ГЕРБ: От 20 години живеем в "Гномгейт", някой звънял ли е в Дубай, Белград?

От партията искат истината за подслушванията
Обновена: 22 май 2021 11:31 | 22 май 2021 10:47, Александър Попов
298
ГЕРБ: От 20 години живеем в "Гномгейт", някой звънял ли е в Дубай, Белград?
Снимка: БГНЕС

Службите са атакувани от президента Румен Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, защото разкриха руската шпионска мрежа. Темата за подслушването е част от започналата предизборна кампания и опит за тяхното овладяване. ГЕРБ настояват за разсекретяване на всички данни за подслушвания на политика, ако наистина има такива. Това заявиха на брифинг в централата на ГЕРБ Даниел Митов и Тома Биков, предаде репортер на БГНЕС.

„Румен Радев и Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разкриха руската шпионска мрежа. Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране“, каза заместник-председателят на партията Даниел Митов на брифинг на ГЕРБ.

Още по темата

Той припомни, че наскоро службите ни за сигурност са били изслушани в НАТО във връзка с разкритата руска шпионска мрежа, за която са получили висока оценка от нашите евроатлантически партньори.

"След нощното интервю на служебния премиер разбрахме, че той бил научил от медиите, че били подслушвани политици. Той е министър-председател и е в състояние да научи какво е истината. Ние също искаме да знаем каква е истината. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго. Ако е нарушен законът, тези които са го нарушили, трябва да понесат отговорност. Наскоро на службите им бе дадена най-висока оценка заради шпинския скандал с Русия. Очевидно президентът Радев и вътрешният министър Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разбиха руската шпионска мрежа. Нашата оценка е, че атаките срещу службите са именно заради това", каза още той.

"За нас е важно да стане ясна истината. Има закон и за да бъде подслушван някой, трябва да има разрешение от съда. Ако няма, значи е незаконно. Това трябва да стане ясно и ако има виновни, да си понесат отговорността", допълни Митов.

Според него служебният кабинет се е превърнал в предизборен щаб на Радев. Той уточни, че е нормално да се сменят областни управители предизборно, но не и шефът на митниците, на ДНСК и други структури.

От партията призоваха всичко да бъде разсекретено и да стане ясна истината за подслушванията.

"Хвърлят някаква лъжа, която повтарят многократно и убеждават хората, че има нещо нередно. Искаме да излезе истината наяве. Но да не стане така, че преди това ще отидем на избори и после ще излезе, че няма нищо, както е ставало", обяви още Митов.

Тома Биков пък определи случващото се като активно мероприятие на двама милиционери.

"Преди всички избори Атанасов излиза и казва, че някой бил подслушван, а след като минат, всичко се забравя и нищо не се доказва. Убеден съм, че ще стане така. До тук чуваме само твърдения на двама милиционери от 97-а година. Има две цели - да изкара от батака Бойко Рашков, а втората - да дискредитират службите", каза Биков.

Той разкри още, че Бойко Рашков дори няма достъп до класифицирана информация, въпреки, че е вътрешен министър, което било тревожно. Стефан Янев обаче имал информация и затова било учудващо, че не разкрива истината, а говори с източник "една жена ми каза на пазара".

"Задавам въпроси - някой звънял ли е в Дубай, в Белград? Така ли е попаднал в СРС? От 20 години живеем в "Гномгейт", още от 2005 г. Оказа се и за Констинброд, че няма нищо вярно. Като минете през всички скандали, ще видите, че не са довели до нищо. В момента на власт са те и имат достъп до цялата информация. Защо не разкрият истината? Как Атанасов се обажда на единия ден, на другия ден Рашков не е сигурен, но вечерта казва, че били подслушвани, а после се отказва, че било от МВР, а било в ДАНС. Кое е истина от всичко?", попита Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Бойко ,на всяко появяване на тези двамата ГЕРБ губи хиляди гласове
197
5
 
9
 
! Отговори
Важно преди 2 години
До Анонимен 227Ще ви се, ама няма да ви се получи! Герб не само няма да си отиде, а тъкмо обратното. В Герб се прави нещо много важно. Въпреки епичните напъни на фуражко да омаскари лидера, тази партия е и остава единственото дясно пространство у нас. Затова към нея се насочват повечето истински демократи успяли да оцелеят при Костовата чистка. В Герб се вливат млади, образовани и неопетнени политици, които заедно със здравата партийна структура и кадри са единствената алтернатива за България!
196
4
 
