Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите

Президентът коментира случилото се в цех в Чешнегирево
31 май 2021 12:47, Петя Славова
305
Радев: Чужди армии не могат да излагат на риск живота на българите
Снимка: Пресслужба, Президентство

Абсолютно недопустимо е животът и спокойствието на българските граждани да бъдат излагани на риск от военни формирования, без значение дали са от Българската или от чужда армия.

Още по темата

Така коментира случилото се в  цеха в Чешхегирево президентът Румен Радев, който днес проведе среща с министъра на отбраната Георги Панайотов и генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командващ Съвместното командване на силите. Повод за срещата е нахлуването на американски военнослужещи по време на учение в производствен цех край село Чешнегирово.

Държавният глава очаква щателна проверка за разкриване на отговорните длъжностни лица за този инцидент, както и преразглеждане на организацията и мерките за безопасност при провеждане на учения. "Ученията с нашите съюзници на територията на България трябва да допринасят за повече сигурност и доверие в колективната отбрана, а не да създават напрежение сред българските граждани", подчерта още държавният глава.

Министърът на отбраната Георги Панайотов информира държавния глава за случая и посочи, че вече е провел разговор със собственика на предприятието край Пловдив.

Министърът на отбраната подчерта също така, че предстоят още разговори с американската страна за пълно изясняване на инцидента и недопускане на подобни "изключително неприятни и смущаващи недоразумения".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
10
 
! Отговори
факт преди 2 години
абе друго си е ако войниците бяха от ссср . фигуранто не спира да се изказва по всякакви въпроси а ефекта е един и същ , става за смях .
27
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като слушам, не е грешка, че войниците са нахлули в цеха, а , че цехът е попречил на учението. Вие българи ли сте? Толкова чужда войска и бази в България не имало нито по немско, нито по съветско. Проверете!
26
5
 
11
 
! Отговори
Пак празни приказки преди 2 години
Пак празни приказки от Зеления чорап. За тъкъв гаф във всяка нормална държава (за каквато ни лъжат че се борят) следва - ОСТАВКА ! Най малкото на министъра на отбраната.
25
4
 
6
 
! Отговори
иванова преди 2 години
добре че са били въоръжени хайванчетата, иначе като френските парашутисти, голям бой щяха да отнесат
24
5
 
9
 
! Отговори
П. Петров преди 2 години
Като си знаем какви са неверни и куриозни указателните знаци по селца и градове ...,се сърдим на американците. Утре , като нищо ще навлязат и в съседните ни държави по табелите.После ще стане една ...майчице мила. Министрите е по до-бре да си влязат в ролята на изпълнителна временна власт, както е по конституция.Кметовете и те да не спят... А военните генерали да си отварят очите.
23
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е, че нищо не казва за руските шпиони дето взривиха де що можаха
22
5
 
14
 
! Отговори
до АНОНИМНИТЕ преди 2 години
вие си се палете,колкото искате, няма даже вече да ви и гасим, а Баце да се готви за БОРИСОВ 4, защото всички вече виждат, какво се случва и накъде тръгва България
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, африканци! Чичо Джо покаже на вас военен преврат! Следващо военно учение в президентство при комунист узурпатор.
20
6
 
20
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
натовските служби ще бламират фигуранта, който вече явно се разкри, че е кремълска под.ло.га
19
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните празни приказки!!! И като е недопустимо, кво ще направиш бе Радльо? Нищо, пак ще изплямпа нещо и тва е....Айде стига с този случай, явно е грешка....извиниха се хората какво още го раздувате?
18
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов сега да отиде да се самозапали пред главната квартира на НАТО в знаг на протест.
17
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Обективно абе човече ?!!!!! що не четиш?????????????!!!!!!!!!!!!!! имало е война бе хлапак
16
14
 
19
 
! Отговори
Зори преди 2 години
Чуждите войници да се махат веднага от БГ. Нямат работа тук. Не ги желаем нито тях нито грешките им.
15
12
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
руски военни не съм виждала и който казва обратното лъже, а виж каква изненада, в България имало американски войници, и те разбирате ли, правят контрол............
14
25
 
20
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 2 години
Евала на Радев това е позицията на истински държавник и българин!Герберастите защо така оглушително мълчат относно този скандал ???!Защото са америкнаски гъзоблизцииии и предатели заслужаващи най-страшното наказание за предателството на БЪлгария !
13
19
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Съветските войски навлизат в България през Септември 1944 г защото безотговорното монархо-фашистко правителство участва във Втората Световна война на страната на Хитлер. Само след 3 години през 1947 г съветските войски се изтеглят от България и страната ни е суверенна и независима държава до идването на НАТО-вските бази с американски башибозук, които не подлежат на контрол от българската армия и държава и си правят каквото си искат на бащината ни земя.
12
12
 
17
 
! Отговори
Ъхъ! преди 2 години
Така е ! Само на руската армие е разрешено да гъчи българите ! Затова, вън американските военни! Веднага да бъдат заменени от руски военни ! - наредил пРезидента Радев.
11
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помните ли как Радев ходи да спасява баща си от катаджиите , когато бе ударил инвалид на кръстовище ....Ходи до другия край на България , със служебната кола , харчейки служебен бензин , който ние му сипваме с нашите пари ...
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питаме: генерал-лейтенант Любчо Тодоров командва ли Съвместното командване на силите или козирува и изпълнява заповедите на Хегемона? Ггенерал-лейтенант Любчо Тодоров полагал ли е клетва за вярност пред отан и Хегемона?
9
17
 
11
 
! Отговори
ТОВА Е МОЯ ПРЕЗИДЕНТ преди 2 години
Давай РАДЕВ. С теб сме