Рашков: Някои искат да влязат във властта, дори с цената на престъпление

Вътрешният министър поиска по-тежки присъди за трафика на хора
24 юни 2021 11:00, Красимир Ангелов
330
Рашков: Някои искат да влязат във властта, дори с цената на престъпление
Снимка: БГНЕС

"Определени политически сили се опитват за пореден път да провеждат кампания с натиск върху избиратели. Поставят в зависимост работата на хората от това за кого ще гласуват. Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на Международна конференция за трафика на хора и продължи:

"Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, дори с цената на престъпление".

Ние ще противодействаме на това, затова е служебното правителство и МВР, като основен носител на тази отговорност, ще си упражни правомощията по закон, добави той.

Още по темата
По думите на Рашков има сигнали постъпили и при него също постъпват такива."

Опитват се определени политически сили за пореден път да провеждат предизборна кампания с натиск към избиратели. Към представители на фирми с по-голям брой служители, дори се поставя под въпрос оставането на работа на някои служители. Има притискане на български граждани от известни етноси със същата цел, някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората“, каза още Рашков.

По време на конференцията служебният вътрешен министър поиска и по-тежки наказания за извършителите на трафик на хора

Не може успешно да противодействаме на престъпленията с трафика на хора, ако продължават да се налагат условни присъди. Очевидно е, че тези либерални наказания не могат да окажат превантивно и възпиращо деяние върху дееца.

Дали успяваме да укрепим психиката на жертвите на тези престъпления, попита Рашков. Струва ми се, че в тази посока ние не успяваме, каза той и като причина посочи леките наказания, налагани от правосъдните органи.

Трябва да предвидим наказания в НК, чрез които по-успешно да преодоляваме последиците от престъпленията от трафик на хората, заяви вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 256.....фирма Мелинвест = БКП Форевър!:)))))))
218
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименВ началото на 90 те все още нямаше ГЕРБ. Тогава други унищожиха селското стопанство, та не пиши глупости. То може тогава все още да не си бил роден та затова пишеш щуротии.............Българинът помни колкото насекомо-еднодневка. Поради тази причина винаги ще бъде лъган и ритан от "родолюбивите му" български управници!-----------много добре знам какво говоря, същите хора и включително и същата фирма Мелинвест унищожиха през 90-те години селското стопанство в цяла югоизточна Българ
217
4
 
10
 
! Отговори
балами преди 2 години
До 247. Ха-ха, а това "Narod.bg" какво е?Да не е поредният сайт на Барбикян?
216
6
 
9
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
До 242. Айде и ти си поредният ***, който говори за крадене, ама Не дава НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО. А САЩ не съм разбрал да са свалили доверието за вожда, ти откъде го разбра?
215
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Dinosaurus 231 ......"А някои завзеха властта точно с цената на престъпление"......БКП-то и така до днес!:))))))))))))))))))
214
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен90-те години не означава 1990 година, ти първо се образовай, това са годините от 90-та и след това(6-10 години).
213
7
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Гнусно ченге, възстановяват ДС с оня зелен чорап, а кухните чалгари на БЕЛОслав подкрепят. Това си е работа на ДС, а протестите партии на без партийния протест че и ДПС и БКП, всичко е Ченгесарски м*аймуни. Честито на протестиращите.
212
5
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 2 години
Уф, писна ми от тези общи приказки този рекъл, оня казал. И как ще накараш хората да гласуват за определена партия бе, Рошкоф? Нали като застане човек пред машината или в стаичката с хартията никой не може да разбере за кого гласува. Айде стига глу.пости с този "натиск".
211
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 244 В началото на 90 те все още нямаше ГЕРБ. Тогава други унищожиха селското стопанство, та не пиши глупости. То може тогава все още да не си бил роден та затова пишеш щуротии.............Българинът помни колкото насекомо-еднодневка. Поради тази причина винаги ще бъде лъган и ритан от "родолюбивите му" български управници!
210
4
 
11
 
! Отговори
пълни тъпотии преди 2 години
Рашков ...пак ли ти...????
209
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Банкеръ" , Понеделник, 26. януари 1998 г. : ....."ЧАСТНА ГРУПИРОВКА ПРИВАТИЗИРА ЗЪРНЕНИЯ БАЛАНС НА БЪЛГАРИЯ! групировка Мелинвест,появила се на бизнеснебосклона през 1995 г. и родила през 1996-аедноименния приватизационен фонд, сега ще отвори доста работана правоохранителната система. През февруари и март тази годинаса насрочени две съдебни дела.Това е само първото съдебно ехо от серията общи акционерни и скандални събрания на ПФ Мелинвест
208
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 217 ;Явно трохичките от еврофондовете са за теб и другите леворъки калинки , които ако не лuжат нечий *** за пари , ще nykнаm от глад ! Затова е този вой срещу всеки и всичко , що не е ГЕрП ! Ама да ви открехна - напразно се хАбите ,така или иначе ще гостувате на бай Ставри !
207
2
 
20
 
! Отговори
До 226 преди 2 години
В началото на 90 те все още нямаше ГЕРБ. Тогава други унищожиха селското стопанство, та не пиши глупости. То може тогава все още да не си бил роден та затова пишеш щуротии.
206
16
 
6
 
! Отговори
Дино - завъра преди 2 години
До Dinosaurus... А ГЕРБ каквзеха властта , и защо надминаха 3-ната коалиция по крадене !?Защо и САЩ свалиха доверието към ''вожда'' ви ?
205
3
 
12
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Айде Боце,айде Рашков! Раздай се за последно! Че останаха само 2 седмици за уволнения..Пък кой знае,може и след това да останеш министър? А "Най-добре да дойдат танковете.."
204
5
 
13
 
! Отговори
РАШКОВ- звездите МИ преди 2 години
говорят:....Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, дори с цената на престъпление...това не се отнася за мен и пРЕЗИДЕНТА...
203
9
 
6
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До Филанкешията...Какво станЪ с Минзухарка Петкова , къде е СКРИЛА ДОКУМЕНТИТЕ ,...или това е беС значение ?Кажете на ''вожда'' ви , да не се изхожда в ЕК при Вебер , защото Вебер нв може да му помогне за изборите ,..иаборите ще бъдат в България , а не в Германия ... !
202
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти как се намърда бе? Тези 19 имота от небето ли ти паднаха? Само не ми казвай, че са от честен и прозрачен труд!
201
7
 
10
 
! Отговори
Филанкешията преди 2 години
А бе РАшков...да не би да имаш мен в предвид...?????
200
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10 септември 2018 15:16, "Капитал":"Мел инвест"(разбирай селянката Танева,от комунистически род) влага над 6 млн. лева в хотели в Сливен и Котел. Холдингът е една от най-големите компании в региона и има дейности в земеделието, машинопроизводството и правенето на бира, .........а същите тези хора унищожиха всяка частна инициатива в селското спопанство в цяла югоизточна България и заграбиха земеделието и градовете!