се активизират с нарастваща сила. Кой ще надделее? Зависи от прозрението на гласоподавателите. Очевидно проблемът е в "прозрението". Много е вероятно този страх в немалко Българи от демонстрация на "прозрението си" да върне в играта мафията: ГЕРБ, ДПС, Патреоти, БСП и още някоя и друга неистово крещяща подводница.
3
12
 
10
 
! Отговори
RP експерт преди 2 години
Алгафари да си се занимава с PR и да не дава акъл как се управлява държава. Ако ще управляваме държава с PR, още сега да се самоубиваме ритуално. Аз смятам, че дори до момента са пракалено малко промените които прави правителството. Днес трябва да има вълна от смяна на калинки, иначе нищо не правим. Много меко пипат до момента. А оня другия *** чак сега съзрял, че от силовите структури зависели резултатите от изборит. Това се пее от години, той сега го разбрал, а седнал да ръси мозък по тв.
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продажни/купени интелектуалци
1
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията очевидно прави всичко възможно да си задържи позициите. Вкарва в употреба и така наречените "интелектуалци - продажници". Защо ли тези продажби интелектуалци не правят връзка между мафия и купени от мафията основни медии?