Рашков за класифицираната информация: Преподавах в УНСС

МВР шефът не бил имал нужда от такава
91
Рашков за класифицираната информация: Преподавах в УНСС
Снимка: БГНЕС

Към онзи момент, за който се пише в медиите, аз съм бил завеждащ катедра „Наказателно-правни науки“ в УНСС. Не съм имал абсолютно никаква служебна необходимост да имам достъп до класифицирана информация“. Това заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков по повод казаното от бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев, че той е с отнет достъп до класифицирана информация за срок от три години, като отнемането е преди две години.

Още по темата

„Пита се в задачата защо към онзи момент не са обявили този факт в медиите? Защо този човек обявява този факт, ако е факт, сега, когато аз заемам длъжността вицепремиер и министър на вътрешните работи? Кому е нужно това след няколко години да се изнася в медиите?, попита Рашков.

Той допълни, че Георгиев не може да го уязви, защото „е твърде скромен в много отношения“.

По закон със своето назначаване всички министри придобиват достъп до класифицирана информация.

„Преди да се изказват такива като Димитър Георгиев, добре е да се справят със закона. Поне този текст да бяха научили от Закона за защита на класифицираната информация и когато се изказват, да се изказват компетентно“, заяви Бойко Рашков.

Той бе помолен да коментира и казаното от отстранения директор на Дирекция "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков, че оказва безпрецедентен натиск върху служители на МВР.

„Не виждам смисъл да коментирам изказване на служител, който вече не се ползва от моето доверие. Аз съм снел доверието си от него по сериозни причини“, каза вицепремиерът.

Банков заяви и че Рашков е искал от него шефът на полицията в Пловдив да бъде арестуван в болницата.
„За това вече ще му потърся отговорност, тъй като няма нищо вярно“, заяви силовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, българи! Гласувахте против ГЕРБ срещу страха.за да се уредите с още по-голям страх и репресии!
30
6
 
12
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Рашков бил препРодавл в УНСС (Утре Носете Съответната Сума).
29
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само от тази дата е имало празен деловоден номер в регистъра, под който ГЕРБ да натаманят административното производство.
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НОВИЯТ БЕРИЯ!
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е истински професионалист, вярвам на него ,а не на някакви лаладжии!
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва си да се разрови тази история. Не може да няма документи защо е отнет достъп и защо не е уведомен Рашков, ако казва истината, че не знае.
25
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие четете ли въобще , мислите ли ....и само си плещите като папагал една и съща нескопосана опорка?Допускът е бил прекратен след като Рашков вече не е бил на длъжност , която да изисква такъв. Освен това и не е бил осведомен.Не стана ли ясно , че българските служби са превърнати в частна бригада за разчистване на сметки с оглед запазване на властта от един съмнителен политик с откровени препратки към тежка корупция?Не ви ли увряха главите , че така няма стане и всичко си има граница?Баси и народа.....баси......
24
8
 
13
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Комунист признава ли нещо, той винаги е прав независимо от обстоятелствата!Аколкото до чистката и уволнениятя , той прекрасно изпълнява разпорежданията на разединителя Радев , но бслко след 2 месца както и цялото правителство ще останат като унищожителите на изграденото в услуга на олигарсите!
23
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дъщерята на бившия шеф на данс работи в БНБ преди още да е завършила образование. Как стават тия неща?Иначе с Рашков герберите пак си вкараха автогол.
22
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков отдавна е трън в петата на ДС милиционерите, защото е истински полицай с принципи и не може да бъде купен.
21
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев прибирай мафиота (фигуранта) докато има България все още!!!!!
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отнемането на достъп до класифицирана информация е на база на документи. Това че прецедента решава да го назначи, не означава, че автоматично основанията за забрана отпадат. Би следвало назначаващия го, да е проверил.Естественно е и да се запознае с основанията. Но до класифицирана информация, с тази забрана, няма законен достъп. Всички които му я предоставят, извършват престъпление, без значение, как си трактуват закона. След изборите, ще е забавно. Много хора ще получат интересни присъди.
19
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам едно ПИТАНЕ към служебното правителство!!ЗАЩО все още не е арестуван Боко-тиквата и Шайката му???????????
18
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почват да излизат "работите" на мyтрата радев!!!
17
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** обяснявай на ГРОБарите че нямаш сестра..........ХА-ХА-ХАТова е случая на Рашков.Утре ГРОБарско-ДПСарската клика и техните подллоги в службите ще обвинят Нелсон Мандела в черен расизъм.
16
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрата Боко - Тиквата върви към обвинение като организатор на престъпна група. Защото организацията, която е правил е точно това - мафиотска структура с изключително висока степен на обществена опасност, застрашаваща сигурността на държавата.Обществото е напълно настроено за точно такъв съдебен процес на изчистване на държавата от организираната престъпност с участие на висши фигури от властта и ще му даде пълна подкрепа.И колкоро повече пищят престъпниците, толкова повече хората ще добиват увереност, че се върши истинска работа.
15
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашкоооов, така си се оклепал и омазал в собствените ти *а, че вече не знаеш къде на сухо да стъпиш! Нормалните хора четем документите за теб, а ти си плямпай колкото си искаш на онези, които те реабилитираха от пепелта на историята. Още малко ти остава, преди да те отпратим обратно там!
14
14
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Какво значение има, че му е била отнета, като сега с встъпването му в длъжност министър му е възстановена.
13
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В продължение на дванайсет години се е изграждала и окопавала тази мафиотска структура така, че да се срастне в единендействащ организъм.Те са умували многократно откъде и откого може да дойде заплаха за тях и са набелязвали превантивни мерки за да не допуснат това, и как да реагират в случай на нужда.Това е конгломерат от държавни служители, съдии, бизнесмени, прокурори, медии, журналисти, разследващи органи, мутри и се стигне до обикновени биячи като онзи "Стъки", които ще имат задача при крайна нужда да организират размирици.Наивници са онези, които си въобразяват, че за две седмици
12
18
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
По закон всички министри придобиват достъп до класифицирана информация още със своето назначаване.Точка по въпроса. Глупостите дето бръщолеви бившия шеф на Данс, нямат абсолютно никаква стойност.