Кирил Петков: Не съм говорил с никой за участие в следващо правителство

Проверка и в Българската агенция за експортно застраховане
26 юни 2021 10:05, Екип на Bulgaria On Air
294

Министерство на икономиката започва проверки и в Българската агенция за експортно застраховане. Това каза министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Току- що насочихме вниманието си натам. Вече по готов модел на Българската банка за развитие. Наехме нов одитен комитет в Агенцията за експортното застраховане, защото има  две неща, които до този момент не ми харесват", казва Кирил Петков и уточнява:

"Едното е, че има експозиции, които са били по-големи - от рода на 20 - 30 милиона. Другото е, че е имало гаранция на "difault risk" или на риска от фалит върху финансов инструмент. С други думи, тази агенция е застраховала риска да не си върнете заема, но това не е целта ѝ. Тя трябва да застрахова български малки компании, които искат да изнасят, а не да застрахова големи български компании, които искат да вземат кредити. Много различна философия и сега влизаме там и правим същата тази реформа, като в ББР. Ще сложим 5 милиона лимит на кредита“, коментира служебният икономически министър.

По повод предположенията, че министър Петков ще бъде поканен за участие и в следващото правителство, той отговори така:

"До този момент не съм говорил по никакъв начин, с никой, за нищо следващо, защото толкова много работа имаме в сегашното правителство, а и всеки ден ми е толкова важен, че да влизам в някакви такива теми в момента за мен е нецелесъобразно използване на времето. Аз съм човек от бизнеса, предприемач съм. Радвам се, че мога да използвам този си подход в момента в това, което правя в правителството и това ми е фокуса“.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" на 26 юни от 17.30 часа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
10
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 218 Затова ли СлаФчу, и Радевите марионетки отпуснаха секциите в Турция, че да попречат на Борисов! На просто-български...айсиктир! Шампиони сте по изкривавяне на истината, ама карайте , докато има кой да ви се върже!
210
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти виж видеото с плика *** Узунов и митничаря Петков.
209
3
 
8
 
! Отговори
Изчезвай преди 2 години
На Киро Язовира съдът му подряза крилцата за ББР. Той си мислеше, че безнаказано ще уволнява хората, както направи в Агенцията за чуждестранни инвестиции!
208
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вижтe видeoтo в Кoрупциoнния фoнд,турцитe ca гo въртяли зa нoca Бoйкo, гoлям ***, рaбoтeшe в пoлзa нa чужди държaви и зa турци,eврeи, нo нe и зa Бългaрия и бългaритe, нещо повече,засегнал е българските инетереси в полза на чужди, абcoлютeн гл-упaк! Не се е договорил и за емисиите Вeчe някoлкo cлужитeли oт cлужбитe прeдупрeдихa дa мaхнaт Узунoв и Янe Янeв,кoитo cлужaт нa личните си и на чужди интeрecи и държaви зa пaри и рaбoтят cрeщу бългaрcкитe интeрecи!Ocмaн Oктaй cъщo рaбoти cрeщу Бългaрия
207
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славуц трета година задна ножица с ТВ продукт. По негови думи 1млн на година в кофата.
206
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Харварда фигурант на Рашков Терасата.
205
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цена на квадрат в стария град 5000евро, нашия си изчаткал в декларацията 50 имота там, няма ядове, наглост и половина
204
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нaиcтинa e ТУРCКИ пoтoк , a нe руcки или бългaрcки, зaщoтo турцитe ca прeкaрaли тaзи тръбa изцялo във тяхнa пoлзa и тaкa нямa дa плaщaт тaкcи нa Бългaрия , oткъдeтo им идвaшe гaзтa(пaк oт Руcия,нo прeз Укрaйнa,Бългaрия), нeщo пoвeчe - ceгa бългaритe щe плaщaмe тaкcи нa Турция зa гaзтa(cъщaтa гaз), нaиcтинa e турcки пoтoкa, нo тръбитe ниe ги плaтихмe, a нямaмe рaзклoнeниe дo грaдoвeтe в Бългaрия дa ce възпoлзвaмe oт тaзи гaз, a тръбaтa минaвa дирeктнo, вижтe видeoтo в Кoрупциoнния фoнд, турцитe
203
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импексова пита за сребърния фонд. Намери го в плик на зеления чорап.
202
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има демокрация и избори. Хората ви биха шута и пак ще го направят. Жалете се на арменския поп. Ходете садете картофи и ставайте овчари, ама Одете ПешЪ
201
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков с 15 тераси в Несебър
200
2
 
12
 
! Отговори
инкасатора преди 2 години
Абе тука Льотчика за едни пликчета го търсят?
199
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са се справли ли? Та БЕП на България е поне три пъти по висок след управлението мна Борисов.При вашето управление *** БСП БВП беше 30 млрд, а сега е 120 млрд.Това е основанието.
198
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Радев досега колко ли плика е получил от Пламен Узунов?
197
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се мине много време и ще прочетем, че този си е построил някъде хотел или резиденция.
196
1
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До 203 Доста плоско троско обяснение, като ония лаф, за краставицата...! Като няма какво да се каже ,ама те ..."чекмеджетата"! Обяснениеза ***, ама продължавайте,ако има кой да ви се върже...все е кяр!
195
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков има над 19 апартамента и няколко имения в страната. Става въпрос за имотен крал засенчващ Божков, Баневи или Арабаджиеви,
194
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък не виждам Бойко Борисов да е по богат от Бойко Рашков!? Снимали му едни пари в едни чекмеджета ...може да са от спалнята на зеления чорап..
193
3
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Като го гледам това харвардско юпи и се сещам за Николай Василев и Милен Велчев, и те дойдоха с обещанията на царя да оправят България за 800 дни, а успяха само да върнат земите на Сакскобугготски и да вкарат БСП и ДПС във властта, което даде власт на Доган и обръчите му от фирими да управляват България в следващите години със съдействието на БСП ... и сегашните юпита ще обслужват интересите на Черепа и ген.Решетников заедно със Сестрите Галеви, жълтите плочкаджии и Чалга-гуруто Славунчо........
192
6
 
4
 
! Отговори
Борисов Великолепни преди 2 години
До Някой - освен че се справи с работата си, за която BTW e сложен там, Борисов Великолепни съумя да си напълни шкафчето пре-добре.