Кирил Петков: Важното е парите да не се крадат

Държавните пари трябва да са стимул, а не крайно финансиране
20 юни 2021 12:50, Ния Христова
75
Кирил Петков: Важното е парите да не се крадат
Снимка: БГНЕС
"Не разбирам защо язовирите са към Министерството на икономиката. Интересни са икономическите проекти за растеж... Има надиграване със съществуващия надзор на Българската банка за развитие. В момента има страшно бавене и недаване на информация. Вярвам, че в следващите две седмици ще влезем с много професионален надзор, ще има смяна и сред управителите". 
 
Това коментира пред БНР служебният министър на икономиката Кирил Петков. 
 
По темата за Плана за възстановяване и устойчивост той каза, че ще се помисли за най-добрите и най-евтините начини България да има електричество.
Още по темата
 
"Има радикална смяна на идеята. Възможност за зелена енергия по умен начин... Индустриални зони и грантови схеми за бизнеса са двата фиша за Министерството на икономиката в този план. Привличайки Европейската инвестиционна банка като партньор в тези фишове, гарантирам, че който и да е след мен, няма еднолично или чисто административно Министерството на икономиката да решава кой печели парите. Не е важното държавните пари да се дадат на някого, а тези пари да стимулират частни инвестиции. Държавните пари да бъдат стимул, но не крайното финансиране. Навсякъде по света се прави така", допълни Петков. 
 
Той поясни, че са важни две неща - "къде отиват парите - да е максимално ефективно, и структурата да бъде такава, че парите да не се крадат". 

75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
4
 
! Отговори
Циркаджии преди 1 месец
Ами, че важно е я, ти сега ли го разбра? Ако питаш колегата ти Спецов, той ще е на друго мнение! Чакаме да го помолите да внесе в хазната 1,5 млн лв, които й дължи и го дайте на Гешев да го довърши! Иначе, ти Петков и Радев, и цялата ви клика сте цирка'джии от Факултето!
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро Харварда:" Аз не съм източил язовира." И толкоз, после върви обяснявай, че нямаш сестра. Ако мине номера.
68
1
 
9
 
! Отговори
тя преди 1 месец
Те ако не се крадат ще живеем много по- добре , но как ще си поддържат високия стандарт тия които ни крадат ?!
67
3
 
4
 
! Отговори
Тодор преди 1 месец
Киро усещането ,защо не говориш конкретно и с доказателства а вдигаш само лозунги а?Няма да стане ,вие от ДБ много лъжете всичките.Кажи нещо за Маджо и Спецов
66
2
 
5
 
! Отговори
Киро крадеца преди 1 месец
Важно е парите да не се крадат .
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клоун, важното е да забавлява както му наредено
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САМО НОСИТЕЛ НА ДИПЛОМА ОТ ХАРВАРД МОЖЕ ДА СТИГНЕ ДО ТАКОВА ГЕНИАЛНО ОТКРИТИЕ- "ВАЖНОТО Е ДА НЕ СЕ КРАДАТ ПАРИТЕ". С ЕДИН ЗАМАХ ТОЙ ИГНОРИРА ОДИТОРСКИТЕ ФИРМИ И ПУБЛИЧНИЯТ НАДЗОР НАД ТЯХ НА БГ И ЕС.
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярвам, че в следващите две седмици ще влезем с много професионален надзор------ шимпанзето Тошко ли назначиш? Браво, много добър избор :)
62
4
 
8
 
! Отговори
АНОНИМ преди 1 месец
ДА ДОЙДАТ НАШИ КРАДЦИ---ГЕРБ СЕ ОЯДОХА
61
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, прочетете повече за Харвардската организирана група , намърдала се във властта !Нищо ново под слънцето !
60
5
 
14
 
! Отговори
бай Иван преди 1 месец
Киреее,Кирчо.Добри пожелания,но само пожелания.Основно парите се разпределят на тия с големите пари,които са комунисти.В света няма комунист,който да не краде и лъже.Комунистите са с *** манталитет.Не подлежат на финансова интеграция.Аже трябвало в Кембридж да ви запознаят с манталитета на червените бандити!
59
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименНаистина ли е от Да, България? Ако да, много съжалявам. Това е партията на джендърите.А иначе той ми е много симпатичен.
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КОГА ЩЕ ВКАРВАТЕ НАЙ ПОСЛЕ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ- ГЪРЦИЯ ВЕЧЕ ПРИБРА ПОМОЩТА ВИЕ ОЩЕ НЕ СТЕ ГО ПРЕДАЛИ- ЗАЩОТО ВИДЕТЕ ЛИ НЕ БИЛ ДОСТАТЪЧНО АМБИЦИОЗЕН- НЕ СЕ ГЛАСЕТЕ- ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ...
57
4
 
20
 
! Отговори
КЪФ МОРАЛ, КО НЕЩУ преди 1 месец
КИРИЛЧО- ТИ КАЖИ КАК ИМАШ ДОВЕРИЕ НА МИСТЪР МУСКУЛ , ЗАЩОТО МУ ВИДЯХМЕ ОФИСА В БОРДЕЯ И Е ПРЕХВЪРЛИЛ ФИРМАТА НА КЛОШАР ЗА ДА НЕ ПЛАЩА НА НАП НАД 1 000 000 ЛВ- КЪФ МОРАЛ, КО НЕЩУ, КВИ ПРОВЕРЯВАЩИ, КВИ РЕВИЗЬОРИ....
56
8
 
11
 
! Отговори
ГЕРБ преди 1 месец
Това юпи що не си .............
55
16
 
12
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 месец
oхх интернет диспечерката на ГЕРБ- Севдето веднага е изпратила тиквени тролове и под тая статия, сакън да не накърни някой крехкото его на началника чийто задни части обслъжва с език безспирно и неуморно 24 часа
54
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И викаш сега да дойдат калинките на Радев- Пламен Узунов, който носи пликовете с подкупите в президентството, а?
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъкмо Петков е политик, защото е част от управителния съвет на Да България. Факт, който той старателно прикрива.
52
16
 
9
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Стига това от две злини да избираме по малката. От Царя/БСП се нахендрихме на Пеевски/Доган така после се натътрузихме на ГЕРБ/Бойко. От две злини никоя няма да избираме. Докато партиите та статуквото не паднат под 100 депутати - никакви коалиции с тях и избори до дупка. Ако трябва след три месеца нови избори
51
24
 
13
 
! Отговори
Мачкай преди 1 месец
Смачкайте Герберската пасмина.....години наред ни мачкаха и крадяха .....!!! Арест присъди и затвор ....за цялата мутренска организация на ГЕРБ !!!! Хайде калинки мисирки или там както ви е определил Винету.... слагайте минуси......