Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.

Той определи случващото се в страната като преврат
27 май 2021 13:35, Нели Христова
628
Бойко Борисов: Виждаме еднолична власт като от 1944 г.
Снимка: БГНЕС

Това служебно правителство е предизборен щаб на Радев. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежи от партията, която се излъчваше на живо в профила му във Фейсбук.

Според него сега сме свидетели на еднолична власт като 1944 г. Бойко Борисов разкритикува служебния вътрешен министър, че е наричал хора престъпници.

"Как дава присъди, без да са ги осъдили, че са престъпници? Нали това ни обвиняваха? Страха хората ще го усетят много скоро. Ние оставихме пълна хазна. Тук искам да извадите и да ги носите изказванията на кандидат-президента Радев, че ГЕРБ са оставили хазната празна. Само след два-три дни изказването е на финансовия министър на неговия предизборен щаб, защото това служебно правителство е предизбонен щаб на Радев, казва, че не е необходимо да се тегли заем, защото има пари. Кой от двамата лъже? Има ли пари или няма? Както виждам продължиха всички наши политики - и 50-те лв. за пенсионерите, съответно мерките. Всичко, което сме направили, го продължиха. Сменят тези, за да предизвикат страх и сътресение в администрацията", каза още Бойко Борисов.

Той определи случващото се в страната като преврат.

"Този преврат, който направиха в момента, бях сигурен, че ще се развият така нещата, както се развиват днес. Поуките, които си извадихме от този период, грешките, които направихме, това надменно отношение към проблемите, които сме имали на много места, ни е най-отрезвителният период. Най-ценният период. Това ми показа колко коварни, безпардонни могат да бъдат", каза още бившият премиер.

По думите на Борисов, през следващата седмица областните дирекции на МВР ще получат задачи от политическите им опоненти и "смея да обещая, че ще имат проблем". Според него това не се прави в демокрацията.

Лидерът на ГЕРБ коментира и скандала с подслушванията.

"Щом знаят бройката, да излязат и да кажат, че не могат да съобщят, но потвърждават, че има такива записи - нерегламентирани или каквито и да са, за да се разграничаваме и ние, ако има такова нещо. Вече става една седмица, ние само четем под телевизиите надписи "Шпионски скандали", обяснява се, че имало. Да излязат и да кажат: подслушвани са тези, тези и тези, другото е класифицирана информация. Отнасям се с уважение към Стефан Янев. Те като не са му докладвали. Премиерът как работи? Докладват му службите. Той на базата на това ще каже: имам доклад от службите, потвърждавам. Когато дойде времето, наблюдаващите прокурори ще съобщят. Като няма такъв списък казва - ми една жена казала на един в трамвая, той го казал на Наско Атанасов и той го казал на две агенции и вече това се приема за информация", каза още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


628
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хе кой го казва,присмял се хърбел на щърбел!
396
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"и се занимавам с млади хора в сферата на политиката, спорта..." хахахха Бойко продължава да наема хора с нисък КИ
395
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГНЕС, нямате ли друга снимка, тоя вече не е премиер. Нещо от хола, по джапанки и анцуг. Може и без шкафче.
394
6
 
14
 
! Отговори
така е преди 2 години
Даже и СДС , НДСВ , БСП , ДПС заедно , не успяха да откраднат толкова , колкото ГЕРБ успяха за 10г. !
393
3
 
10
 
! Отговори
кофти преди 2 години
Хитроста на Бойко този път не успя , той се скри , въпреки че е СЪГЛАСЕН със всичко , само и само , гл. Прокурор като последна стена да не се обърне към НЕГО !Всичко е възможно !Борисов даже ПОХВАЛИ и новият кабинет , за разлика от подчинените му , липса на ЛОГИКА !
392
2
 
5
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
След Преврата през 1944 - България се Рестартира .
391
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 458Ти имаш ли представа какво е марионетно правителство бе кълвач?
390
0
 
4
 
! Отговори
ясно , ама : преди 2 години
До ВЪПРОС... Нали някой трябва да бъде виновен , а друг не могат да намерят , защото все се опира до Борисов , Пеевски и Доган , а''те'' всички са ГЕРБ- ДАЛАВЕРИ !
389
4
 
13
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Не мога да разбера написани коментари от хора подкрепящи ГЕРБ ??Комунистите и БСП били виновни за днешната Бедност на Българите ??БСП не е във властта от 20 години , Комунистите вече измряха .За мен , лично мнение - ГЕРБ са във властта от 25 години - ТЕ са скелета в Гардероба .
388
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
колко трябва да си ...даже не знам каква дума да използвам, за да продължаваш да си навираш мутрата при положение че последните няколко седмици ти изкараха половината керливи ризи
387
3
 
7
 
! Отговори
а ние виждаме, преди 2 години
на 12.07 шайката герб с 3% подкрепа
386
4
 
9
 
! Отговори
по-долу някой написа преди 2 години
"Всеки говори за 44 година. То е ясно на всеки, случили са се ужасни неща. Но никой не повдига въпроса защо се е стигнало до там. Какво е ставало преди това. Защо хората които са взели властта са били толкова озлобени към управляващите, че се е стигнало до народен съд."Та и аз това искам да питам, защото през последните 30 години се навъдиха хова, които са направо за сатъра.
385
2
 
11
 
! Отговори
Един преди 2 години
Лицемерът Боко говори за другите. ГЕРБ са отдел кражби и продажби на бившата БКП. Взеха много заеми, една част стигна до населението, но по голямата част от парите, стигна в офшорните им сметки, най вече на боко и приближените му.
384
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герп иска да счупи държавата
383
3
 
17
 
! Отговори
Статистика преди 2 години
Ако си направите труда да погледнете диаграмата на растеж на БВП от 1990г ще видите,че най-голям подем сме имали между 2004 и 2008,а тогава още не бяхме в ЕС и не се наливаха евра с кофата...и Боко не беше на власт...Така че стига с приказките за страхотния растеж при Герб моля.
382
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малее Боко не може да краде вече от ББР , от енергийни проекти , от струващи по над 20 милиона лева на километър пътища . Това е диктатура . Престъпници . Дръпнаха кранчето на такъв добър човек .
381
6
 
16
 
! Отговори
ДО 445 преди 2 години
ГЕРБ са Хидра - тя умира вече .
380
7
 
2
 
! Отговори
МАШИНАТА БРОИ.... преди 2 години
ПЪРВИЯТ РАДЕВ *** СЕ ИДЕНТИФИЦИРА... "ИзвинетИ, амЪ" - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА БОРИСОВ... ИЛИ СИ ЗА ЛУСТРАЦИЯ, ИЛИ НЕ ШИКАЛКАВИШ........ СЕГА Е МОМЕНТА.. ЗА АПАРТАМЕНТА........ НАЛИ ТАКА.....
379
3
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 2 години
Важното е да се махната *** от обкръжението на Бойко. Според мене те закопаха и Бойко и държавата. Иначе Бойко е елементарен - нарцистичен тип който щедро раздаваше държавна пара за да си купи спокойствие. Ако не бяха тези около него той отдаван щеше да е пътник. Сега да влиза в историята и да затвори книгта след себе си. Ние ще намерим как да се опавим. Бойко не ни трябва
378
3
 
9
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До ЛЪСНАХА.... ИМ....ти да видиш , лъснаха и на Лиляна Павлова ''ремонтите'' на язовира в Перник , ...или отново е заварено положение !?