МЗ продължава проверките в големите болници

За някои от тях има сигнали за драстични нарушения
21
МЗ продължава проверките в големите болници
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването ще продължи с проверки в големи болници, които са в тежко финансово състояние и за които има сигнали за драстични нарушения. Това каза пред БНР д-р Димитър Петров, зам.-министър на здравеопазването.

По повод констатирани нарушения в редица лечебни заведения той посочи, че "проблемите на управленско ниво на болниците не трябва да касаят лекарите или пациентите".

Д-р Петров подчерта, че Министерството на здравеопазването не е разследващ орган.

"Практиката показва, че виждаме повърхността на нещата. В пълната си цялост нещата излизат, когато се смени ръководството и когато други институции влязат в болниците... Откакто е служебното правителство, хора, които досега са се страхували, започват да подават сигнали", каза той.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: болниципроверки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проверете Света Екатерина как се държат с персонала и ги убиждат А и не плащат как трябва.аз лежах в тая болница и видях какво ставаПроверете тая болница .има много да се види там.ако наистинаПроверявате болниците.
18
1
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Св. Марина - Варна е с няколко десетки милиона печалба, а не е на загуба като Александровска и Правителствена. Когато нещо работи добре, не се пипа.
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутафчийски и Балтов също са за уволнение.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЗ кога ще провери как, кога и при какви обстоятелства е извършена трансплантация на черен дроб на оня митничар, с торбичката, уреден с предимство, и без ред, от съветника на Радев?????? Или временните мериджеи могат само да уволняват и пенсионират специалисти, да набеждават и лъжат....но мълчат за кражби, далавери и измами направени от "наши хора"??? Оглушително мълчат от МЗ, от Президентството, мълчат ДС, ИТН, ИМВ, НПО-та, медиите на Прокопчо и т.н. Защо????????
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реваншистите ще уволнят Мутафчийски и Балтов.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А " Св Марина " Варна кога
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА бе ДА задачи дойдат малка лев е да лъжат ме имо ковит нали дано да горите в ада
12
3
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Никакви проверки не се правят. Оглеждат кои директори на коя страна са и кой ще си платят откупа. От 25 години това се правеше на третия месец от встъпването на всяко ново управление. Сега много избързаха. Най-големите кражби са големите държавни болници.
11
1
 
4
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Трябва да се направи Международен Одит на Болнците с Онкологични Отделения .Там има нарушения които са извън човешките ценности .
10
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
по телефона ми се обади мъжки глас да ме пита дали съм лежала в нефрологичнотоотделение номерът не беше скрит накрая се разбрахме че е сбъркал номера и серазделихме
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проверете и св.екатерина там е ада...мошеници Направете проверка и там Ако не вие страх от Генчо Начев
8
4
 
6
 
! Отговори
545 преди 2 години
Ако има проверки в частните болнички и ВМА-мале мила какво ще излезе...тиковци миковци мутафи...блато.
7
5
 
9
 
! Отговори
Мирела Е. преди 2 години
Проверете санитарките и мед сестрите в Св Ана!!! Такава простотия не съм виждала ! Нагли,безпардонни и знаещи че понеже няма достатъчно сестри заради ниското заплащане,правят своеволия върху пациентите. За трепане са, дори заплата не трябва да получават!
6
2
 
1
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
До Да не попада човексега разбра ли лафа хубава работа ама българска !
5
4
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
народа е виновен както и прокаратурата ! те не си вършат работата ...за тва е така !
4
4
 
5
 
! Отговори
Чегъртай! Без жал! преди 2 години
Има нужда от проверки. ГЕРБ в началото тръгнаха добре, имахме надежда, но после се О-ЛЯ-ХА. Пълно разочарование! Криминална история. А съд, следствие, прокуратура, полиция, служби - всичките под техен контрол.______________________________. Изчегъртване му е майката!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А проверка на чернодробната трансплантация на митничара, подпомогнат от Пламен Узунов ще има ли? Или ще я заметете под килима? Кой я направи, в коя болница, с какво е "съдействал" Узунов? Прередени ли са хора без съдействие, кой е донора, легален ли е, името му истинско или фалшиво е? Какъв е тоя канал за съдействие? Обикновени хора нямат достъп до съветници на президента! Следователно, от къде се познават Узунов и митничаря? По каква линия? Доста въпроси, а отговор няма!
2
1
 
12
 
! Отговори
Да не попада човек преди 2 години
Не знам кой е разследващ и кой не, обаче в Св Анна има временни Ковид отделения на 1ви и 3 етаж. Техният асансьор е счупен и не се ремонтира, защото не са плащани ремонтите на фирмата. Санитарки облечени със "скафандрите" ползват общите, където влизат пациенти и останалия персонал. Нормално ли е да качат човек в инвалиден стол в асансьор, където са пренасяли кръв и влизат в защитно облекло? Предполагам, че това е масово, освен в скъпите частни болници
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама в частните всичко си е на 6, проверки йок.