8
 
! Отговори
Селски преди 2 години
А бе льольо, какво ти разбира тиквето от ерудиция и дипломация? Ти наясно ли си, че този едрия беше външен министър на България от реформаторския блок, че този човек е знакова представител на демократичните сили, този човек владее няколко езика. Да си чувал, че всичко това се постига с ум, талант и много труд? Докога шопско-граовската ви култура ще замърсява обществените форуми и атмосфера. Научете се да зачитате интелектуалния елит, а не фатмашко-фуражковщината? Седи си на село и рупай царевица
195
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля , че - герб приключи своята политическа деиност
194
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Румен Радев и Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разкриха руската шпионска мрежа" - казаха Митов и Биков.Съгласен съм. Логично е. Това е последната значима акция на тези служби. Явно е, че са разгневили някой. Този някой е този, който най-много скача в момента.
193
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сълзите на Хунту Радев лекуват от рак скоро много скоро
192
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков ми харесва как се пеняви след изборите бих го взел при мен за - портиер , ако търси работа
191
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб ги натакова с -200 а след изборите с -350
190
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гн премиера ги такова сьс -200
189
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спящ министър с кюлчета злато, 500? банкноти, проста кърджалийска пааткка, с двеста ги таковахме, само изброявам някои от последните подвизи на шайката! Защо досега не са проверени фактите и обнародвани както предлагат от ГЕРП - какво направиха досега? Лесно е да се хвърля кал, ама и сам се цапаш тогава! Да мълчат и да се махат без изчегъртване, доброволно, ако не тогава с бой!
188
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подслушването е алиби за политиците да не говорят глупости всеки трябва да бъде подслушван както когато дава изявление по медиите и го записват Тези хард дискове с какво ще ги пълнят ако не със записи
187
27
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавата хунта е в потрес.Всеки ден излизат нови данни за безкрупулното им и крадливо управление.Сега питат дали някой е звънял в Дубай и Белград,а когато фалираха и окрадоха КТБ заедно с Шиши им беше добре.Когато Божков им пращаше милионите за джоб пара,пак им беше добре.А когато му писна да дава,го подгониха.Сега е техен ред и мястото им е в затвора.
186
6
 
14
 
! Отговори
омазаха се преди 2 години
Сега ще гледаме сеир по време на машинното гласуване. ГЕРБ се усетиха . . .
185
10
 
23
 
! Отговори
трагедия преди 2 години
Така се получава когато няма координация. Министъра се взе на сериозно и забрави че генерала го е назначил. Сега вади компромати без да се е консултирал и не се знае кой ще изгърми. Радев проклина Слави че е слабохарактерен му довлече нови избори.Черепа недоволства в Дубай че ще плаща втори път. Абе, Пернишка трагедия.
184
6
 
22
 
! Отговори
Гномът се разпърдя преди 2 години
ВРашко..плитко плитко сте скалъпили предизборно ченгеджийски мероприятие...Дрънкате отвсякъде..Та сам директорът ( дето ужким си го ...преназначил!?!?) отрича да имало било ..таквоз подслушваните...Дрънкаш Рашка дрънкаш...но на кухо..кухая лейка...ченгеларио АДИО ..След 2 месеца събира багажчето...идва ново РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО !!А гномът Атанасов пърди ли пърди..Но едно дупе вземе ли да пърди...рано или късно се ..насира:))
183
11
 
21
 
! Отговори
няма мърдане преди 2 години
Радев ще облече раирания костюм и ще рапортува на бай Ставри в централния.
182
7
 
13
 
! Отговори
2 преди 2 години
До 1Мутра, ама българска, а не мутра КГБ-истка като Рашков, Гнома и радев
181
28
 
14
 
! Отговори
Един преди 2 години
ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Ако не гласувате за тях им затваряте кранчето за пълнене на офшорните сметки.
180
6
 
15
 
! Отговори
Тихия преди 2 години
Когато си куха кратуна, но продажна и се чудиш как да избършеш на новия си господар долната част на гърба! Вече и децата знаят, че не сте нищо повече от ОПГ, заедно с вашите европейски и евроатлантически партньори! Алчни, долни и корумпирани службогонци!
179
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев много го заболя за разбитата шпионска мрежа. Така и не се разбра как папки с национални тайни бяха открити в сейфа на Узунов. Как са стигнали до него?