Спортният министър: Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове

Той заяви, че на едно дете му е станало лошо
Обновена: 18 юни 2021 17:00 | 18 юни 2021 17:00, Нели Христова
201

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В най-скоро време от проверките ще станат ясни много неща. Лесно е да събереш 20 човека и да правиш циркове. Предполагам, че тази седмица, може утре, в неделя или понеделник, ще бъдете уведомени. Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват: тото, Спортна база, Академията. Това обяви служебният спортен министър Андрей Кузманов на извънреден брифинг в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Още по темата

Поводът за брифинга бе неочаквана среща на Кузманов с председателя на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки, който по-рано днес се появи пред Министерството със свои сподвижници и влезе в кабинета на министъра, за да поиска обяснение за изнесените данни в сряда от Кузманов и Антон Кутев, че Федерацията по ММА е взела над един милион лева от държавата като финансиране и по програми.

"Обвиненията срещу г-н Недков - меко казано, няма такива обвинения. Просто е констатирано, че г-н Недков, какво всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, единствено той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в никой дом, в личното пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове. ММА бойци, на едното дете му стана лошо", обясни Кузманов.

"Г-н Недков е влязъл тук като председател на Федерацията ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, за да видите как е влязъл. Помолих г-н Недков да влезе като представител на Федерацията, представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат. За 2018 година Федерацията по ММА е получила 177 хиляди лева, 2019 - 192 хиляди, 2020 - 210 хил., 2021 - 220 хил. Сумарно събрано това нещо води до една цифра около милион. По програмите: за 2018 - 34 800 лева, 2020 - 39 953, 2021 - 118 073 лева. Тези пари може да стане ясно как са изразходвани, след като свършат програмите. Всяка една организация в края на годината дава отчет", допълни той.

"Аз съм тук като експерт, в нито една партия не съм бил участник. Не отговарям за чужди думи. Общата сума, която е казал г-н Кутев, ако съвпада с тези цифри, е вярна. Ако той е казал по-различна цифра или е казал тази цифра в определена дейност, питайте го него, може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези програми за хазарта през годините, защото конкурсните правила и критерии за участие будят съмнения. Прави впечатление, че организации, които са отстранени по определени критерии, други организации също не отговарят на тях, но не са отстранени. Прави впечатление, че четири организации всяка година печелят пари", каза още по темата Кузманов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
12
 
18
 
! Отговори
Лелеле преди 2 години
Тая мутра Стъки как така ще нахлува при министър бе, какви бяха тези наркомани..... Ужас
97
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яйца и развалена риба защо не са хвърляли на служебния и комуниста Кутев?
96
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 108 Не се притеснявай ти за мен
95
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На чичо стъки бабата е изяла мангизите!
94
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале мале какъв смях, срам и позор. Някъв бар бияч с групата си биячи отишли в министерството да държат сметка и да си търсят парите. Това може да стане само в Африка или в държава управлявана от герп.
93
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ММА и бокса са царе на бойните спортове,а карате го тренират само нежни мъже!!
92
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 105 Герберите няма да те управляват. Ще те управлява военната хунта. Тогава няма и тук да можеш да пишеш без да ти дойдат на гости. :)))))
91
6
 
11
 
! Отговори
Владо преди 2 години
Мая Галева като прави може. Нещо двойни стандарти.
90
4
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Не е лошо да се провери,защо на стадион Българска армия играе Литекс и как им е даден стадиона.
89
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гебери, НЯМА ПОВЕЧЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ. Това, че имате 100 000-200 000 хил. послушковци и *** на хранилка, не означава, че вие сте мнозинството. Видяхте резултатите на миналите избори, скоро ше го разберете още по-добре.
88
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 99 " ...герберастията..." Това ще ви остане на модерното ОФ: фразичките, с които са ви захранили превратаджиите и по един гол пръст. Поне ще ви оставят избор къде да си го заврете.
87
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем че е лесно. "Протестърите" цяло лято това правиха в центъра на София.
86
5
 
0
 
! Отговори
не преди 2 години
до 101Никак "приятел"...не съм от мъжки род,хахахахаа.Освен това истината винаги побеждава накрая,колкото и да се пънат някои тъ..ри.Радвай се,това ще ти остане...
85
16
 
14
 
! Отговори
позор преди 2 години
Абсолютно по всякакъв начин се отстраняват хората,които пречат на Радев за втория му мандат.Нима не го виждате? И средствата не се подбират за никой.А Рашков е машата,която го прави.Всичко,което правят е в услуга на Радев,а те са ***,обвиняващи другите. Скоро ще подкарат и други,за да не остане никой да им пречи.Не признават,че може да има и други кандидати,други управляващи освен тях.Това се нарича терор и дикататура,а тези които гласуват за тях ги подкрепят,за да си вършат безчинствата.
84
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е значи мятане на яйца, зарзавати риба и т.н. е ок. Явно Стъки е трябвало да мята яйца иначе не е нормално.
83
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друго си е като работят пипалата и няма циркове. Иначе цирковете точно герберастията ги правеше и преди и сега, ама трудно се свиква като ти бият шута. Цирка според тоя е като тия които са му работодатели тоест хората да му държат контрол.
82
13
 
18
 
! Отговори
срам преди 2 години
А онези,които събират по 10-15 човека и нахлуват другаде,защо няма полиция за тях и наказания,проверки.Цяло лято безчинстваха по площадите,сега пред съда,къде е властта в случая. Вечните протестъри с яйцата и доматите,наказахте ли ги случайно?Толкова сте прозрачни,че чак да му се догади на човек. Всички знаем как управлявате, с лъжи и компромати,изкарахте престъпници и честни и достойни хора,дали за тази страна много,за разлика от вас.Защо не цените такива хора,уволнени и унижени незаслужено.
81
9
 
18
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Ха ха ха, лесно е било, а ми Попа, Йоло Делев и две *** на Манолова, вече втора година тероризират София. Още нищо не сте видели, ако си мислите, че ще си крадете и лъжите спокойно, това няма да стане...
80
11
 
16
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Тоя мишок Кутев се скъса от поръчкови изяви. Защо не кажеш колко пари за 5 години са взели федерации те по борба щанги плуване гребане волейбол въобще всички. Ако някои е получил повече какво правим ще ги анатемосаш ли или за тях просто още не си получил поръчка я от импексова или от вентилатора. Всичко е вятър и магла но така е толкова години в забвение и без зъба опозиция сега е момента да изпъкнат като свински мъди на ограда
79
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дай божее този скоро да мачка пакета на бай Ставри.