Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката

Възобновяване на отношенията с Русия приоритет на коалицията
23 май 2021 15:56, Елка Василева
439
Бившият премиер Жан Виденов се завръща в политиката
Кадър: БНТ

Бившият министър-председател в периода 1995-97 г. Жан Виденов ще участва в изборите в рамките на коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република".

Коалицията се сформира по инициатива на движението “Лява алтернатива за България” на Иван Атанасов и според организаторите ѝ е съставена от леви и патриотични партии, съобщи БНТ.

Четири партии влизат в коалицията: „Социалистическа партия Български път“ с председател проф.  Ангел Димов;  „Българска прогресивна линия“ с председател Красимир Янков; „Възраждане на отечеството“ с председател Николай Малинов; „Партия на българските комунисти“ с лидер Иван Пенчев.

Председател на коалицията е Иван Атанасов, а организационен секретар е Жан Виденов. Атанасов каза, че Жан Виденов е "архитектът на коалицията" и той ги е убедил, че трябва да са с русофилите.

Приоритетите на коалицията са да бъдат представители на левите избиратели в парламента, да се борят за справедливостта и нормализиране на обществено-икономическия живот.

Възобновяване на отношенията с Русия ще е сред водещите цели в политиката на новата лява коалиция "Ляв съюз за чиста и свята република", обяви председателят  ѝ Иван Атанасов при представянето на коалицията днес.

"Левицата е разгромена и не е представена в последното Народно събрание. Имаме шанс да разбием олигархията, която тормози България 30 г. Смятаме, че има заплаха за България, нейния остатъчен суверенитет. Нашата коалиция е съзнателно конструирана. Тя е патриотична и обединява комунисти, социалисти. Тя е приятелски анонс, че искаме да поддържаме приятелски отношения с Русия", каза още Атанасов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
5
 
7
 
! Отговори
Виденов глад преди 2 години
До Виденов ви обещаваТова ни очаква от него и от неговата партия! Не му вярвайте! Не му гласувайте!
275
5
 
3
 
! Отговори
старите моцуни преди 2 години
Не ни трябват! Току-що сме върнали турското като по-добро!
274
5
 
9
 
! Отговори
фалитът преди 2 години
До 3 $ пенсия- дело на Жан Виденов! Да ни води към нов фалит!
273
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До САМО ПИТАМЕ:Старостта не предпозва от глупостта! БКП да си го държат за тях! Простаци!
272
0
 
3
 
! Отговори
от простак нагоре... преди 2 години
До Ха, ха,ха,хааааааааакой го познава за жив???
271
2
 
4
 
! Отговори
горчиви спомени! преди 2 години
До историята се повтаряКомунизма се завръща от заточение заедно с Жан Виденов....
270
3
 
5
 
! Отговори
и нещо повече! преди 2 години
До студент от соца.И душата ни взимаха с преобладаващи идеологически дисциплини да учим...
269
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно е а не като при - борисов само тои милионерИ ас мечтая за тази новина
268
1
 
2
 
! Отговори
студент от соца. преди 2 години
До До Анонимен 278Не гладувахме за да съществуваме, но не и да живеем истински при дефицити!Даваха а колко ти взимаха с ангария, трудов семестър, 3 години разпределение...
267
3
 
5
 
! Отговори
Червен каскет преди 2 години
Откога мечтая за тази новина!Сега всички пак ще станем милионери!
266
1
 
8
 
! Отговори
ХМ! преди 2 години
СЛУШАХ ГО МАЛКО ОТ ЛЮБОПИТСТВО НЕ ИЗДЪРЖАХ И ПРЕВКЛЮЧИХ НА ДРУГА ТВ - СЪЖАЛЯВАМ НО ТОЙ ВЕЧЕ НЕ СТАВА ИМАХ ЧУВСТВОТО ЧЕ СЕ СНЕМА В ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА
265
5
 
5
 
! Отговори
Ганди преди 2 години
Тоя Радев наводни Б-я с милиционери , комунисти и бивши *** като Жан Виденов, а сега е на път и да си прибере поддръжниците като Черепа ,братя Галеви , Цецко КТБ то и другите мошенници.честито Българи
264
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя от много години прави салами и кюфтаци в Бони оборот
263
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 297 . Соца моца приключи , след 1989 на власт дойдоха най - долната част от БКП , те извършиха най - големите престъпления срещу БГ , включително и Костовистите. Попиляха две поколения българи. Ти ако искаш си живей в соца , но реалността сега е друга. И за 30 г преход управлението на Борисов беше най - доброто. Сега БСП е пак в офанзива а техния икономически корифей е Гечев, ми да вземат да направят коалиция и с ДБ( Костов ) и всичко ще стане прекрасно, само че повечето помним , помним.
262
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 1997 г БСП трябваше просто да се саморазпадне, и първи арестувани трябваше да са Гечев и Виденов.
261
6
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 278 преди 2 години
Аз пък бях студент по времето на соца и не съм гладувал, живеехме си весело. Съседката леля Пенка остана вдовица с три малки деца, като пораснаха ги приеха студенти - най-големия син в МЕИ - Варна, средния в МЕИ - София, а най-малкия в Хранителновкусовия - Пловдив. Държавата им даваше стипендия и общежитие. Взеха си дипломите, поеха си пътя в живота. Така, че не се сърди на марксистите, а на седесарите, които разрушиха и доброто, направено по времето на соца.
260
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вицепремиерът и икономически министър Гечев в правителство на БСП начело с Жан Виденов, е един от главните виновници за пагубния за България преход и за икономическата разруха на държавата.Чрез провеждане във вреда на народа и в полза на партийната върхушка масова приватизация и мълчаливото допускане на фалитите на българските банки, той провокира обезценяването на българския лев и докара жестока инфлация, причинила огромни страдания на народа.
259
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сумата на раздадените лоши кредити, които държавните банки знаеха, че никога няма да си приберат, в края на 1995 година достигнаха до огромната сума от 342,7 милиарда лева. Отпускането на кредити продължи и през 1996 г., а скоро след това частните банки започнаха да фалират една след друга. Така бяха ограбени не само парите на държавата и на държавните предприятия, депозирани уж в сигурните държавни банки, но и скромните спестявания на хилядите българи, които напразно чакаха пред банките.
258
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премиерът Виденов и икономическият министър Гечев са едни от главните виновници и за ограбването на българските банки, защото допуснаха БНБ да бъде ръководена от агенти на ДС. Но какво се учудваме, когато самият премиер Виденов и вицепремиерът Гечев също са били също агенти на ДС. Разкритията на комисия по досиетата говори за тяхната агентурна съпричастност.Първите години на прехода е времето, през което управителите на БНБ Драгневски и особено Тодор Вълчев дългогодишни агенти на ДС са издали повечето лицензи на частните банки и са разрешили те да бъдат щедро финансирани от държавните банк
257
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 10 ноември 1989 година, най-черни и трагични се оказват първите 7 години от прехода. Правителството на БСП с премиер Жан Виденов и вицепремиер и икономически министър Румен Гечев, с активното участие на висши кадри от ДС, направиха българският преход да се *** в алчно разграбване на държавните активи от червената номенклатура, върхушката на ДС и силови структури много от които прераснаха в мафиотски.