Спортният министър: Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове

Той заяви, че на едно дете му е станало лошо
Обновена: 18 юни 2021 17:00 | 18 юни 2021 17:00, Нели Христова
201

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В най-скоро време от проверките ще станат ясни много неща. Лесно е да събереш 20 човека и да правиш циркове. Предполагам, че тази седмица, може утре, в неделя или понеделник, ще бъдете уведомени. Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват: тото, Спортна база, Академията. Това обяви служебният спортен министър Андрей Кузманов на извънреден брифинг в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Още по темата

Поводът за брифинга бе неочаквана среща на Кузманов с председателя на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки, който по-рано днес се появи пред Министерството със свои сподвижници и влезе в кабинета на министъра, за да поиска обяснение за изнесените данни в сряда от Кузманов и Антон Кутев, че Федерацията по ММА е взела над един милион лева от държавата като финансиране и по програми.

"Обвиненията срещу г-н Недков - меко казано, няма такива обвинения. Просто е констатирано, че г-н Недков, какво всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, единствено той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в никой дом, в личното пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове. ММА бойци, на едното дете му стана лошо", обясни Кузманов.

"Г-н Недков е влязъл тук като председател на Федерацията ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, за да видите как е влязъл. Помолих г-н Недков да влезе като представител на Федерацията, представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат. За 2018 година Федерацията по ММА е получила 177 хиляди лева, 2019 - 192 хиляди, 2020 - 210 хил., 2021 - 220 хил. Сумарно събрано това нещо води до една цифра около милион. По програмите: за 2018 - 34 800 лева, 2020 - 39 953, 2021 - 118 073 лева. Тези пари може да стане ясно как са изразходвани, след като свършат програмите. Всяка една организация в края на годината дава отчет", допълни той.

"Аз съм тук като експерт, в нито една партия не съм бил участник. Не отговарям за чужди думи. Общата сума, която е казал г-н Кутев, ако съвпада с тези цифри, е вярна. Ако той е казал по-различна цифра или е казал тази цифра в определена дейност, питайте го него, може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези програми за хазарта през годините, защото конкурсните правила и критерии за участие будят съмнения. Прави впечатление, че организации, които са отстранени по определени критерии, други организации също не отговарят на тях, но не са отстранени. Прави впечатление, че четири организации всяка година печелят пари", каза още по темата Кузманов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
48
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ве .Тоз Щтръкьо ли е Стъкьо ли е като е голямата работа що не са пробва с Джошуа да го видим колко рунда ще издържи и той на *** Пульов ? Май само тука на селския мегдан е голям бабаит ;)
77
2
 
17
 
! Отговори
Младите чалгаджии преди 2 години
По цел ден книги четат.
76
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Притрябвали са му на Стъки смешните пари им пари, той е по-богат от Флойд Мейуедър.
75
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберите крали, крали та се до уши.
74
10
 
23
 
! Отговори
астора преди 2 години
А защо МВР не ги арестува за хулиганство. А ние чакаме Пеевски, Борисов и другите бандюги да ги приберат. Нема да стане.
73
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората събират капачки за кувьози, операции и лечения на деца а на тия нагляри са им давали пари от държавната хазна. ММА не е олимпийски спорт и не знам защо е субсидиран от държавата
72
52
 
10
 
! Отговори
Стъки преди 2 години
Е световноизвестен уважаван спортист, а тоядедка не го знам кой е и не ща да го знам.
71
21
 
61
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Мачкай*, Станиславе, много гни*а, много нещо има още! Стига им толкова аванта! На 11 си знаем всички номер пети!
70
10
 
12
 
! Отговори
Стъкнал преди 2 години
Да ги извикат зад колоните на министерски. Нали МВР така прави - ама после Стъкито да не ревне, че като биеха протестиращи той се радваше... Сега се обърна палачинката.
69
10
 
17
 
! Отговори
.. преди 2 години
Тоя мики маус стъки големия мма бияч дет се бие само с *** за какъв се мисли. Боко му дал някой лев да прай панаири и си повярва че е нещо. Ако го вади толкова голям да се срещнем да го видим кой кой е
68
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджиите са добри в бабитомутренските истории и действат предимно силово.
67
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лесно е да говориш как се крадяло без едно доказателство.Та кой лъже в момента, министъра или федерацията която уж случайно си е избрал.Колко да е случайно, очевидно Радев иска реваншизъм и от един от най-големите си критици който казва истината за него.
66
4
 
6
 
! Отговори
Андрешко К. преди 2 години
Само ний можем да правим циркове, и никой друг !
65
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез от ММА са световнонеизвестни световни шампиони :))))))) Това е част от шоубизнеса ве а не спорт. Аз не харесвам чубански бой но щом има някой да ги гледа да си развиват бизнеса само че да не бъркат в касата за спорта щото България не е на европейското а Северна Македония е . И спорта ни е псевдо спорт като всичко друго направено с държавни пари. Спорта ни е мъртъв от както дойде герб на власт. Трябва да се направят големи промени .
64
2
 
10
 
! Отговори
Е де преди 2 години
Значи за нашите демократи да влизат в съдебната палата може, а в министерството не може. Ами така всчики разбираме и корупцията, за другите не може ,но за мене може.Браво демократи на приказки
63
4
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Така е да, цяло лято го гледахме това.
62
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 2 години
След месец няма да имат тази смелост да се правят на шутове, само още малко...
61
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тези "ММА-бойци", няма ли кой да им връчи правата лопата и до ходят да копат на село.Само пъшкат и пър дят по залите, но в казарма не са ходили. Лапат чужди пари и нищо не правят.Селски тарикати с претенции, като тиквата!
60
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е безцеремонна атака срещу демокрацията.
59
14
 
16
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Тия циркаджии са ходят да протестират в Банкя, откъдето и ги организират между впрочем.