Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април
22 май 2021 11:30, Александър Попов
398
Бойко Рашков: Спецслужбите са използвани за политически цели
Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април, заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

Още по темата
"Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА "Технически операции", посочи Рашков.

"ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони", добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
268 Няма пета колона на Брюксел, България е членка на ЕС, от 2007 и на НАТО, от 2004. Европейските страни, както и САЩ, са наши съюзници. Русия е заплаха за България, за свободния свят. За съжаление, все още има пета колона на Русия у нас. Това са кръгът около Радев, руската БСП/ДС и патерици.След калинките обаче идват майските търтеи, а те крадат с милиарди, както мутрите Божков,Василев...
235
3
 
15
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, че спецслужбите са в услуга на държавата и ще се използват за всичко, което е добро за сигурността и спокойствието в нея! БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
234
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
260 Българите пак ще изберат ГЕРБ, дори и Борисов да не е премиер. Кой би избрал национални предатели, руските слуги и "натовци", но само на думи?
233
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отказаха му достъп и има защо
232
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
260 Скандалът е измислен от хората на превратаджиите и руски слуги, фуражките в президентството, и в това правителство, на Радев. Има обаче друг, още по-голям скандал и той е, че националните предатели, които изнесоха квалифицирана информация за Русия, срещу което има доказателства, и лобираха за руските интереси, като Янев, овладяват службите, за да прикрият престъпленията си, и да продължат, да обслужват Кремъл, в ущърб на България и ЕС.
231
0
 
4
 
! Отговори
Рашко стана преди 2 години
Супер стар! За другите вече не се говори.
230
6
 
12
 
! Отговори
СЪРП.. ЧУК.. ЧЕРЕП.. преди 2 години
ДА ЖИВЕЕ НАШИЯТ ГУРУ.!! ......... ДА ЖИВЕЕ НАШИЯТ ФИГУРАНТ.....!!....................................... ЗА ЕДНА ПО-БОЛШЕВИШКА БЪЛГАРИЯ.........!!
229
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
na 260.bborisov ne e bezsmarten, nito vechen kato livanova. ;-) dori i borisov da izchezne, ti si ostavash pak s prazen cherep. ;)
228
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
toz b. rashkov i toi lapa potentni tabletki troina doza kato r. radev.
227
25
 
17
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
След този скандал Боко ще види власта само през крив макарон , или по телевизора в софийскив затвор
226
17
 
17
 
! Отговори
Бай Ставри Страстния преди 2 години
Малката булка от Банкя е все по-близо до мойте ласки
225
14
 
8
 
! Отговори
СССР-ШЕРЕПАБОЖКОВ. преди 2 години
ВРЪЩАМ СЕ ОТ ДУБАЙ НА 12.ЮЛИ..........СЪБИРАЙТЕ ПАРИ ЗА НОВИТЕ ТАЛОНЧЕТАТА НА НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ 7777.............. ДА НЕ СЕ РАЗПРАВЯМЕ С ДОБРО.............................ИМАМ ДА ИЗБИВАМ КОЛОСАЛНИ ЗАГУБИ...... ДОТОГАВА СЕ ПОДЧИНЯВАЙТЕ НА РУМЕН!!
224
18
 
23
 
! Отговори
123 преди 2 години
До 204Всички нормални хора ли според вас са платени ***? Разберете, че всички нормални хора знаят какво се случва при управление на тези които сега се опитват по заобиколен начин да ни натрапят. Следва национолна кататастрофа, глад и мизерия. Изпълзяха всякакви компрометирани личности които си мислят че хората са забравили какво представляват. Рашков и Атанасов са в пъти по зле от тези по времето на ГЕРБ.
223
9
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
"Шефовете на служби са атакувани, защото разкриха руската шпионска мрежа. Това не може да им прости Румен Радев, това не може да им прости Бойко Рашков." - заяви заместник-председателя на ГЕРБ - Даниел Митов.Кратко и ясно...
222
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добрютру то да не е от днес
221
1
 
17
 
! Отговори
Как и да ги въртят преди 2 години
Баце си беше най- хубав.
220
0
 
6
 
! Отговори
Рашко Светецов преди 2 години
Е маке с шопска глава.
219
4
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
И друго е интересно, защо Смрадев е назначил за вътрешен министър Тарашков, след като няма достъп до секретна информация, явно е зависим от Черепа. Медиите да питат Тарашков за това, само че като гледам какви са ***, страх ги е, значи знаят че зад Смрадев и Тарашков стоят опасни хора
218
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересното е че двамата шефове *** ДАНС разузнаването са отказали на Рашков достъп до класифицирана информация с мотива, че на него му е забранен такъв додтъп.Обикновено достъп не се дава на чужди агенти или хора с доказана съпричастност към действия срещу държавата.
217
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък съм за Борисов.