Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април
22 май 2021 11:30, Александър Попов
398
Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април, заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

Още по темата
"Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА "Технически операции", посочи Рашков.

"ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони", добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
14
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Мачкай Рашков ГЕРБерските слуги и Тиквата крадлива!!!
15
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ да се махат...............станаха много крадливи и нагли, ужасни гадини са!!!
14
9
 
19
 
! Отговори
Омерзен преди 2 години
Най късопаметната нация е българската! Рашков колко години използва службите в твой партиен интерес и слугинаж? Сега ти кацна бялата лястовица на рамото и хайде мъст , изчегъртване и замитане под килима !Унищожаване на факти и доказателства и изкривяване на истината ! Рашков след три месеца си СЛЕДСТВЕН за какво , много добре знаеш . Отиваш в затвора и те очаква пълно унищожение !!!
13
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала как ги редуват скандалите. Скандален запис на Бойко, скандал че Бойко подслушвал политици, дкандален запис на Бойко, скандал че Бойко подслушва политици. Май пионките и техните кукловоди не са от най умните. Не случайно СССР се срина и Русия е блато.
12
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е руските агенти да шпионстват на воля.Нали това е целта на Рашков, Радев и рубладжиите с този служебен кабинет.
11
8
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Милите невинни службици ! Все ги използуват и все невинни крехкавите. От умиление ми иде да се пльокна пред вратите им и да плача до несвяст толерирайки тяхната невинност. Но няма никакво значение,че именно лицата от тези служби са назначени от проклетата турско-руско-еврейска мафия, която щафетно ни тероризира от 30 години насам. Само Царя им се опъна и убиха синът му. Убиха и Андрей Баташов,понеже бе честен и верен на Царя. Убиваха и убиват цвета на българската нация. И ето,Царя арестант.
10
11
 
28
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
И какво излиза според Рашков,че Бойко Борисов сам си е поръчвал компроматите да го снимат него и разните му там шкафчета. Този чува ли се какви глупости дрънка..???Поредния кйорфишек за заблуда и манипулиране на балъците. Служебния кабинет да си гледа работата,а да не се занимава с разпространение на недоказани и измислени лъжи.
9
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми в интерес на истината нямаше снимка как Бойко спи до милиони. Едната снимка беше с чекмеджето, а другата снимка Бойко спи на различни чаршафи и шкафчето е празно. Ама Рашков май го тресе старческата деменция май.
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ще мислим на изборите, поне сега знаем коя в алтернативата на ГЕРБ.
7
12
 
19
 
! Отговори
БСП ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ преди 2 години
Защо излизат само записи на Бойко......другарю радев
6
7
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
И като са ги подслушвали какво толкоз са научили освен за далавери каквито правят и подслушвачите?Това ме е държава а някакво странно образувание в което мафията е яхнала раята от 1944 година досега!
5
11
 
20
 
! Отговори
БСП ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ преди 2 години
Айде Рашков, вади доказателствата....иначе се води клевета...
4
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия за 10 години пуснаха сигурно 10 записа на Бойко и сега излизат и казват Бойко ни подслушва. Това са руските пионки, изпилени мозъци.
3
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офффф аман от разни изперкали старчета, няма ли нормални млади хора в тая държава, от времето на Луканов само разни бабички и дядовци на ръководни длъжности , аман!!!
2
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе защо само записи на Бойко излизат постоянно?
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който първи хвърли камъка - той е виновния!