Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април
22 май 2021 11:30, Александър Попов
398
Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април, заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

Още по темата
"Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА "Технически операции", посочи Рашков.

"ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони", добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е използвани ,що са мълчали до сега
35
13
 
19
 
! Отговори
истина преди 3 години
Метежниците на Радев ще се скъсат да "разкриват" прегрешения на предишния кабинет и то правят разкрития за часове - за тези проверки би трябвало да отива повече време по принцип и да бъдат изнесени конкретни данни и факти, да бъдат представени документи. Там един казал, че се подслушва и веднага беше установено незнайно как. Смешници.
34
9
 
17
 
! Отговори
Лелеле преди 3 години
И кво стана сега, разбираме че Борисов е превърнал ДАНС и МВР в един голям ИПОН!
33
3
 
13
 
! Отговори
???? преди 3 години
Със западните шпиони какво правим, селяни прости??Или само руските шпиони ще ловим???
32
9
 
6
 
! Отговори
ДС преди 3 години
На внимание на ГРОБарите:Др. ГРОБАРИ-ДС проекта "Борисов" ПРИКЛЮЧИ.Да-той беше много успешен, дори надхвърли очакванията ни. Но поради изхабяване и износване на основния Кон-проектът се ЗАКРИВА. ТУК Манджа повече няма да има. Калинките, мисирките и Толупите да се насочат към нови ловни полета...Дерзайте другари, благодарим Ви за службата!
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо,, хора,, продължавате с амбициите да злепоставяте в даден момент днешните органи за сигурност.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Апа сега няма ич никакви действия за политически цели! НАЛЕ?Тоя Изборен кодекс от чий зор го гласуваха? За да обслужи партии, които Президента е нарочил да са на предни места.Всичките тия смени на министри и зам.министри /на мястото на един зам министър слагат двама или трима/пак каво са?. Сега ни налази червено-кафявата комунистическа чума и ще се чудим какво да правим. Ще търсим клозета, в който ходят гладните.
29
3
 
8
 
! Отговори
Активист преди 3 години
Аз се чудя защо служители на ДАТО ми скачаха на бой за да си мълча за Гошев и ген. майор Василев, а те тероризирали и политици не само активисти!Чак се опитаха да ме убият!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закриване на ДАНС и УБО-нямаме нужда от комуноструктури. Разпускане на целия състав на МВР-и от 60 000/а може би повече/ НОВИ НАЗНАЧЕНИЯ в състав 30 000 .Всичкото б-оклук-на сметището. Инече пак ще се мултиплицира същата ситуация. Но бъдете уверени-НИЩО ОТ ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ...
27
11
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Добре бе, снимки на евро и злато, подслушвания, крадене....! Покажете ми една снимка на Борисов как харчи откраднатите от него милиарди !!! Хайде, покажете ! Всички виждаме как харчат милионерите в България - яхти, самолети, коли, купони, почивки на екзотични острови, имоти за милиони в САЩ , Франция, Малдивите, Аруба..... !!!! Никъде в тази лавина от богаташки изцепки не можеш да видиш Борисов !!!!!! Ама крадеца винаги крещи "Дръжте крадеца!"
26
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този болшевик ще ви направи всички, като трите мамунки - ни чули, ни видяли, ни казали нещо.
25
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крайно време е Каскета да арестува този белокос старец изпълняващ поръчки от Москва.
24
14
 
12
 
! Отговори
Чаушеску преди 3 години
Борисов и Гешев чрез Службите са нарушили Нюрнбергския Кодекс това означава съд от военен трибунал!
23
11
 
13
 
! Отговори
Един там преди 3 години
Герберските *** са настървени и нахъсани като за последно. Нямам търпение да изчезнете един ден и да не пишете глупости за жълти стотинки. Намерете си нещо друго да работите! Герберски ***...
22
13
 
13
 
! Отговори
На 11 юли преди 3 години
ще се гласува за ГЕРБНяма алтернатива.Реваншисти и СССРковци не ни трябват!
21
8
 
14
 
! Отговори
протестъри преди 3 години
да благодарим на славчо чалгата за доброто ново служебно правителство. управляват ни политици, които народа не е избрал и не носят никаква отговорност, освен тази да върнат свободата на подгонените от герб честни олигарси в бг. старите топ ченгета от бсп, в услуга на мафията.
20
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А да, не само на Бойко, и на Радеф излезе запис как иска да покрие любовницата си.
19
4
 
8
 
! Отговори
Това не го разбирам преди 3 години
Добре де може ли да дават безконтролно СРС апаратура на авери на Борисов за да се гаврят с неудобни на режима!?
18
13
 
9
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Явно ГЕРБ са свършили парите,защото форума се поизчисти от платените ГЕРБерски безделници! Хихихихихихииии...
17
6
 
2
 
! Отговори
Що е СРС преди 3 години
Някой чувал ли е за НЕВРОНЕН ТЕРОРИЗЪМ не ако питайте шефовете на ДАНС и МВР-ДАТО!Колко народ унищожиха, повечето уж самоубийства!