Рашков: Бивш вътрешен министър искал 15 000 македонци да гласуват у нас

Започна специализирана полицейска операция в цялата страна
299
Рашков: Бивш вътрешен министър искал 15 000 македонци да гласуват у нас
Снимка: БГНЕС

Започна специализирана полицейска операция в цялата страна. Тя няма да спре до изборния ден, обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той посочи, че вече е имал повод и информирал публично, че МВР във връзка с предстоящите избори, наблюдава внимателно процесите около и свързани с подготовката и долавя информация за това, че определени групи, включително представители на политически партии, ще се опитват да спечелят вот не по ред, както се предвижда в закона.

Още по темата
"В тази връзка до 10 часа нашата информация е, че сигналите в тази насока наближават 100", каза Рашков, цитиран от БГНЕС.

Сутринта стартира в цялата страна полицейска операция. “Целта е свързана с това, което вече казах, т.е ние трябва да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическа картина у нас, да се постигнат нереални резултати в изборния ден, т.е да не се отчете правилно точно вотът, гласът на всеки един български избирател. С една дума действат така, че да се посегне върху свободното упражняване на политическото право на всеки един български гражданин да избира и да бъде избиран”, каза Рашков.

В Кюстендил имаме много интересен случай за купуване на гласове. Там един бивш вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с бивш областен управител и един друг, излязъл в болничен. Обсъждали са въпроса как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват тук в нашата страна, коментира още Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
18
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
СЛАГАЙТЕ КПП-ТА НА ВХОДОВЕТЕ НА ВСЯКО НАСЕЛЕНО МЯСТО
11
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е пълен дюрекс!
10
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълномащабна компания по очерняне на всеки, който дръзне да се противопостави на военната хунта, без значение кой е той.
9
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали въпросът беше да се демократизира гласуването откъдето всеки с българско гражданство иска? Може от чужбина (включая Македония), може на место в България.Както пристигащите от Турция посочват някакъв адрес, така и тези явно посочват адрес. Каква е разликата откъде ще гласуват? Купуването на гласова може да стане и при гласуващите извън България.
8
2
 
33
 
! Отговори
ИЗБОРИ преди 2 години
а ако е от Турция може, даже им разкрихте 120-тина секции за да им е по-удобно, аз не знам колко секции има в СРМ, ама сигурно са две, а в тях да гласуваш значи да се издадеш и да си имаш неприятности, КЪДЕ ОСТАНА ПРИЗИВЪТ - ДА ГЛАСУВАТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, или това се отнасяше само за хората на хунтата и чалгарите
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Едни хора ми, казаха, че едни други хора, са си говорили, да правят нещо, което не е ясно какво значи, нито какво точно е трябвало да стане". Имена, план, доказатества, подробности .... няма. По стари и изпитани методи на комунистите. Между другото, Рашков, на полицията ПО ПРИНЦИП това й е работата, тъй че обясненията за "специализирана полицейска операция" нямат смисъл .... освен ако не мислите да ползвате Полицията за нещо, което не е типично покрай избори.
6
1
 
22
 
! Отговори
Защо? преди 2 години
Колко избирателни пункта разкрихте в РС Македония?
5
3
 
35
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
Започна специализирана полицейска операция в цялата страна. Тя няма да спре до изборния ден, обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. - ДЕМОКРАЦИЯ ПО БЪЛГАРСКИ
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като македонците са с българско гражданство, те са български граждани и имат право да гласуват, дали в изборна секция, където се намират или в България, тяхна си работа. Както българските граждани, които искат да гласуват от почивката си в Гърция или от Тамбукту, където се намират. Или пък ще се върнат да гласуват у наше село.
3
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е чистокръвен комунист!
2
9
 
38
 
! Отговори
тончо преди 2 години
ТОЯ СОЦИАЛНО СЛАБ ЧАЛГАР ПАК НЕ СИ Е ПИЛ ХАПЧЕТАТА
1
9
 
36
 
! Отговори
Хаахх преди 2 години
Луд и некадърен умора немат.