ГЕРБ пита: Шефът на НАП имал ли е фирма за източване на ДДС?

За пръв път започвало да се организира такава проверка
329
ГЕРБ пита: Шефът на НАП имал ли е фирма за източване на ДДС?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови мерки няма, няма да има безвъзмездна помощ, тя се заменя с кредити. Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ в отговор на обявените икономически стимули в подкрепа на бизнеса от служебното правителство, цитиран от bTV.

От ГЕРБ попитаха дали е вярно, че шефът на НАП Румен Спецов, докато е бил служител на приходната агенция, е участвал в търговски дружества и е бил собственик и управител на дружество, реализиращо обороти за милиони, да има активи или хора на трудов договор.

Още по темата

"Това прилича на куха фирма, която да точи ДДС от държавната хазна", казаха от ГЕРБ.

От партията попитаха дали е вярно, че Спецов лично е получавал ревизионен акт от НАП.

"За първи път от 40 години започва да се организира проверка не срещу кой да е, а срещу изпълнителния директор на НАП. Това е прецедент, който може да влезе в учебниците на висшистите", каза от своя страна Кирил Ананиев.

Той предупреди, че това може да доведе до напрежение сред работещите в приходната агенция, както и до проблем при събирането на приходите.

"Асен Василев не може да намери решение вече четвърти ден. Срамно е шефът на НАП да е обвързан с процеси на източване на ДДС", каза още Кирил Ананиев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още по темата: НАПГЕРБСпецов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
14
 
! Отговори
до 206 преди 2 години
Нищо не е дал Хаджиженчо. Това са таблици, които всеки може да си направи и копира. Много сте наивни. Освен това ако са класифицирана информация - Хаджиженчо след като ги разпространява ще си носи последствията за разпространяване на класифицирана информация. Той ги развява защото не са никакви документи. Това са шменди капели таблици. Той е адвокат и знае, че ако са истински ще носи отговорност за разпространение.
183
13
 
3
 
! Отговори
Що не кажат преди 2 години
За подслушването. До вчера искаха доказателства, а сега се държат като п..ми и дума не обелват, след като Хаджито им даде доказателства.
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 203 Пък твоят капацитет личи от разстояние.Явно си от тези "екстрасенси" по канал 3 дето дистанционно "виждат" кой какво има или няма.
181
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой нормален човек ще продаде фирмата си на професионален длъжник? Отделно как така ще върти милиони във фирмата при положение че няма нито един служител? Явно е че не му е чиста работата на Спецов. И с тая диплома от Свищов не вдъхва много доверие - що дипломи има продадени там не е истина.
180
2
 
10
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Аз лично нищо не очаквах от "новите" лица,повечето от които са комунистическа номенклатура пряко или косвено.А някои пък са с такъв чип,нищо че са завършили Харвард.Да си спомним как опуленият финансист не даде думата на културистчето при представянето му-да не би да каже нещо излишно или може би нищо не може да каже.Ето това са "демократи,европейци и двигатели на промяната". С м е ш н и ц и!!!
179
9
 
3
 
! Отговори
На прост човек... преди 2 години
"Нови мерки няма, няма да има безвъзмездна помощ, тя се заменя с кредити."Амчи как. Като Кирчо Ананиев, нали. Който на 26 ноември 2020 подписа заем по SURE за 1 млрд. лв. (511 млн. евро). Да осигури половината от финансирането по 60/40. Щото Баце трябваше предизборна да харчи от бюджета. Всички сте лъжци. Ще се броим след 11.07. Ама не пред джипката в мафиотски стил И ако Баце реши да прати млади, буйни гербери, ще си ги получи в гипс.
178
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало,вие бившите министри,малко да се успокоите с въпросите,че народа колкото неща пита НИКОЙ от вас не излезе да отговори,а само чуваме оправдания.Искам само този служебен кабинет да продължи и след новите избори,а вас ви очаква Бай Ставри с нетърпение....ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ...
177
13
 
8
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Тия герб много затъват жалните , явно Спецов им е набрал че са се наср али толкоз. Ся боко няма да се откаже от депутатското си място.
176
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да питам няма ли да има протест , че съм го закъсал финансово. Мога да кажа за да ме наемете . Долу ГЕРП
175
1
 
4
 
! Отговори
Късата памет преди 2 години
Кой съд и при кое управление беше осъдена ефективно и в последствие опрвдана Мария Мургина?
174
5
 
5
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Тва по времето на ГЕРБ ли е било? Що не са го хванали?
173
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дончев това -"нови мерки няма, няма да има безвъзмездна помощ, тя се заменя с кредити"? То си ясно че безплатен обяд няма. Тази безвъзмездна помощ я плащаме ние, данъкоплатците. А вие само лапате парите от ЕС и европроектите. Ние не пасем трева и трябва пълни проверки за парите от ЕС!!!
172
5
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Преди да започне работа в НАП Спецов е имал фирма която продава без 1 ст. задължения .В последствие новия шеф на фирмата трупа задължения към държавата за над 1 млн лв и за да се спаси продава фирмата на малоимотно лице.
171
3
 
4
 
! Отговори
Влюбен преди 2 години
А какво е мнението по този въпрос на красивата дама Цецка Цачева?
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите "политици" и гешефти ще се правят на ударени, до като един ден не кацне самолет със служители на Европол, ОЛАФ, Европейската прокуратура и Европейския парламент. Тихичко ще вземат с тях на самолета няколко човека и скоро ще чуем присъди 10 години, 20 години......
169
3
 
8
 
! Отговори
Брее преди 2 години
Тия тумори от ГЕРБ преди да "питат", да вземат да отговорят на някоя от хилядните въпросителни, надвиснали над токсичната им организация... АМАН!
168
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте го бързо тоя СпецОФФ щото е горещ картоф....
167
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Да пишем емейл до Джо в белия дом да наклепаме ГЕРБ и да им наложи санции!
166
8
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
А Буци имал ли е фирма за преточване на държавната хазна, към чекмеджета та.
165
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Организирана престъпна групировка ГЕРБ и близките й лица и фирми трябва да бъдат разследвани с цялата строгост на закона за престъпленията и гигантските кражби през тези 11 години еднолична власт на главатаря на шайката от Банкя. ЕС защо плащаме стотици милиони евро всяка година членски внос ако чакаме САЩ да обявят корумпирани лица?!? Вие къде сте?!? Очите и ушите ви с какво са пълни?!? Мазни бюрократи...