Нинова: Повишаването на доходите е основен приоритет на БСП

Председателят на левицата проведе среща с КНСБ
15 юни 2021 16:15, Анисия Иванова
71
Нинова: Повишаването на доходите е основен приоритет на БСП
Снимка: БСП

Председателят на БСП Корнелия Нинова проведе среща с КНСБ. Двете страни обсъдиха предизборната програма на левицата и Меморандум на КНСБ за социално-икономическо развитие на България 2021 - 2025 г. Участниците в срещата се обединиха около необходимостта  от провеждане на целенасочена политика за повишаване на доходите.

"Борбата с неравенствата, бедността и демографската ктастрофа са абсолютен приоритет за нас. В следващия парламент ще внесем конкретни предложения в подкрепа на младите семейства, децата и пенсионерите." заяви Корнелия Нинова. Те обхващат необлагаем минимум от 500 лв. за всяко дете на работещи родители. Помощ за раждане в размер на 6500 лв. на дете на родители, които са работили и са си внасяли осигуровките последните 2 години, безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за деца до 14 години.

"За възрастните хора отново ще се борим за преизчисляване на пенсиите и за намаляване ставката на ДДС на лекарствата на 9%. Предвиждаме мерки за повишаване на заплатите, така, че да няма работещи бедни"., подчерта лидерът на БСП.

Двете страни обсъдиха нуждата от реформи в здравния сектор, ВИК сектора, транспорта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
20
 
! Отговори
Червените крадци преди 2 години
Трябва да бъдат осъдени до живот най-големите крадци на прехода Жан Виденов и Румен Гечев, които ограбиха българския народ и го оставиха със заплата 4 лв. и пенсия 2 лв. през 1997 г. и умишлено фалираха 20 банки, Георги Гергов настоящ член на политбюро на БСП - заграбил ЦУМ, Пловдиския панаир, комплекс Слънчев ден в курорта "Конст. и Елена" бившия курорт на ЦК на БКП, *** Нинова приватизирала нагло през 1999г. само на 28 годишна възраст, практически без трудов стаж, за милиони долари най-голямото външнотърговско предприятие по времето на соца - "Техноимпекс"...
36
0
 
25
 
! Отговори
пак лъже преди 2 години
Нинова е толкова много години в политиката и управлението на държавата и не свършила нищо за обикновенните хора!Освен че се обогатила яко!
35
3
 
16
 
! Отговори
Реални резултати преди 2 години
Основен приоритет на ГЕРБ е повишаването на доходите на хората! Това беше и остава реалната политика на ГЕРБ, резултатите от която са видими в живот на обикновените хора!
34
1
 
19
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дявола е в детайлите но точно там е проблема а никои управляващи до сега не искат и да знаят за това което ни трови живота те мислят на едро щели да увеличават доходите а другите неща които ни тровят живота не ги интересуват сякаш са от друга планета.
32
1
 
5
 
! Отговори
гаранционни сервизи преди 2 години
При рекламация в гаранционен срок си плащаш за консумативите! Каква гаранция е тва?Мошенници навсякъде където и да идеш! Няма закон против тях!
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова не се шегува - тя направо се гаври. Нейните зърнени босове ли ще повишат доходите на робите си? Или гергорвци и подобни потенциални клиенти на Треблинка?
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунистите всичко е безплатно, всички са равни, но има и по-равни. БСП създаде кредитните милионери. Румен Гечев фалира 19 банки за 3 месеца. Фалираха 3 пъти България, а схемата им беше: приватизация, кредитни милонери, банкови пирамиди. Още през 1992г. когато Луканов отвори първа частна банка я отвори с кредит от БНБ. След това отвори втора с кредит от първата. И така започнаха пирадимидите. Кухи банки. Раздаваше пари в куфари и когато каза, че помни на кого е дал парите го ликвидираха.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Оня с 650Лидл - начална заплата 1450лв.Ако не ставаш дори за продавач в ЛИДЛ, никой не може да ти помогне,
28
1
 
2
 
! Отговори
Бандитите на НОИ преди 2 години
Всеки ден измислят нови нормативни документи с стара дата и облагат 5 години назад .Предупреждават, че децата ни ще ги плащат ако ние не можем...
27
1
 
7
 
! Отговори
аман от повишения преди 2 години
и на цените също покрай заплатите и пенсиите 5%
26
3
 
3
 
! Отговори
Оня с 650 преди 2 години
Взима,ако дават.Дават,ако си на власт или си техен човек.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 29Тоя с 650лв взема още 1000 под масата, нали знаеш?
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не искаш да се променя данъка за богатите,както е в цивилизованите стани? 650 лв и 30000 лв,колкото взима мъжа ти се облагат с един процент.От там да почнем,ама не.
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименлошото е,че основно работещите в българия са бедни на минимална заплата!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави впечатление почти всички партии говорят за повишаване на доходи на хора с деца, за раждане за пенсионери, но за работещи на минимална и работещи бедни нищо, нито в кризата дадоха нещо, нито сега се чува. Правилно ли е за вас това. Работещите са един вид оставени настрани.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Пък с корнелия, манолова или бойкикиев ще станем най-богати в Европа.Така ли плюнко?
20
1
 
9
 
! Отговори
Това ГЕРБ и ОП го преди 2 години
направиха,но в недостатъчна степен.В крайна сметка доходите са функция на това,което произвеждаме.Частните предприятия определят доходите на работещите в тях.Ако ги принудят да дават повече,ще станат губещи.Дали? Няма закон и контрол каква част от печалбите да се дава като заплата.Собствениците стават милионери,а заплатите са малки.Как БСП ще ги принуди да дават по-големи? Намирисва ми на Виденова зима.В трите власти висшите чиновници вземат огромни заплати,но има голяма ножица за низшите.
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На българите им е по-голям приоритет да си преизберат за 4-ти път ГРОБ, защото така гарантирано си стоят най-бедни в европа!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей сега ще отида до банката да си купя 100 долара и ще си ги скътам ! - утре току виж може да ми стигнат за апартамент.