Обсъждат дали да плащаме PCR тестовете на туристите

Румънските граждани вече могат да влизат в страната свободно
28 май 2021 15:28, Нели Христова
78
Обсъждат дали да плащаме PCR тестовете на туристите
Снимка: БГНЕС

Българската държава да заплаща тестовете за COVID-19 на чуждестранните туристи, които идват на почивка у нас – този вариант обсъждат властите като мярка за стимулиране на туристическия сектор, съобщи финансовият министър Асен Василев.

"Нещо, по което работим и е в напреднала, но не финална права. Ще видим какви възможности има да се покрият тестовете на чуждите граждани, които идват на територията на България, за да може да се отпуши международният туризъм. Работим активно с министерствата на туризма и на здравеопазването, за да видим това доколко е възможно и как може да стане в най-кратки срокове", обясни Василев.

От своя страна, министърът на туризма в служебния кабинет Стела Балтова припомни, че румънски граждани вече могат да влизат в България свободно и без документ за проведен тест.

"Това ще доведе до активизиране на туристическия поток от тази дестинация. Сега на ход са нашите туристически бизнеси“, подчерта тя.

Балтова коментира и ситуацията с екскурзоводите, които бяха едни от най-засегнатите в сектор "Туризъм" и припомни, че днес изтича крайният срок да се подадат оферти към министерството за подпомагане.

"До 15 юни ние ще сключим договори с тях, с които в аванс ще получат 50% от стойността на договорите. Средствата също са налични по един от проектите, които Министерството на туризма управлява", поясни Стела Балтова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва, защото това е форма на комунизъм, а ние сме пазарна икономика.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ от днеска вече не е рискова за Германия!!!Браво на новото правителство!!!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После защо хара напускат? Напускат понеже тази държава само взима и нищо не дава, ако дава дава на социални търтеи, неканени мигранти ичужденци.
38
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Министър Василев, нямам нищо против държавата да плаща тестовете на чужденци дошли да почиват, но помислете за стотиците хиляди българи на МРЗ, които не могат да си позволят почивка, и то в собствената си държава! Лично аз, не съм виждала морето от 15 г. И много хора са като мен! Да подпомогнем туризма добре, но с хората на минимални доходи какво правим?! Като прибавим и инфлацията от началото на годината, оцеляването ни е истинско приключение!
37
0
 
1
 
! Отговори
Ник преди 2 години
тестовете трябва да отпаднат. който иска да му бъркат по дупките и да го направят на животно във ферма, да се запознае с факта, че бройлерите живеят 38 дни, прасетата - максимум година, и то само, ако е изгодно на собственика им да ги угоява и има пазар. иначе - евтаназия и загробване на всички ненужни екземпляри. честито ви, животни!
36
0
 
15
 
! Отговори
FFF преди 2 години
Пари за детски няма, ама за чужденците имаме да им плащаме. Аз от моите данъци НЕ давам да се плаща за чужденци!!! Помислете как да върнете българите в нашите курорти, нашите не ходят тук вие искате чужденци да дойдат. Който веднъж се излъже, не повтаря!
35
0
 
16
 
! Отговори
D преди 2 години
Българите доскоро си ги плащаха, а сега ние ще плащаме на чужденците? Това е абсурда на абсурдите!! На нас някой нещо да ни е платил в друга държава?? То бива бива г*ъ*золи*зие ама чак толко.....
34
1
 
15
 
! Отговори
mery преди 2 години
Вие нормални ли сте да харчите парите събрани от българските данъкоплатци за чужденците! На нас българите никой не ни плаща PCR тестовете за почивките и екскурзиите зад граница. По добре раздайте ваучери по 100лв/цената на теста/ за почивка в България на всеки платил данъците и осигуровките си в България защото с тази пандемия и икономическа криза трудно се събират пари за тези налози.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги в туризма са работели най-корумпираните ***. Това дразни Българите и не е решение на проблема в този отрасъл. Решението е бизнесмените да бъдат честни с клиентите си и да дават по-високи заплати на служителите си. Културния турист е отвратен от лъжите на Българския бай-*** ресторантьор. И да му платил пср-а тази година, следващата пак ще го загубиш... както и потенциалните клиенти, на които ще разкаже за престоя си в България. Когато хората престанат да лъжат,тогава нещата ще тръгнат
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плащайте - не е проблем да се стимулира туризмът. Но нека около идеята се обвържат финансово хотелиерите. Редно ли е Българския данъкоплатец да заплаща от джоба си стимули в полза на богати хотелиери и ресторантьори ? А сетне последните да се гаврят с труда на Българина, заплащайки му възможния минимум. Според мен не е справедливо. Който поръчва музиката, той трябва да я заплати. В противен случай, нека на всеки Българин се предостави ваучер за почивка на цената на 1 пср тест. Капиш ?
31
0
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
А де? А де? Защо? Сигурно щото сме евреи...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ваксинираните също ли ще искат тест?
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами българските граждани бе??? Нас вълците ли да ни ядат??? Кой ще защити нашите интереси??? Като влизаме в България трябва да си плащаме за да ни бъркат в носа, докато за чужденците ще им е безплатно, тогава как да се откажа от българско гражданство за да не си плащам при всяко влизане в България като изляза в чужбина???
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не плащат тестовете на българските граждани?
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
емиии това то чорапчестия кабинет - само корифеи, само се чудя още каква ли глупост ще измъдрят другата седмица
26
0
 
20
 
! Отговори
оня да плаща преди 2 години
Оня мазния с косата до кръста да им плаща тестовете , като реве всяка сутрин по телевизиите за пари! А тия сякаш наистина се чудят какви глупости да измислят на наш гръб, вместо да вкарват в затвора крадците съсипали България.... Нито незаконните строежи и кейове на Доганчо се пипат, нито се разследва сделката с ТЕЦ Варна, нито сина студент на Сарафов с два апартамента за милиони, нито константин Пенчев със сметките и имотите в Люксембург, нито се взимат 52 - та милиона от Киро Домуса... ТИШИНА
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
егати програмния кабинет от професионалисти - професионалисти итиоти
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя за има няма и три седмици един куп смотани неща предложи и само ми се цъкли от телевизора, като го видя оцъклен с поредната си глупост ми иде мхм, а иначе си сложи прителчето културиста дето му прави програмите за тренировки на шефското място в нап
23
4
 
11
 
! Отговори
да идва божков преди 2 години
Явно и това служебно правителство НЕ СТАВА ЗА НИЩО! Само съобщения за милиарди липси и НИТО ЕДИН ДАДЕН НА ПРОКУРАТУРАТА! Сега пак от нашите пари ще плащаме на разни СОЦИАЛНО СЛАБИ туристи да правят свинщини по курорти, за да пълнят джоба на разни мошеници ? Май трябва да дойде Божков?
22
4
 
4
 
! Отговори
бедния българин преди 2 години
нека гербавите даскаля да ходят на почивки на наш гръб, сега нека и чужденците да идват на наш гръб... А тези дето изкарват парите на неуките и глупави даскаля връзкари кога ще почиват без пари и кога ще има безплатни тестове за тях ? Говорим за една доста голяма част от частния сектор