Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите

Президентът коментира случилото се в цех в Чешнегирево
31 май 2021 12:47, Петя Славова
305
Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите
Снимка: Пресслужба, Президентство

Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да бъдат излагани на риск от военни формирования, без значение дали са от Българската или от чужда армия.

Още по темата

Така коментира случилото се в  цеха в Чешхегирево президентът Румен Радев, който днес проведе среща с министъра на отбраната Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ Съвместното командване на силите. Повод за срещата е нахлуването на американски военнослужещи по време на учение в производствен цех край село Чешнегирово.

Държавният глава очаква щателна проверка за разкриване на отговорните длъжностни лица за този инцидент, както и преразглеждане на организацията и мерките за безопасност при провеждане на учения. "Ученията с нашите съюзници на територията на България трябва да допринасят за повече сигурност и доверие в колективната отбрана, а не да създават напрежение сред българските граждани", подчерта още държавният глава.

Министърът на отбраната Георги Панайотов информира държавния глава за случая и посочи, че вече е провел разговор със собственика на предприятието край Пловдив.

Министърът на отбраната подчерта също така, че предстоят още разговори с американската страна за пълно изясняване на инцидента и недопускане на подобни "изключително неприятни и смущаващи недоразумения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Не е прав Президента. Забранихме прелитането на руски самолети за Сърбия и ракети падаха в центъра на София. Наш патрул загина от приятелски огън според власт имащите. Френски парашутисти ядоха бой в едно село и пак нищо. Сега десант в цех. Последните ги оправдавам, защото от не назован източник там е имало карловска луканка и шпек орехите. Гладни са били момчетата пък и салама си го бива според една реклама...
7
2
 
8
 
! Отговори
свирепия заек преди 2 години
До ЧебурашкаТролиш,та се пилееш!Да си жив и здрав!:))
6
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такива съюзници като краварите врагове не ни трябват.
5
6
 
11
 
! Отговори
Тероризъм в БГ преди 2 години
В Перник военни и полицаи плюс мутри си направиха цял лагер за изтезания срещу неудобни на Борисов но нали прокуратурата е тяхна та всичко потулват, въпреки пуснатите над 25 сигнала и жалби за тероризъм!
4
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундю пак се изходи лицемернически.А как можеше 45г. на твойта Русия комунистически плъх,пък сега не може.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами време е вече тоя ЕС ако е нещо смислено,а не поредната бизнес мафийка-да направи евро армия и да превъоръжи с европейска техника.Иначе това може да се очаква.
2
15
 
27
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Ако Тиквата беше на власт ,никога нямаше да излезе на бял свят тая гавра с хората .Тиквуняка се прави на голям ербап само тук в България но срещу чужди инвеститори или чужди интереси винаги заема поза за дълбоко а.нал.но проникване . Никога неби санкционирал ,камо ли разследвал европейска или американска компяния която изрършва дейност тук в България
1
25
 
22
 
! Отговори
ФИГУРАНТ преди 2 години
е сам се закопа, кремълският фигурант