Рекордно малкото българи на Олимпиадата е заради пандемията

Проверките в Министерството на спорта продължават, заяви Кузманов
16 юли 2021 15:11, Петя Славова
20
Рекордно малкото българи на Олимпиадата е заради пандемията
Снимка: БГНЕС

Проверките в Министерството на спорта и в момента продължават и ще продължат, защото така е по закон. Това обясни пред БНТ служебният спортен министър Андрей Кузманов.

По думите му много се говори за реваншизъм, за изчегъртване и други по-тежки думи, но той като министър на спорта и като служител на държавата е бил длъжен да провери какво е ставало в това министерство.

"Това, което успяха вътрешните одити да проверят, всички документи и всички констатации в нашата компетентност са подадени на разследващи, на НАП, на всички органи в държавата. Какво направи впечатление от първо четене - процедурите, по които са правени конкурси, видимо е, че има нещо, което не е както трябва. Документите, те говорят", категоричен беше Кузманов.

Още по темата

Според него има правила за всичко, за него тези правила трябва малко да се пипнат, но основното е субективизмът. Всеки един трябва да спазва правилата. Тук вече е ролята на държавата и на тези, които ръководят това министерство.

Броени дни остават до Олимпиадата в Токио. Рекордно малък брой българи успяха да вземат квоти тази година. Министър Кузманов смята, че най-вече пандемията е оказала влияние върху това.

 "Игрите ще се проведат в изключително тежка обстановка, изключителни рестриктивни мерки. Ето и вчера получаваме указания от посолството на Япония и просто тв олимпиада ще бъде, така ако можем да го кажем.
Всички, които заминават и всички, които ще бъдат там, ще бъдат под страхотно наблюдение, не могат да разговарят дори на масата по време на обяд или друго, тежко ще бъде за всички", коментира министър Кузманов.

По думите му тук ще си проличи подготовката на тези, които са подготвени по-скоро психически, физически те всички трябва да са подготвени, защото това е олимпиада. Но психически тук ще е много важно кой ще издържи.

"Най-важното, което успяхме да направим, е да запазим нашите спортисти здрави, тези, които са спечелили квоти, да могат да заминат и да не се поддадат на тази пандемия някой да се разболее. Всички, които са пожелали да бъдат ваксинирани, са ваксинирани. Така или иначе те ще бъдат тествани ежедневно и то по няколко пъти на ден", уточни Кузманов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не са ги наболи може и доста медали да вземем!
12
1
 
6
 
! Отговори
loves2drive преди 2 години
Дарлинг, май не си си взел лекарствата днес - к'ви евреи, к'ви ваксини, к'ви трансджендъри те гонят? За олимпийски спорт говорим.
11
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Каква пък пандемия ни е виновна и за това? Кажете какви средства се отделят за спорта, а не търсете вината в друг. От началото на прословутата демокрация и спорт, и икономика, и образувание, всичко затъва . Целта на управляващите е да крадат за тях, а не да правят нещо за страната ни! За това и много българи напуснаха родината си.
10
1
 
5
 
! Отговори
До 10,11 преди 2 години
Ходи ти се качи на гредата...
9
1
 
6
 
! Отговори
loves2drive преди 2 години
Мдааа, пандемията ни виновна, че нямаме олимпийски спортисти. Щот преди пандемията направо доминирахме по Олипиадите... До пишещия против Симон Байлс - научи й името първо, след това я гледай какво прави. И после намери българка на това ниво. Заради нея и Кейлъб Дресел ще гледам Олимпиадата.
8
1
 
2
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Хахахаха рекордно малкото Българи са поради липсата на държавна политика за развитие на спорта. Спорта ни не е било никога толкова слаб през последните 70-80 години. За властимащите е много по-важно да строят зала след зала за десетки милиони, игрища и салони по села и паланки. За да има какво да крадат!
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз гледах филм за гимнастичките ни - лагер в япония миналата година .. хахо, хихи .., сигурно някой по оправен японец ги е плющял .. и всичко това с държави пари .. безплатна екскурзия, ядене и пиене ... кога средностатистичекия българин ще ги стигне .. ама то верно че възпитават малотени ....
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви е виновна китайската кашлица. То просто няма спорт вече. Няма истински спортисти, няма спортни училища и децата вече не спортуват. Вие не сте ли забелязали че днешните деца дори не излизат да играят навън както ние бяхме едно време. И да има някой желание за спорт то пък няма треньори които да ги научат. Спорта и изкуствата са унищожени в България.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България се практикува само един спорт - легнало пазене на чекмедже.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията е виновна, ама друг път. Вижте само какви са ни базите за тренировка на спортистите, въобще ако има такива условия.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредният слуга на Радеф
2
3
 
3
 
! Отговори
Перкеле преди 2 години
Важното е да си пазим гена. Кукловодите обичат да използват спорта да разсейват масите. Ако имаме късмет ще спрат всичкия спорт, току виж им дошъл акъла на всички, че биват насилвани злобно от елитите във всяка една сфера на живота.
1
0
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Е, нека да не е пандемията този път!!!